Glastur til Midtjylland

Lørdag d. 30. april 2016 

Af Jan Kock og Jørn Bech
 
På denne forårstur kommer vi gennem nogle af de smukkeste egne i Midtjylland, præget af de store vidder og Limfjordens vande.
 
Første stop på turen bliver Karup Lufthavn, som gennem en årrække har investeret i en række store markante glasmalerier. En lille nutidig kunstskat, som man normalt kun ser når man flyver fra Karup. Tidligere lufthavnschef Erik Jakobsen har givet tilsagn om at vise rundt.
 
Næste stop bliver Glaspusteriet-Lofstad i Viborg. Her har Tina Lofstad haft værksted siden 2003. Hendes produktion er meget alsidig og farveglad. Se www.glaspusteriet-lofstad.dk
 
Frokosten står klar til os i Restaurant Strandtangen i udkanten af Skive. Stedet ligger smukt ned til Limfjorden. Vand og kaffe er inkluderet. Øl og vin betales individuelt.
 
Efter frokost skal vi besøge Glaspusteriet Helledie. Jane Helledie holder til i en fløj i det tidligere kursted "Resenlund" i Skive. De smukke bygninger og de flotte omgivelser med direkte udsigt over Limfjorden. Se www.glaspusteriethelledie.dk
 
Derpå runder vi lige den velbevarede renæssanceherregård Krabbesholm, inden turen går videre.
 
Hvad der derefter vil være på programmet afhænger lidt af, hvor vi er henne tidsmæssigt. Det kan blive et besøg hos en glaskunstner, udendørs glaskunst, et kunstmuseum, en keramiker eller en af landets bedre antikvitetshandlere, som også har et godt udvalg i glas. Lad os se hvad det bliver til. Mulighederne er mange.
 
Derpå går turen hjemad over de jyske heder og brede ådale. Vi vælger delvis små veje, så der måske bliver lejlighed til at se smuk natur.
 
Rammen for turen d. 30. april ser således ud:
07.30 Afgang Ebeltoft Glasmuseum, S. A. Jensens Vej 2, 8400 Ebeltoft 
08.30 (ca.) Afgang Musikhuset Aarhus, Thomas Jensens Alle 2, 8000 Aarhus 
 
Hjemkomst
18.30 (ca.) Hjemkomst Musikhuset Aarhus
19.15 (ca.) Hjemkomst Ebeltoft
 
Pris inkl. frokost: 450 kr.
 
Med venlig hilsen
Jørn Bech og Jan Kock

  Glasmuseets Venner · Strandvejen 8 · 8400 Ebeltoft