Studioglas 2017

Tekst: Aoife Soden
 
Mit arbejde ‘Symptomatic’ udforsker sammenhængen mellem sindet og kroppen med fokus på specifikke organer i kroppen.
 
Jeg tiltrækkes af formen, funktionen og dysfunktionen af kroppens organer. Mit arbejde fokuserer på de subtile skader, der påføres disse organer som et resultat af stress og angst i dagligdagen. Glasskulpturerne er ligesom medicinske 'specimen', der skildrer subtile symptomer, som ofte er svære at se eller beskrive.
 
I denne skulptur vises nyrerne på en sådan måde, at beskueren får et bedre blik for detaljerne i organet. Disse 'specimen' fungere som en markør og gør os lidt mere bevidste om kompleksiteten og det sammenspil, der eksistere mellem vores sind og kroppens vigtige organer.
 
Dette specifikke stykke er skabt ved hjælp af en række glas-pro-cesser. Nyrerne er varm skulptureret i et stykke i talrige lag. Detaljerne tilsættes lag efter lag ved anvendelse af tynde glas tråde som er trukket på ved anvendelse af en lille gasbrænder.
 
Nyren skæres derefter i to, før de slibes og poleres. De to halvdele bliver herefter opvarmet til 550 grader før de bliver indstøbt i en glasklods i en sand form.
 
Efter klodsen er afkølet, slibes og sandblæses siderne og bagsiden af blokken og efterlader forsiden som den eneste højglanspoleret side. På grund af den unikke formgivningsproces vil hvert stykke variere lidt.
 
 
 

  Glasmuseets Venner · Strandvejen 8 · 8400 Ebeltoft