Venedig

Venedig og Murano 22. til 27. oktober 2012

Man taler om alle tings moder. Når talen er om glas, må dette begreb med mening kunne bruges om Venedig og Murano, som var det sted, hvor glasproduktionen blomstrede gennem middelalderen og renæssancen og bestemt gør det endnu. 

Målet for turen er selvfølgelig glasøen Murano men så sandelig også den rige kulturby Venedig. Vejen fra lufthavnen og ind til byen er anderledes end de fleste steder. Man vandrer med sin bagage ned til enden af landingsbanen, hvor der ligger en båd, en vandtaxa, parat til at sejle os over lagunen til vort hotel Bel Sito, som ligger vest for Markuspladsen, som er byens absolutte centrum med Dogepaladset og Markus Pladsen.

Et par dage vil blive tilbragt på glasøen Murano, hvor vi skal besøge en række meget forskellige glasværksteder. Der er mange og det er ikke endeligt faldet på plads hvilke det bliver. Men vil få steder at se, hvor man producerer de helt traditionelle ting som fantastiske lysekroner, spejle og andet men også moderne avanceret kunstglas i alle afarter. Vi kan næsten ikke undgå at møde nogle at verdens mest markante glaskunstnere og dygtige håndværkere. Desuden skal vi besøge øens glasmuseum og skolen for glas. De dage vi er på Murano sammen, vil der være fælles frokost.

I Venedig vil der blive et par guidede ture rundt i byen med fokus på byens puls og den rige arkitektur og kultur foruden på glas. Men der vil også blive lejlighed til at begive sig rundt i byen på egen hånd. Nok kan man fare vild i alle byens kringelkroge, men man bliver aldrig helt væk og kan ad en længere eller kortere omvej finde hjem uden at spørge om vej (som regel). Få byer rummer så megen smuk og rig arkitektur, som man kan se uforstyrret, for der er ingen biler. Der er også en helt særlig oplevelse, at gå rundt i byen ved nattetide. Der vil være fælles middag den sidste aften.

Der bliver afrejse for alle med SAS fra København og direkte til Venedig. Det har vist sig, at hverken KLM eller Lufthansa har alt andet end venlige priser for grupper ud af Billund. Det er godt 1.500 kr. dyrere pr. person. Afgangen fra København har den fordel, at flyet går direkte til Venedig altså uden mellemlanding i Amsterdam eller Frankfurt, som hvis turen startede i Billund. Man skal altså selv sørge for rejser t/r til København.

Rejsetider, hotel og pris

Afgang med SAS (SK2691) fra København d. 22. oktober kl. 09.20. Ankomst Venedig 11.25.

Hjemrejse med SAS (SK2692) fra Venedig d. 27. oktober kl. 18.00. Ankomst Købehavn 20.05. 

Der vil være arrangeret bådtaxa til og fra lufthavnen i Venedig. 

Indkvartering vil ske i dobbeltværelser på Hotel Bel Sito, som er et mellemklassehotel med bad og toilet, der ligger vest for Markus Pladsen. Morgenmad er inkluderet. Enkeltværelse fås mod tillæg. 

Turens pris omfatter fly t/r, vandtaxa t/r fra lufthavn til Venedig, hotel, en middag i Venedig og to frokoster på Murano.

Øvrige måltider og evt. entreer klarer man selv. Der er mange og gode spisesteder i Venedig. Ligeledes betaler man individuelt transporten til og fra Murano. 

Pris pr. person i dobbeltværelse: 7.700 kr.
Tillæg for enkeltværelse: 2.870 kr.

Med venlig hilsen
Jan Kock 

 


  Glasmuseets Venner · Strandvejen 8 · 8400 Ebeltoft