Odsherred september 2015

ODSHERRED - også for jyder - lørdag 19. september 2015

Moderne glas fra 11 lande kan i denne sommer ses på Hempels Glasmuseum i Odsherred nær Nykøbing Sjælland.
I omegnen ligger flere fine glashytter, der arbejder med nye og klassiske støbe-, blæse- og lampeglasteknikker.

Tag med Venneforeningen på en bustur rundt i Odsherreds glasverden med direkte færgetilslutning fra såvel Jylland som Østsjælland, hvorfra det ellers kan være besværligt at komme rundt i Odsherred på én dag.

Bussen henter de jyske deltagere ved færgen fra Århus i Odden og derpå de deltagere, der er kommet med færgen fra Hundested til Rørvig.

Vi kører til Glashytten på havnen i Nykøbing S, hvor Martin Birk Møller viser os sine flotte blæste og støbte brugsglas og udsmykninger.

Så kører vi til Hempels Glasmuseum og ser udstillingen COLOURS (omtalt i majnummeret af Glasposten) og den berømte historiske glassamling. Frokost i museets gode restaurant.

Herfra kører vi sydpå til glashytten Micko i Gelstrup, hvor Michael Kofoed viser os sine spændende, farverige glasarbejder, bl.a. i den nye krakeleringsteknik, - og byder på kaffe.

Bussen kører derpå til Odden Færgehavn, hvor deltagerne skilles, idet jyderne går om bord på færgen.

Resten af selskabet får på vejen mod Rørvig Havn et kort stop ved den nyåbnede udstillingspavillon Kastanielys, hvor Christoffer Olling Back viser os sine smukke glassmykker og dekorationsglas.

Deltagerpris for medlemmer 485 kr, gæster 515 kr, som dækker kørslen med bus samt entré, rundvisning og frokost på museet.

For egen regning er transporten til/fra færgen, færgebilletter og evt. drikkevarer til frokosten.
Lokale deltagere kan stige på bussen i Odden Færgehavn eller på Rørvig Havn.

Med venlig hilsen
Hanne Werner
 

  Glasmuseets Venner · Strandvejen 8 · 8400 Ebeltoft