Himmerlandstur

Glastur til Himmerland lørdag d. 26. april 2014 

Denne forårstur vil bringe os til Himmerland og gennem den skønne natur omkring Rold Skov.

Første stop på turen bliver hos Lotte Thorsøe, som har værksted i Mariager. Hun har gjort sig bemærket med sine studier af knogler, som hun omformer i glas. Ud over det har hun flere andre personlige designs at byde på. Næste stop er hos Lene Højlund i Aalborg. Hun har drevet glasværksted gennem flere årtier og har sin styrke i gedigne og stilfulde brugsglas. 

Frokosten står klar til os på Utzon Centret nede ved havnen i Aalborg. Vi får en kort introduktion til centret, som har meget at byde på særligt inden for arkitektur. 

Efter frokost skal vi besøge Britta Madsen og Søren Gøttrup i Støvring. Undervejs dertil har vi fået lov til at beskue deres meget sammensatte storværk i Spar Nords Hovedsæde i Aalborg. Britta og Søren har fundet helt deres egen stil, som er en markant facet af den danske glasverden. 

Derpå går turen hjemad gennem Rold Skov, som formentlig står forårsgrøn med de første udsprungne bøgetræer. Vi vil bl.a. køre forbi det sted, hvor Conradsminde Glasværk lå i midten af 1800-tallet.  

Rammen for turen d. 26. april ser således ud:

08.00 Afgang Musikhuset Aarhus, Thomas Jensens Alle 2,
8000 Aarhus
08.50 Afgang Ebeltoft Glasmuseum, S. A. Jensens Vej 2,
8400 Ebeltoft
18.30 (ca.) Hjemkomst Ebeltoft
19.15 (ca.) Hjemkomst Musikhuset Aarhus 

Pris inkl. frokost: 450 kr. 

Med venlig hilsen 
Jørn Bech og Jan Kock 

 


  Glasmuseets Venner · Strandvejen 8 · 8400 Ebeltoft