Glastip Oktober 2014

Glastip 7. oktober 2014 – Glas og keramik

Ulla Bloch-malerier i Glasseriet

Rikke Bruzelius har igen fyldt sit pusteri-galleri med malerier – denne gange af billedkunstneren Ulla Bloch hvis farveglade og fortællende malerier ofte indeholder et tvistet budskab med både alvor og humor.

Der er åbent tirsdag-fredag kl. 10-16, lørdag kl. 10-14, sidste dag den 29. november. Og det er på Jenagade 27 på Amager. 

Micha Karlslund flytter ind

I går søndag begyndte Micha Karlslund sin indflytning på Glasmuseet i Ebeltoft, og hun opdaterede straks sin blog med billeder fra indflytningen som ligner en – indflytning. Micha Karlslunds The Study-udstilling Come Together åbner på fredag.

The Craft Factor på Designer ZOO i København

Med fernisering Kulturnatten fredag den 10. oktober kl. 19-23 åbner Designer Zoo på Vesterbrogade 137 i København en udstilling som varer måneden ud: The Craft Factor med deltagelse af godt 30 kunsthåndværkere som ”præsenterer deres nyeste design med høj craft factor og udfordrer hvad håndværket betyder for designet”.

Der er åbningstale kl. 19 og åbne værksteder kl. 19-21. Blandt værkstedsindehaverne finder vi glaskunstnerne Marion Fortat og Bettina Schori som begge også udstiller. Blandt de udstillende glaskunstnere finder vi i øvrigt Justyna Poplawska, Marie Retpen, Sally Xenia, Stine Diness og Tillie Burden.

Jytte Mørch og Torben Jørgensen i Næstved Kunstforening

Næstved Kunstforening viser fra lørdag den 11. oktober til den 9. november billedkunst, glas og keramik på Sct. Peders Kirkeplads 14 i Næstved. Der er fernisering på åbningsdagen kl. 13-16. Ellers er der åbent torsdag-fredag kl. 11-14 og lørdag-søndag kl. 10-16.

Torben Jørgensen viser nogle af de store glas-rumdelere som man denne sommer her kunnet se på Hempels Glasmuseum. Og Jytte Mørch har sine karakteristiske skåle og fade med sandblæste reliefmønstre og desuden en række store pastelbilleder og glasbilleder med.

Jørgensen&Mørch udstiller sammen med en lokal keramiker som de af og til har lavet noget sammen med. Det er den i Fensmark boende norske Inger Mehlum som arbejder både med store håndbyggede unika og med mindre serier af funktionelle brugsting.

Inger Mehlum med en af sine større krukker – foto fra hendes hjemmeside.

Efterårsferie på Hempel Glasmuseum + 2015

Hempel Glasmuseum lukkede for sæsonen med udgangen af september, men traditionen tro holdes der åbent i skolernes efterårsferie i uge 42 – alle dage. Her kan man stadig nå at opleve årets modtager af Hempels Glaspris Marie Retpen og årets øvrige udstillende glaskunstnere Stig Persson, Per-René Larsen og Bente Bonné – men ikke Torben Jørgensen (se ovenfor) – samt Viggo Jarl og hans bronzeskulpturer, portrætbuster og små modellerede skulpturer.

Også museets værksted GlasSpiren i det diminutive hus nede ved vejen har åbent, og her kan man vælge mellem mange forskellige typer glas og klistermærke-motiver til at dekorere glasset til sandblæsning.

Museet har haft rimeligt besøg denne sæson det overordentlig gode sommervejr taget i betragtning. Det er jo ikke godt museumsvejr. Underboen derimod – Anneberg Café og Restaurant – har haft travlt med en masse gæster der har nydt de tre gode ting: Maden, udsigten og vejret.

Planlægningen af næste sæson har allerede været i gang længe og fortsætter nu under museets vinterhi. Næste år er jubilæumsår – det er 100 år siden Hempel-virksomheden blev etableret, og for 50 år siden blev det fejret med grundlæggelse af glasmuseet som hjemsted for Hempels betydningsfulde samling af international glaskunst. I 2015 stiler man knapt så højt, men dog højt med ”en storstilet præsentation af fremragende værker af nogle af verdens mest nyskabende glaskunstnere – værker som ikke før har været vist i Danmark,” som museet skriver i en pressemeddelelse.

Udstillingens titel er COLOURS med reverens til Hempel-virksomhedens farverige virke. Kurator er glaskunstner Susanne Jøker Johnsen som for tiden har hovedet godt fuldt af keramik medens European Ceramic Context dette år afvikles på Bornholm. Men som jo også står for European Glass Context som kommer igen i 2016. Det bliver spændende at se hvad hun og Bodil Busk Laursen finder frem til os glaselskere.

Også åbent alle dage i efterårsferien på Glasmuseet i Ebeltoft

  • Hver dag i uge 42 er der æblequiz – deltag i konkurrencen om at vinde et glasæble fra butikken.
  • Fredag den 10. kl. 19-21 er der i anledning af Kulturnatten Frit valg – Fri entré til museets tre nye udstillinger.
  • Søndag den 12. kl. 14 er der rundvisning i udstillingerne – gratis efter betalt entré til museet.
  • Mandag den 13. og tirsdag 14. kl. 10-13 og 14-16 er der støbning af figurer eller måske et håndaftryk i glashytten – 75 kroner + entré. Figuren kan hentes næste dag.
  • Onsdag den 15. kl. 10-13 og 14-16 er der smykkeværksted (fusing) i glashytten hvor man kan designe sit eget vedhæng af glas til en halskæde. Det færdige smykke kan hentes lørdag, og det koster 100 kroner + entré (inkl. lædersnor). Man kan også kreere et glasbillede af farvede glasstykker (også fusing). Det kan hentes fredag, og det koster 75 kroner + entré.
  • Onsdag den 15. kl. 19-21 er det Go’nat på museerne hvor man opleve museet efter mørkets frembrud. Husk lommelygte! Se også fremstilling af glødende glasæbler i værkstedets mørke. Entré denne aften voksne 50 kroner.
  • Mandag-fredag kl. 10-14 er der glasmaling i biblioteket. Det koster 30 kroner + entré, og glasmaleriet kan tages med hjem med det samme.

Der er ingen tilmelding til aktiviteterne, børn under 18 år har gratis entré til museet, og den daglige åbningstid er kl. 10-17. Fra november og fem måneder frem er der vinteråbningstider onsdag-søndag kl. 10-16.

Kunsthåndværk i Brøndsalen

Et nyt kunsthåndværkermarked ser dagens lys weekenden den16.-19. oktober i Brøndsalen i Frederiksberg Have ved Frederiksberg Runddel på Frederiksberg. Der er åbent torsdag kl. 12-18, fredag og lørdag kl. 11-18 og søndag kl. 11-17. Der er gratis entre. På markedet er der en café med kaffe, te og kager.

Blandt et par dusin kunsthåndværkere finder vi glaskunstner Martin Birk Møller fra Nykøbing Sjælland.

Glas og keramik klæder hinanden

I sit seneste nyhedsbrev flyder Tchai Munchs lyriske åre om årstiderne gang, og hun causerer over livet i sin gavebutik Ebeltoft Glas hvor kunder af og til beklager at de ikke har plads til mere på hylderne derhjemme. Så plejer Tchai at fortælle om en japansk tradition med at vise det kølige, glatte og udadvendte glas frem om sommeren og den sanselige og omsluttende keramik om vinteren.

Men – skriver hun så – hvorfor ikke give plads til begge: Glas og keramik er tæt forbundne og klæder hinanden som salt og peber, olie og eddike – og som sommer og vinter. Og viser med fotos hvordan det blandt andet kan gøres. I hendes butik fås der glas fra 225, keramik fra 130 og tegninger fra 250 kroner.

 

Glastip 9. oktober 2014
– Glas i huse, gallerier og magasiner – og på perron 3

Merle Conradi-Larsen på Ågerup Bibliotek

Merle Conradi-Larsen har eget værksted i Jyllinge hvor hun laver unika glaskunst og glassmykker – fusing og slumping – gerne i blå farver og inspireret af Roskilde Fjord. I august var hun månedens kunster på Roskilde Bibliotekerne. Frem til den 21. oktober (mandag kl. 10-13, tirsdag kl. 15-20 og torsdag kl. 13-17) kan hendes glas ses på Ågerup Bibliotek, Gundsølillevej 2 i Ågerup nord for Roskilde.

Annette Engelsen i Galleri Q, Svendborg

Annette Engelsen viser årets tre sidste måneder glaskunst i det kunstner-ejede og Cittaslow-certificerede Galleri Q på Havnepladsen 7 i Svendborg. Annette Engelsen er gæstekunstner. Hun er uddannet keramisk formgiver, men har de sidste 15 år arbejdet med tiffany-lamper og fusing og slumping. Der er åbent i galleriet torsdag-fredag kl. 13-17 og lørdag kl. 10-14.

To x glas i Langes Magasin

11 medlemmer af Kunstner Kælderen i Ølstykke udstiller frem til den 19. oktober maleri, akvarel, glas, keramik og bronze i Langes Magasin, Østergade 3 i Frederikssund. Der er glas af Charlotte-Amalie Bjerg Keller og Eva Rasmussen. Der er åbent hverdage kl. 13-17 og weekend kl. 11-14.

Mere glas og keramik

Glaskunstner Ida Wieth og de tre keramikere Lea Nielsen, Louise Gaarmann og Nanna Damgaard holder i forbindelse med Kulturnatten åbent hus i deres værkstedsfællesskab på perron 3 på Godsbanen i Aarhus. Det er fredag den 10. oktober kl. 11-23 at man således kan få et indblik i de fire kunsthåndværkeres arbejdsprocesser – og måske gøre et kup.

Man har fundet Perron 3 når det ser sådan ud – men måske er nogen kørt en tur på løbehjulet. 

Efterårsferie i Hasserisgade-Huset med glaskunst

Børn fra otte år og medfølgende voksne kan i Kreativt Værksted i Huset på Hasserisgade 10 i Aalborg lave to glasbilleder på 14 x 14 cm. Glasset skæres ud i de ønskede former og figurer, farvelægges med emaljefarver, frits, confetti og andet godt – og samles til et billede. Det er ikke nødvendigt at kende til glasarbejde på forhånd, der er kyndig vejledning undervejs. Billederne skal i ovnen og kan først hentes senere efter aftale. Værkstedet har åbent mandag-tirsdag- onsdag den 13.-15. oktober kl. 12-14 og 15-17. Det koster 200 kroner (to billeder – et barn – en voksen).

Og mere fra en lyrisk åre

Christina Hellevik fra ebeltoftske Pust Glas har også en lyrisk åre som hun lader synge i sit seneste nyhedsbrev – og så på norsk og med ”lune høstehilsener”:

”Nå er høsten kommet, og kulden har kommet snikende. Men i værksted buldrer glassovnen og gjør det både varmt og hyggeligt når vinden uler utenfor og regnet pisker ned. I øyeblikket har vi turkist glass i potten og blåser Squeeze glass og kanner til den store gullmedalje.”

Og så er Christina igen på vej til Norge for at være til messe i Vatne hvor man kan ”se og kjøbe mye fint glass og glassmykker og mye annet flott håndtverk, og nyte en kopp kaffi og kake eller en skål med hjemmelavet rømmegrøt”. Og selvfølgelig for at afholde ’Pustwareparties’ i private hjem.

Og Micha Karlslund flytter stadig ind

Det ser hyggeligt ud med glashytten i efterårsdisen udenfor.

 

Glastip 13. oktober 2014 – Glas hjemme og ude

Trine Appelon i to x Galleri Uggerby

Her i uge 42 er der nyt at se i Galleri Uggerby i afdelingerne i Uggerby (Tolstrupvej 1) og i Lønstrup (Strandvejen 89), og begge steder finder man glaskunstner Trine Appelon. Åbningstiderne er et kapitel for sig som man må erkyndige sig om på galleriets hjemmeside.

Trine Appelon holder til i Stensballe ved Horsens. Hun begyndte med glasset i 2010 på grund af alvorlig sygdom som havde sendt hende på førtidspension. Men det der begyndte som noget der skulle få tankerne væk fra sygdom, blev hurtigt til en passion. Se også interview på TV-Syd blandt andet om ’glaskunst som virkelighedsflugt’.

Efterårspynt hos Baltic Sea Glass.

Baltic Sea Glass

Efter en varm og travl sommer har Baltic Sea Glass nu pyntet galleriet efter årstiden med egne glassvampe og naturens materialer. Ovnene er tændte, og der arbejdes dagligt frem til den 18. oktober. Her i efterårsferien er der åbent alle dage kl. 10-17. Åbningstiderne herefter findes på Pete Hunners og Maibritt Jönssons hjemmeside.

Den 16. oktober kl. 10-12 kan man høre arkæolog Finn Ole Sonne Nielsen fortælle om glasperler fra Jernalderen fundet tæt ved Baltic Sea Glass. Maibritt og Pete forsøger efterfølgende at demonstrere hvordan man dengang lavede perler.

Pete og Maibritt deltager med tre unika værker på den årlige og netop åbnede udstilling Taos Art Glass Invitational hos Taos Institute of Glass Arts i New Mexico, USA. Udstillingen rummer i øvrigt mere end 300 værker fra 50 forskellige lande.

Kronværkerne lukker butik

Efter otte år lukker Kronværkerne i weekenden den 22.-23. november deres butik på Kronborg i Helsingør. Det sker fordi de deltagende kunsthåndværkere vil hellige sig deres respektive virksomheder og få tid til kreative opgaver og nye samarbejder. De fortsætter som kunstnersammenslutning, og de beholder deres fælles hjemmeside. Et af medlemmerne er glaskunstner Karin Bartholin (se nedenfor).

Der er åbent torsdag-søndag kl. 11-16, og den sidste dag med julestue, gløgg og knas.

Karin Bartholin i Øksnehallen
Sammen med 120 andre kunstnere deltager glaskunstner Karin Bartholin på messen Kunst For Alle den 31.oktober og den 1.-2. november i Øksnehallen i København. Karin Bartholin er medlem af Kronværkerne (se ovenfor).

Jeannet Iskandar, Tobias Møhl og Steffen Dam
med Heller Gallery på SOFA

Vi citerer fra Heller Gallery:

”Exhibiting works by fourteen artists, we are excited to be featuring three Jeannet Iskandar sculptures at the 2014 SOFA Chicago, which were included in the Holstebro Art Museum’s Glasss exhibition. Three spheres, their color intensifies, ranging from milky white and clear to a mostly warm grey. The outward radiating elements capture a moment of stillness in an ever-expanding universe.

Jeannet’s teacher, Virginia Commonwealth University professor Jack Wax said of her work: ‘Jeannet Iskandar feeds our desire and our capacity for astonishment.... She is a young artist whose work relentlessly astonishes us. How she proves herself capable of this metaphysical undertaking is by being brutally honest…and sure...that the work always...(first & foremost) astonishes herself.’”

Den 21. årlige udstilling SOFA (Sculpture Objects & Functional Art) finder sted i weekenden den 7.-9. november i Chicago, USA.

Flyer fra Heller Gallery.

Om fotografier i Glastip

Det har i lang tid været sådan at fotografier kun kunne ses på hjemmesiden for Glasmuseets Venner som ’hoster’ Glastips arkiv. Sådan vil det fortsat være. Men fremover vil det være sådan at den illustrerede version på hjemmesiden er klar samtidig med at nyhedsbrevet sendes ud. Og derfor kan man vælge straks at gå på hjemmesiden og læse det der.

 

Glastip 16. oktober 2014 – Hæderslegat til Tora Urup

Nationalbankens hæderslegat til Tora Urup

Tirsdag den 28. oktober modtager glaskunstner Tora Urup Nationalbankens Jubilæumsfonds hæderslegat på 400.000 kroner. Fra dagen efter og frem til den 26. november vil der være en udstilling i Nationalbankens forhal med et udvalg af Tora Urups værker. Udstillingen kan ses mandag til fredag kl. 9-16.

Nationalbanken har siden 1989 uddelt 37 hæderslegater – heriblandt to til glaskunstnere: Per Lütken (1994) og Finn Lynggaard (2003).

Tora Urup bor i København og er medlem af butiksfællesskabet Butik for Borddækning i Møntergade 6 hvor man kan se og købe noget af hendes glas, og hvor hun i august i år havde separatudstillingen PÅOGIGLAS.

Tora Urups karriere begyndte med keramik i Japan i begyndelsen af 1980erne, og efter studier af glas og keramik i Danmark og England arbejdede hun fra 1994 som designer for Holmegaard Glasværk og Royal Copenhagen. Siden 2001 har hun haft sit eget designfirma, og glasdesignet er udført i samarbejde med glashåndværkere i Tjekkiet.

Blogger Mark Robinson havde sidste år dette engelske og flot illustrerede portræt af Tora Urup og hendes værker.

 

Glastip 26. oktober 2014
– Hvor der var en ravvej, var der også en glasvej

Tora Urup i Nationalbankens forhal

Efter at glaskunstner Tora Urup tirsdag den 28. oktober er blevet hædret med Nationalbankens hæderslegat på 400.000 kroner, kan vi andre dagen efter kigge ind i bankens forhal i Havnegade i København og se en udstilling med et udvalg af hendes værker. Der er åbent mandag til fredag kl. 9-16 frem til den 26. november. Hæderslegatet til Tora Urup var omtalt til Glastip 16. oktober. Det var det også i Politiken i dag hvor Lars Hedebo Olsen havde en reportage fra Tora Urups værksted på Amager.

Kunst for alle

Det er femte gang den Aarhus-København-pendulerende messe Kunst for Alle afholdes i Øksnehallen i Kødbyen, Halmtorvet 11 i Købehavn. Blandt 120 kunstnere deltager glaskunstnerne Karin Bartholin, Helsingør, og Karen Nyholm, Aarhus. Det foregår fredag den 31. oktober kl. 15-20 og lørdag-søndag den 1.-2. november kl. 10-18. Entré 50 kroner.

Nobel Design, logo med silhuetter fra vase-sortimentet

Nobel Design

Glastipperen opdagede forleden en ret ny design-duo bestående af glaskunstner Morten Klitgaard og keramiker Line Maria Lund. De holder til på Grønnegade 5 i Nexø hvor keramikken laves, medens glasset pustes i lejede værksteder rundt om i landet. Nobel Design kalder de sig, og forhandlerlisten omfatter allerede fem københavnske steder, to sjællandske, to jyske og to bornholmske.

Glas-og keramikparret har begge taget afgang i 2012 fra Designskolens afdeling på Bornholm. Skoleprojekterne kan man se på deres respektive hjemmesider – Morten Klitgaard og Line Maria Lund.

Blå perler fra Moesgaard Museum.

Bronzealderkvinder med mellemøstlige glasperler

En analyse af en række danske glasperlefund fra bronzealderen viser at perlerne stammer fra mesopotamiske og ægyptiske værksteder fra cirka 1400-1100 år før Kristus. Glasperlerne indgår i bronzealderudstillingen på det ny Moesgaard Museum. Ved gennemgang af samlingen forud for museets nye udstillinger fandt arkæolog og museumsinspektør Jeanette Varberg en æske med nogle små blå glasperler uden nogen særlig præcis historie bag.

Med teknisk hjælp (plasma-spektrometri) fra det franske Institut de Recherche sur les Archéomateriaux er det nu slået fast at de blå glasperler som nogle af vore formødre fik med sig i graven, stammer fra de selvsamme glasværksteder som leverede det glas den egyptiske farao Tutankhamon fik med sig i graven 1323 før Kristus.

Det er første gang ægyptisk koboltglas er opdaget uden for middelhavsområdet. Man har længe vidst at rav blev eksporteret sydpå i bronzealderen hvor blandt andre Tutankhamon havde store ravkæder med i kisterne med gravudstyr. Den gamle ravvej til middelhavslandene har altså nu fået sit modstykke: Glasvejen til Norden.

Man mener nu også at kunne sandsynliggøre en religiøs sammenhæng mellem rav- og glasperler. Glas og rav har det tilfælles at solens lys trænger igennem overfladen, og der er med stor sandsynlighed tale om solkult. Glas- og ravperler er fundet sammen hele vejen fra Mellemøsten over Tyrkiet, Grækenland, Italien og Tyskland og nu op til Danmark. Og det knytter således den ægyptiske solkult sammen med den nordiske.

Museumsinspektør Jeanette Varberg med flere har i en ni sider lang artikel i det netop udkomne nummer af Tidsskriftet SKALK fremlagt resultaterne af de naturvidenskabelige undersøgelser og efterfølgende overvejelser og konklusioner. Den artikel kan der ikke linkes til, men den er grundlag for det man kan læse på Politiken.dk, på Moesgaard Museums hjemmeside, på Videnskab.dk og også på Historie-Online hvorfra sagen er resumeret her.

Forsiden af SKALK.

Studietur til glashistorie og glasværker i Indien

Fra den 14. til den 27. marts 2015 arrangerer glas- og glasperleeksperterne Jan Kock og Torben Sode en rundtur til indiske glasværksteder kombineret med besøg på kulturhistoriske seværdigheder de samme steder. Turen går til New Delhi, Agra (med Taj Mahal), Purdilpur, Ferozabad, Jaipur, Ahmedabad, Kajpadvanji og Khambhat, og der er plads til en snes deltagere. Sidste tilmeldingsdag er den 15. december. Det koster 1100 Euro (+ 528 Euro for eneværelse) per person for hotel, mad og transport i Indien, men undtagen drikkevarer og rejsen til og fra Indien. Se program med tilmelding.

 

Glastip 31. oktober 2014
– Tre samtidige glasudstillinger i København

Jule- og kunsthåndværkermarked på Bymose Hegn

Hotel og kursuscentret Bymose Hegn i Helsinge afholder i år for første gang et jule-, kunst- og kunsthåndværkermarked med 30-40 udstillere. Heriblandt finder vi tre boder med glas – Pust Glasværksted fra Ebeltoft, Bettina Schori fra Designer ZOO og Iben Kielberg fra København.

Bymose Hegns nye marked afholdes lørdag-søndag den 1. og 2. november kl. 11-17 på adressen Bymosegårdsvej 11 i Helsinge. Se programmet.

Bymose Hegn drives sammen med to tilsvarende kursuscentre andre steder i landet af foreningen Pindstrup Centret hvis formål er at afholde kurser for familier med børn med handikap og ferielejre for børn med og uden handikap. Bruger man centrene, er man med til at støtte sagen.

Backhaus-Brown-nyheder: Bredgade 22 igen og solo + film + nyt brand

Efter nogle måneders arbejde er Nanna Backhaus og Andrew Brown fra Glassmedjen i Hundested klar med nye unika inden for blandt andet belysning, og fredag den 7. november kl. 15-18 ferniserer de en ny og denne gang solo-udstilling i Galleri Bredgade 22 i København. Der er åbent kl. 11-17.30 hver dag til og med tirsdag den 18. november. Se særlig brochure.

”Vi har skabt en række nye unika – lamper, pendler, lysekroner og glasskærme – for når efterårsmørket falder på, er der brug for lys. Oplev magien når lyset bryder glasset – uanset om det er en lavt hængende sol eller en elpære.”

Filmmager Ketil Teisen har begået endnu en film i en serie der hedder Port Hundested. Der er så vidt vi kan overskue allerede lavet fem film – en om selve havnen, en om snedkerfirmaet Egeværk, en om Hundested Baadeværft, en om firmet Baltic Shipping og en om Hundested-Rørvig Overfarten – og nu en 12 minutter lang film om Glassmedjen.

Andrew og Nanna har desuden skabt et nyt brand (hjemmeside) dedikeret deres mere eksklusive unika i form af de lysekroner og store vaser som de gerne designer i dialog med en kunde. Hjemmesiden, der er i sin vorden, skal blandt andet bestå af en masse billeder taget af fotograf Jens Bangsbo.

Tekstil og glas af Ólöf Einarsdóttir & Sigrún Einarsdóttir

Galleri Krebsen i det indre København viser fra den 7. til den 29. november udstillingen Vækst med tekstil og glas af det islandske søskendepar Ólöf Einarsdóttir & Sigrún Einarsdóttir. Der er fernisering fredag 7. november kl. 16-19 hvor kunstnerne vil være til stede.

Det fælles værk “Volvox” – fra galleriets hjemmeside

Vi citerer fra galleriets hjemmeside: ”Vi søstre har gennem vores karriere, den ene som glaskunstner, den anden som tekstilkunstner, haft en vedvarende dialog omkring vores arbejde. Langsomt begyndte vores emner at ’gro’ sammen, således at glas og tekstil fandt sammen i harmoni i et og samme værk. Pludselig var det som om et tredje materiale var blevet til – hvilket inspirerede os til nye eksperimenter.

Vores værker er inspireret af den islandske natur med dens evige kamp mellem indre og ydre kræfter. Vores seneste værker er endvidere inspireret af den idé at der findes skabninger i vores verden som vi aldrig får oplevet før de uddør på grund af menneskets hensynsløse og ligegyldige omgang med naturen.”

Galleri Krebsen ligger i Studiestræde 17A (i gården), og der er åbent tirsdag-fredag kl. 12-18 og lørdag kl. 11-15.

Glas af Sigrún Einarsdóttir – fra galleriets hjemmeside

Flyttedag hos Luftkraft Glasstudie

Til nytår flyttes der ud og ind på Luftkraft Glasstudie på Kigkurren på Islands Brygge i København. Af de gamle bliver Stine Bidstrup, Pernille Braun, Mette Colberg og Stine Diness tilbage. Ud flytter Tillie Burden og Christina Rivett. Ind flytter Sally Xenia Christensen, og så er der annonceret en ledig plads for en glaskunstner eller keramiker der får sit eget ’hjørne’ og adgang de fælles faciliteter i værkstedsfællesskabet.

Begge fraflytterne flytter udenlands. Tillie Burden flytter til Sverige – Boda i Småland – hvor hun vil leje sig ind på The Glass Factory og fortsætte sin karriere derfra. Hun har ikke tænkt sig at glemme Danmark og vil udstille her når lejlighed byder sig. Hun kan ses på næste års Dansk Glas-udstilling i Ebeltoft. Det Tillie Burden søger i Småland er dels nærheden til den glasbytte hun har arbejdet en del i, men også det at komme væk fra storbyen og få mere arbejdsro. Sin webshop tager hun med sig.

Christina Rivett flytter til New Zealand hvor hun tidligere har boet og haft eget glasværksted fra 2006-2011. Også Christina Rivett bliver hængende lidt – og deltager i Dansk Glas i Ebeltoft 2015.

Hvis man vil være en del af fællesskabet Luftkraft Glasstudie, har de denne beskrivelse af vilkårene.

Og i øvrigt kan vi nævne at der forberedes et julemarked til afholdelse på Kigkurren nr. 6 lørdag den 29. november.

Glasperlekurser 2015 med udenlandske gæstelærere på Søglas

Connie Sørensen – som tidligere underviste hos Ravstedhus, og som for snart et år siden etablerede egen kursusvirksomhed (Søglas) i tilknytning til hjemmet og værkstedet i Bryrup – har nu sit 2015-program på plads hvad angår de udenlandske gæstelærere. Det drejer sig om Irina Sergeeva, Martina Schlemminger, Sara Sally LaGrand og Angela Meier. Der er tilmeldingsfrist til nogle af disse kurser allerede ved årsskiftet. Hele Søglas-programmet for glasperlekurser skulle være færdigt om en måneds tid.

Nationalbanken skriver

Nationalbanken omtaler tildelingen af hæderslegatet til Tora Urup på sin hjemmeside.

 


  Glasmuseets Venner · Strandvejen 8 · 8400 Ebeltoft