Weekendtur til sydsjælland 21. - 22. maj 2016

Sydsjælland rummer noget af det bedste af dansk glas, og dørene åbnes på vid gab for os denne weekend.

Lørdag besøges St. Galla glasværksted og -galleri nær Slagelse. Her producerer den jugoslavisk fødte Branka Lugonja sin fantasifulde glaskunst i kæmpestore ovne.

Efter frokost tager Ditte Hvas imod os på sit værksted i Skælskør, hvor hun fremstiller sine skønne, prisbelønnede blæste og støbte glasobjekter.

Endelig får vi en rundvisning på den store Holmegaard Glasværks Prøvesamling, der er langt på vej i sin opbygning under Næstved Museum, og som har budt på overraskelser fra de mange år med store glaskunstneres udvikling af produktionen på glasværket.

Middag og overnatning på ’Smålandshavet’ i Karrebæksminde på kanten af kanalen ind til Næstved.

Søndag kører vi til Møn og besøger Fanefjord Glas, hvor Per-René Larsen viser og fortæller os om fremstillingen af sine mange fine brugs- og kunstglas.

Derpå til Præstø til den berømte glarmester Per Hebsgaard, der står bag udførelsen af næsten alle store glasudsmykninger i kirker, virksomheder og offentlige rum i Danmark. Frokost i Præstø.

Til sidst kører vi til Fensmark og besøger de suverænt dygtige Torben Jørgensen og Jytte Mørch i deres glasværksted og -galleri i den gamle landsby.

Transport
Bussen kører fra Ebeltoft kl 7.00 lørdag morgen og samler deltagere op også i Århus (Musikhuset) og Slagelse (Stationen). Bussen følger os hele weekenden. Søndag sættes deltagerne af igen i Slagelse, Århus og Ebeltoft, hvortil bussen forventes at ankomme ca 22.30.

De selvkørende kan vælge mellem at deltage både lørdag og søndag eller kun en af dagene, og de kan fravælge overnatning og middag.

Deltagerpriser
Weekendturen koster pr person
fra/til Jylland i bus 1.400 kr (delt dobb.vær.), 1.560 kr (enkeltvær.)
fra/til Slagelse i bus 1.040 kr (delt dobb.vær.), 1.200 kr (enkeltvær.)
selvkørende 880 kr (delt dobb.vær.), 1.035 kr (enkeltvær.)
(inkluderer en overnatning med morgenmad, frokost lørdag og søndag, kaffe og entré).

Værelserne er lidt små, men fås større for ekstra 60 kr pr person.
Endagstur koster pr person 250 kr (inkluderer frokost, kaffe og entré).
Drikkevarer ved måltiderne er for egen regning.
 
Med venlig hilsen
Hanne Werner

  Glasmuseets Venner · Strandvejen 8 · 8400 Ebeltoft