Legatmodtager 2021

Glaskunstneren Tobias Sode modtager
Finn Lynggaards Legat 2021
  
 
Tobias Sode har på baggrund af en ansøgning med visioner og vægt fået tildelt Finn Lynggaards legat 2021 på 20.000 kr. Foreningen Glassmuseets Venner bidrager hvert år til fondens arbejde ved at supplere fondens midler og derigennem muliggøre uddelingen af legatet.
 
Tobias ønsker at videreuddanne sig i en Master Class med Dante Marioni, der vil foregå på North Lands Creative, Skotland. Her vil han bestræbe sig på at videreudvikle sine kompetencer indenfor venetianske glasteknikker fortolket i et nyt skandinavisk formsprog.
 
Tobias er opvokset på Bornholm i en familie med stor interesse for glaskunst. Allerede som 17-årig begyndte han sin uddannelse på Glasskolan i Kosta, Sverige og fortsatte sin læring på forskellige glasværksteder i Norden.
 
Med stor målrettethed har han arbejdet som assistent hos mange anerkendte glaskunstnere og har også været lærer på glaslinjen på Bornholms Højskole. Han er pt ansat på Baltic Sea Glass med ansvar for unikaproduktionen. Han har således en solid og bred teknisk baggrund og er parat til næste fase i sin udvikling.
 
Når man har udstået sin lærlingetid, er det kun naturligt, at man gerne vil tage det næste skridt hen imod at blive mester.
Netop sådan et skridt vil det være at deltage i en Master Class med Dante Marioni, for her får Tobias Sode en enestående mulighed for at arbejde koncentreret med de venetianske glasteknikker, som er en udfordring for selv de bedste.
 
Det er passende at Tobias søger inspiration i den grå granit i Skotland og bringer den hjem til klippeøen i Østersøen. En inspiration til gavn for ham selv og dem han i fremtiden kommer til at påvirke, når han engang åbner sit eget glasværksted på Bornholm.
 
Stort tillykke til Tobias Sode med legatet.

  Glasmuseets Venner · Strandvejen 8 · 8400 Ebeltoft