Tur til København september 2017

Glastur til København 22. - 23. september 2017
 
Af Hanne Werner
 
På denne tur til København og omegn møder vi nogle af landets bedste glaskunstnere i deres værksteder, og vi besøger et par kirker med enestående, nye glasudsmykninger.
 
Fredag møder vi i Roskilde den internationalt kendte glaskunstner Lene Bødker på hendes værksted, og vi ser hendes store støbte og tilhuggede værker.
 
I samme bygning besøger vi den klassiske glasblæser Skak Snitker, der producerer både brugs- og kunstglas.
 
Efter frokost på en lokal restaurant ser vi i Roskilde Domkirke kapellet med Peter Brandes glasmosaikvindue og modeludgaven af Bjørn Nørgaards smukke glassarkofag, som til sin tid skal pryde Dronning Margrethes grav.
 
Med bussen videre til den knap 20 år gamle Vejleå Kirke i Ishøj i det sydlige København. Kirkens høje gavle er udsmykket med seks farvestærke glasvinduer af Peter Brandes.
 
Overnatning på Danhostel Ishøj Strand ved Køge Bugt. Middag på restaurant i nærheden.
 
Lørdag kører vi mod Københavns centrum. Vi skal først besøge den alsidige glaskunstner Anders Raad i Charlottenlund i det nordlige København. Han fremstiller både brugs- og kunstglas, bl.a. meterstore fade.
 
Derpå besøger vi Luftkraft Glasstudie på Amager med bl. a. Stine Bidstrup (formblæste skulpturer) og Karin Mørch (støbte bølgende skulpturer). Frokost i Antons Køkken på Islands Brygge.
 
Vi slutter turen på Kastrupgaard, der viser nogle af de bedste glasskulpturer fra magasinerne under Glasmuseet i Ebeltoft i dialog med grafik fra Kastrupgaards samlinger.
 
Med venlig hilsen
Hanne Werner
 

  Glasmuseets Venner · Strandvejen 8 · 8400 Ebeltoft