Michael Bang og Glasmagasinet i Næstved

Besøg på Michael Bang mindeudstillingen
og glasmagasinet på Næstved Museum

Glasmuseets Venners østdanske gruppe arrangerede den 24. august 2013 en rundvisning på Næstved Museums Michael Bang Mindeudstilling efterfulgt af et besøg i museets glasmagasin for at se på registreringen af Prøvesamlingen fra Holmegaard.

Næstved Museum har fået overdraget Prøvesamlingen fra Holmegaard Glasværk, og projektleder og museumsinspektør Susanne Outzen er - sammen med 20-30 frivillige - godt i gang med det meget store arbejde at registrere de 30-40.000 glas og effekter – en registrering som vil være grundlaget for fremtidige udstillinger. Museet afholdt i 2011 en udstilling med en første præsentation af gaven – hvor i øvrigt den østdanske arrangementsgruppe stod for et besøg med Susanne som guide.

Det var ikke meningen at museet ville udstille glas fra samlingen igen allerede i år, men i foråret 2013 døde en af de væsentligste Holmegaard-designere – Michael Bang – og så besluttede Susanne og museumsledelsen at give ham en mindeudstilling.

Susanne Outzen var den gennemgående figur som guide i både udstilling og glasmagasin. Derudover deltog Torben Jørgensen – en af Michael Bangs nære kolleger på Holmegaard og aktiv selvstændig glaskunstner boende i Holmegård – og supplerede med sin viden om både personer og glas.

Der deltog en snes stykker i arrangementet, heriblandt nogle tidligere medarbejdere ved Holmegaard, og de kunne også supplere med viden og annekdoter på vej rundt mellem de svimlende mængder glas.

Arrangementet var en enestående mulighed for at se glasmagasinet. Af sikkerhedshensyn er der ellers ikke gruppebesøg. Men Susanne åbnede undtagelsesvis magasinet for glasvennerne: ”Det er kun fordi det er jer, at I får lov:-)”

Det kostede 150 kroner at deltage – inkl. frokost.

  Glasmuseets Venner · Strandvejen 8 · 8400 Ebeltoft