Slovakisk glas i Cisternerne

Slovakisk glas i Cisternerne
- Rundvisning lørdag den 9. februar 2013

Årets udstilling i Cisternerne – Museet for Moderne Glaskunst i Søndermarken på Frederiksberg – er Crossing Points - Art from Slovakia med billedkunstneriske værker og installationer hovedsaligt i glas skabt til Cisternerne af de slovakiske billedkunstnere Palo Macho, Patrik Illo og Zuzana Graus Rudavská. Værkernes glas og øvrige materialer egner sig teknisk set godt til museets fugtige, kolde og dagslysfrie cisternerum.


De tre kunstnere hører til Slovakiets mest fremtrædende kunstnere med hensyn til arbejder med glas som medium. De har alle en lang række internationale udstillinger bag sig på museer, gallerier og andre steder og er repræsenteret på kunstmuseer og i betydelige kunstsamlinger verden over.

 

Palo Macho arbejder med glasmaleri og installationer af farvet glas og har udført en lang række installationer på kunstmuseer samt udsmykninger i stort format,

Zuzana Rudavská og Patrik Illo arbejder med objekter og installationer med glas som fremmeste element og undersøger krydsfeltet mellem design og billedkunst.

Glasmuseets Venner, Østdanmarkgruppen, holdt lørdag den 9. februar kl. 14 en rundvisning i udstillingen med Pavla Rossini som guide. Pavla viste rundt og præsenterede de tre kunstneres værker. Pavla fortalte også kort om hvad der sker i slovakisk glaskunst.

Arrangementet var gratis – bortset fra entré til Cisternerne.

Læs om entré, åbningstider m.m. på Cisternernes hjemmeside.


  Glasmuseets Venner · Strandvejen 8 · 8400 Ebeltoft