Legatmodtager 2019

Finn Lynggaards Legat 2019 til Morten Klitgaard.
 
En enig bestyrelse, bestående af Tchai Munch, glasdesigner, direktør Dan Mølgaard, Glasmuseet og Karen Siune, formand for Glasmuseets Venner, valgte at give legatet for 2019 til Morten Klitgaard.
 
Morten Klitgaard opfylder alle kriterierne for at kunne få legatet. Han er dansk, velkvalificeret og har søgt støtte til uddannelse/efteruddannelse, altså til sit videre arbejde med glaskunst. Han har i forvejen en række uddannelser således bl.a. en BA grad fra Royal Danish Academy of Art, School of Design, Bornholm, også kendt som Glas- og Keramikskolen på Bornholm, hvor han studerede 2008 til 2012. Morten har i årene 2002 til 2018 arbejdet hos flere danske glaskunstnere således i flere omgange hos Tobias Møhl, Pernille Bülow og der forinden hos bl.a. Leif Vange i Lønstrup. På ansøgningstidspunktet var Morten ”Artist in residence, Royal Academy of Fine Arts”.
 
Med dyb respekt for glas som materiale eksperimenterer Morten kontinuerligt med at flytte glassets grænser. Særlig opmærksomhed er der omkring Mortens arbejde med at udvikle nye overflader. Morten har stor erfaring med at arbejde i glas, og han har erfaringer fra at have arbejdet med glas mange steder.

Morten søgte Finns Fond, dvs. han søgte Finns legat med henvisning til, at han ønsker at deltage i en master class på den verdensberømte Pilchuck Glass School i Seattle. En masterclass med Marina Hanser som lærer forventes at give øget inspiration til arbejdet med at udfordre glasset som materiale. Og det forventer vi at høre mere om i en præsentation ved Venneforeningens generalforsamling i 2020. Han skal jo lige ”bruge” legatet førend vi kan høre om udbyttet!

Legatet, der sædvanligvis uddeles i januar måned, blev offentliggjort d. 27. januar i tilknytning til fernisering af to Study udstillinger, men netop på dette tidspunkt var Morten udsendt af Kulturministeriet til Kuwait som repræsentant for dansk kunst! Venneforeningen har i stedet inviteret Morten til at komme til foreningens generalforsamling, der afholdes d. 2. marts. Vi håber vi der kan overrække ham prisen og den medfølgende statuette.

Morten har deltaget i mange udstillinger rundt omkring i verden, og han får i forbindelse med legattildelingen en mulighed for at udstille på Glasmuseet, hvilket vi glæder os til.

På bestyrelsens vegne
Karen Siune

  Glasmuseets Venner · Strandvejen 8 · 8400 Ebeltoft