Glastip oktober 2011

Glastip 3. oktober 2011 – Hempel og ACAB

Efterårsferie på Hempel Glasmuseum

Hempel Glasmuseum (Anneberg Samlingerne) lukkede for sæsonen den 2. oktober, men holder traditionen tro åbent i skolernes efterårsferie fra lørdag den 15. til søndag den 23. oktober. Mandag den 17. dog lukket. Alle dage kl. 10-17. Entré voksne kr. 50, seniorer kr. 35 og unge under 18 år gratis. Hempel Glasmuseum, Annebjerg Stræde 2, på Egebjergvej syd for Nykøbing Sjælland ved Odsherreds Kulturhistoriske Museum.

I efterårsferien kan man foruden den faste samling af over 2000 glas se årets særudstilling af moderne japansk glaskunst. Den centrale skikkelse blandt nyere tids japanske glaskunstnere er Kyohei Fujita (1921-2004) som havde tætte bånd til Danmark. Museet viser tolv af hans arbejder lånt fra danske museer og private. Udstillingen viser værker af yderligere 14 andre internationalt kendte, japanske glaskunstnere.

   Lotte Thorsøe, foto Hempel Glasmuseum

Og så kan man selvfølgelig se værker af årets modtager af Hempels Glaspris Lotte Thorsøe – som i øvrigt også er at finde i Bredgade Kunsthandels aktuelle udstilling Substans.

   Lotte Thorsøe - Puffin 2004

Glasspiren har åbent kl. 11-16 og holder workshop for hele familien med dekoration og sandblæsning af glas.

Øvrige udstillinger er Palle Kjærulff-Schmidts billeder fra Japan, værker af den japanske kalligrafikunstner Shiroki (Motoko Shiokawa) og kurveflet af mesteren Shokosai. Tirsdag er der workshop med kalligraf Rasa D. Olesen, og onsdag underviser Jonna Rasmussen i den japanske papirkunst origami og sælger japansk rispapir.

Og så er der japanske spøgelseshistorier for voksne og større børn fredag og lørdag kl. 16-17 med blandt andet Legenden om Youri-Daki og Genfærdenes Vandfald. Forfatteren Lafcadio Hearn har i Japan status som en H. C. Andersen. Skuespiller og teaterleder Simon Vagn Jensen fortæller om forfatteren og giver eksempler på hans fantastiske historier. Pris kr. 75 inkl. entré.

ACAB 2011 slutter med kunsthåndværkermarked

ACAB 2011 på Grønbechs Gård i Haslev præsenterer de nyeste arbejder fra næsten alle medlemmer af den bornholmske kunsthåndværkersammenslutning Arts & Crafts Association Bornholm – ACAB – en censureret sammenslutning af 73 kunsthåndværkere. Udstillingen åbnede medio april og varer til søndag den 23. oktober. Åbent alle dage kl. 10-17, entré 50 kr.

Samtidige udstillinger:

  • Coming Home – studerende ved Danmarks Designskole, Bornholm (Glas- & Keramikskolen) har undersøgt og forsøgt at identificere og opfylde behovene i hjemmet for design i glas og keramik.
  • Homage to Bornholm – glaskunst med rødder på Bornholm af Vanessa Cutler, Veronika Beckt, Jeffrey Sarmianto, Karen Nyholm, Lulu Sylvest, Mia Lerssi, Hanne Enemark, Holly Grace, Ned Cantrell, Esmé Alexander, Nancy Callan, Elisabeth Henriksson, Monica Edmonton og Irina My Lindquist.
  • Point of Rupture – glas af Damien Francois.

På de to sidste åbningsdage lørdag den 22. og søndag den 23. oktober kl. 11-16 arrangerer Grønbechs Gård og ACAB kunsthåndværkermarked. Her erstattes en del af udstillingerne af kunsthåndværkerboder, og det gamle pakhus summer igen af handelsliv. Eneste deltagende glaskunstner er Anya Bendtsen fra Nexø. Der er fri entré.

 

Glastip 6. oktober 2011 – Kys Frøen i Brøndsalen og Tusinde Blomster på Bornholm

Kys Frøen i Brøndsalen

Kys Frøen fylder ti år, og gruppen med dens ti kvindelige kunsthåndværkere og en række gæsteudstillere holder igen i år i efterårsferien fra den 20.-23. oktober sin årlige salgsudstilling i Brøndsalen på Frederiksberg.

Åbent torsdag kl. 12-18 og fredag-lørdag-søndag kl. 11-17. Fri entré. Fernisering torsdag den 20. kl. 17. Brøndsalen findes ved indgangen til Haveselskabernes Have på adressen Frederiksberg Runddel 1.

Blandt medlemmerne er glaskunstnerne Mette Andersen (ma-glasdesign.dk) og Mette Folmer (tranemarke.dk), og glasgæsten er glasperlemageren Ingrid Hvid med Eventyr Smykker.

Tusinde Blomster på Bornholm

Maibritt Jönsson og Pete Hunner arbejder med millefiori og ”puster sødt og sprødt” i oktobers efterårsferie i deres glasværksted Baltic Sea Glass på kystvejen sydøst for Gudhjem.

Puster sukker – Puster glas – Puster tusinde blomster:

  • Mandag den 17. kl. 10-16 arbejdes der i værkstedet med det varme glas
  • Tirsdag den 18. kl. 10-16 arbejdes der med millefiori (tusinde blomster) – italiensk glasteknik fra oldtiden – og man kan se hvordan de gamle brevpressere blev til.
  • Onsdag den 19. kl. 10-12 arbejdes der videre med millefiori, og kl. 13-16 bliver der ’pustet’ i både sukker og glas – glaskunstnerparret og chefkokken Daniel Kruse fra Stammershalle Badehotel spiller op til hinanden med kreationer i glas og sukker!
  • Torsdag den 20. kl. 12-16 er der unika-eftermiddag hvor Maibritt og Pete arbejder med millefiori-teknikken i to store unika-fade.
  • Fredag den 21. og lørdag den 22. kl. 10-16 arbejdes der i det varme glasværksted.

Millefiori

Gammel italiensk glasteknik hvor ’bundter’ af farvede glasstænger smeltes sammen og trækkes til en ny sammensat stang. De nye stænger kan samles igen til nye og endnu mere sammensatte stænger.

De færdige, mangefarvede og i tværsnittet mønstrede stænger knækkes i korte stykker og smeltes sammen til alt fra store fade over brevpressere til perler – og ser ud som en buket med tusinde blomster.

Læs mere om millefiori på Wikipedia.

 

Glastip 12. oktober 2011 – Ny bog om lommelærker, kunsthåndværkermarkeder m.v.

Substans i kulturnatten

Bredgade Kunsthandel afslutter lørdag den 15. oktober deres succesfulde glasudstilling, Substans 2011, og fredagen inden – hvor der er kulturnat i København – inviteres på finnissage med et sidste kig på 20 af Danmarks bedste glaskunstnere. Lasse Lukas underholder på guitar, og der er åbent kl. 13-22.

Kunsthåndværkermarked i Gl. Rye

De tidligere indehavere af Den kreative Butik i Ry, Helen Jensen og Birgitte Stormskær, arrangerer Oktobermarked i spejderhytten Kræshuset på Horsensvej 33 i Gl. Rye med cirka et dusin lokale kunsthåndværkere med ’alt’ fra glaskunst over stenkunst, smykker, strik, malerier, lædervarer, keramik og tøjdyr til syltede bær. Muligheder for at købe både mad og drikke.

Oktobermarkedet arrangeres for første gang, og det er i dagene 15. og 16. oktober, begge dage kl. 10-17.

Lommelærker på Hempel Glasmuseum

Lørdag den 22. oktober præsenteres på Hempel Glasmuseum, Anneberg, en ny bog om danske lommelærker. Samme dag giver Eksperimenterende Danske Brændevinsamatører smagsprøver på forskellige kryddersnapse og fortæller om brændevin. Det foregår kl. 10-13.30, der er salg af specielle krydderblandinger, og den ny bog om lommelærker kan købes i museets butik.

På museets vises samtidig en af de største danske privatsamlinger af lommelærker, Heerings Samling, omfattende cirka 150 lommelærker hvoraf en stor del er beskrevet i den ny bog.

Danske lommelærker – Brændevindflasker fra 1830 til 1917

Det er Niels Andersen og Torben Erboe der har skrevet bogen om danske lommelærker hvor de påtager sig opgaven at opstille en systematisk oversigt over de små glasflasker beregnet til opbevaring af brændevin. I bogen beskrives de dansk producerede lommelærker der i årevis har været højt prioriteret blandt danske glassamlere. Bogen indeholder et omfattende billedmateriale som sammen med fund af skår bruges som dokumentation for placering til de enkelte glasværker.

Bogen henvender sig til alle der holder af tidligt dansk glashåndværk sådan som det besnærende kommer til udtryk i lommelærkernes variationer i former, mønstre og farver.

Forfatterne udgav i 2008 bogen Dekorerede Danske Glas – Blomsterslebne og emaljemalede glas fra 1800-tallet. Forfatterne har skrevet flere artikler om ældre danske glas og arrangeret en række glasudstillinger. Niels Andersen er tillige medforfatter til bogen Brendekildes glas – Form og dekoration for Fyens Glasværk fra 2004.

Kunsthåndværk på Havnen

Haderslev Kunstforening har inviteret medlemmer af Danske Kunsthåndværkere til at udstille i Kunsthuset Det gamle Havnekontor på Jomfrustien 52 i Haderslev.

I alt 16 kunsthåndværkere har meldt sig, heriblandt tekstilkunstnerne Hanne Vedel, Lene Frantzen, Birgitte Fløeog Lise Frølund, smykkekunstneren Rikke Lunnemann, keramikerne Lene Kersting, Jette Löwén Dal, Sten Børsting, Heike Jacobsen, Inga Vestergaard Sørensen, Asger Kristensen, Bente Forum, Tove Skov Larsen, Nina Lund og Susan Lange samt glaskunstneren Pia Nissen.

  Pia Nissen

Udstillingen er åben lørdage-søndage kl. 13-16 i perioden 29. oktober - 27. november. Fri entré. Der er fernisering lørdag den 29. oktober kl. 14-16 hvor mange af udstillerne vil være til stede. Åbningstale ved direktør fra Kunstmuseet Trapholt, Karen Grøn. Søndag den 6. november kl. 14.30 viser kunsthåndværkere rundt i udstillingen.

Kunsthåndværk i Centrum

KiC står for Kunsthåndværk i Centrum og er Danmarks største censurerede indendørs marked for kunsthåndværk med deltagelse af både danske og internationale kunsthåndværkere. KiC har siden starten i 2005 etableret sig som er en tilbagevendende begivenhed og markeret sig som et fyrtårn inden for kunsthåndværket i Danmark.

Blandt deltagerne er ikke færre en 24 keramikere, 14 smykkekunstnere, ti tekstilkunstnere, syv i den blandede kategori og fire glaskunstnere:

   Christina Hellevik

   Karen Lise Krabbe

   Line Gottfred Petersen

   Lotte Thorsøe

KiC foregår i weekenden den 4.-5-6. november i Ridehuset i Århus. Fredag kl. 14-18, lørdag og søndag kl. 10-17. Entré 50 kr., børn gratis adgang.

 

 

Glastip 13. oktober 2011 – To udstillinger på Glasmuseet i Ebeltoft

Tre visioner i glas og en glaskunstner på jagt efter orden og kaos

Glasmuseet i Ebeltoft åbner lørdag den 15. oktober to udstillinger. Udstillingerne varer vinterhalvåret over til april-maj.

Venice - Three Visions in Glass

Her er udgangspunktet Venedigs glasmiljøer hvor de tre prominente glaskunstnerne Cristiano Blanchin, Yoichi Ohira og Laura de Santillana viser nye værker skabt i samarbejde med værksteder på øen Murano.

 

Cristiano Bianchin. Urna, Raccoglitore di Pensiero (Urn, Thought Collector), 2005-2006

 

Yoichi Ohira. Cristallo Azzuro Sommerso - Torso, 2008

 

Laura de Santillana. Permafrost, 2007

Christiano og Laura er fødte venetianere, Yoichi er japansk født, men har arbejdet i Venedig i 35 år.

The Study: Studier i Orden og Kaos

Glaskunstneren Stine Bidstrup udfordrer med sin udstilling The Study: Studier i Orden og Kaos beskuerens synssans. Stine Bidstrup har siden 2007 arbejdet på en række sammenhængende værker som hun betegner Studies in Search of Order and Chaos, og hvor hun vedvarende har undersøgt samspillet mellem synssans, krop og omverden.

   Stine Bidstrup

The Study er et særligt koncept på glasmuseet som stilles til rådighed for eksperimentelle projekter der falder uden for Glasmuseets normale udstillingsprogram. Tidligere Study-projekter har omfattet Fragmenter af Lotte Thorsøe og The Gift af Karen Lise Krabbe.

 

Glastip 19. oktober 2011 – Kunst i glas og glas i kunst – plus bobler

Abstrakte malerier og champagne hos Rikke Bruzelius

I Glasseriet – Glaspusteri & Galleri på Jenavej 27 på Amager holder Rikke Bruzelius lørdag den 22. oktober kl. 12-14 fernisering for maleren Sine Johannsen som frem til jul udstiller abstrakte malerier inspireret af natur og mennesker. ”Maleprocessen er et mentalt rum hvor Sine oplever ro, og hvor hun for mulighed for at udtrykke både sin feminine side og skabe undren hos beskueren,” skriver Rikke Bruzelius i sit nyhedsbrev.

Ved ferniseringen skænker Rikke Bruzelius smagsprøver på en champagne fra en af sine samarbejdspartnere, Torben Elhauge fra Champagnesjælen. Rikke Bruzelius sørger selv for glassene.

Rikke Bruzelius har i øvrigt fået sig et biografspot!

Skog av Glas

Kunsthal Brænderigården på Riddergade 8 i Viborg viser frem til den 8. november en udstilling med den dansk/svenske billedkunstner Leonard Forslund. Udstillingen med titlen ”Skog av Glas” indeholder især malerier, men også installationer hvori der indgår glas.

Udstillingen er netop anmeldt på kunsten.nu hvor der også er en større billedserie hvor man kan orientere sig om værkerne. Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond, og i foråret 2012 flytter den til Kunsthallen Brandts i Odense.

Kunst for alle 2011

Udstillingen ”Kunst for alle” med etablerede og up-coming kunstnere afholdes januar i Ridehuset i Århus og oktober i Øksnehallen i København. Den 28.-30. oktober samles godt 90 kunstnere i Øksnehallen, heriblandt en god håndfuld keramikere og en enkelt glaskunstner, århusianske glaskunstner Rikke Stenholt.

Udstillingen åbnes fredag den 28.10 med fernisering kl. 16-20, og så er der åbent lørdag-søndag kl. 10-18. Entré 50 kroner, børn under 16 år gratis.

 

Glastip 23. oktober 2011 – Lidt af hvert

En endagsoplevelse

Kunsthåndværkermarkedet i kulturhuset Mantziusgården i Birkerød lørdag den 29. oktober kl. 10-16 præsenterer alt fra skåle syet af plastposer over fuset glas og formet papir til valket strik. Blandt udstillerne er Ulla Meng Høg der gør det i koldglas og spindelvævstørklæder.

Det vil være muligt at købe te/kaffe og hjemmebagt kage. Kulturhuset ligger på Johan Mantziusvej 5B, to minutters gang fra Birkerød Station – følg skiltene.

Trine Glas

Kate Trine og Jens Kuhlmann fra Trine-glas i Herning udstiller frem til den 11. november i Herning Frivillig Center (center for frivillighedsformidling og paraplyorganisation for foreninger). Åbent mandag-torsdag kl. 9-16 og fredag kl. 9-14, fri entré, adresse Codanhus, Fredensgade 14.

Glas med ambitioner

40 design- og kunsthåndværksstuderende fra Designskolens Bornholmsafdeling deltog den 11. oktober i en workshop med den tyske glasproducent DURAN Group som var indbudt til at præsentere nye tendenser i glasindustrien og for at lade virksomhedens produkter og løsninger udfordre af de studerende.

På dagen blev lanceret en konkurrence hvor de studerende skal redesigne en glasserie. Resultaterne præsenteres til februar, og de to bedste forslag præmieres med en tur til Tysklands moderne glasindustri i form af DURAN Groups fabrik i Mainz hvor man har mere end 125 års erfaring med at udvikle glas til teknisk og farmaceutisk industri, bordservice m.m.

Konkurrencen og workshoppen er led i skolens mål om at skabe tæt kontakt mellem uddannelse og erhvervsliv, skriver Designskolen i nyhedsbrev og på hjemmeside.

Designstuderende i samarbejde med Holmegaard

I begyndelsen af oktober præsenterede to designstuderende i Illums Bolighus i København resultaterne af deres samarbejde med Holmegaard. De studerende Elisabetta Coccioni og Josephine Lin Østergaard Ehlers har nu deres design i produktion hos Holmegaard.

Det skriver Kunstakademiets Designskole i sit seneste nyhedsbrev.

Glashistorisk Selskab Holbæk

Selskabets udstilling på Holmegaard Park er blevet forlænget, og det er året ud muligt at se eller gense ”80 år med designet Holmegaard glas”. Udstillingen omfatter cirka 950 stykker designet glas fra 1928 til 2008 udlånt og tilrettelagt af medlemmer fra det glashistoriske selskab. Holmegaard Parks Oplevelsescenter har åbent torsdag-søndag kl. 10-16.

Glashistorisk Selskab Aalborg

Selskabet holder onsdag den 2. november kl 19.30 stor bytteaften.

Fynske Glasvenner

Glasvennerne mødes tirsdag den 25. oktober kl. 19 for at høre Niels Andersen og Torben Erboe fortælle om deres ny bog om danske lommelærker. Og medlemmerne er velkomne til at medbringe lommelærker til mødet.

Lørdag den 19. november kl. 14 mødes de fynske glasvenner om emnet Mine Svenske Glas – en personlig og kalejdoskopisk beretning ved Mogens Leth, næstformand i Glashistorisk Selskab Holbæk, som efter strejftog ind i 1700- og 1800-tallet vil koncentrere sig om sine svenske glas fra sidste halvdel af 1900-tallet. Deltagerne er velkomne til at medbringe ’tvivlsomme’ svenske glas, og Mogens Leth vil gøre sit bedste for at hjælpe med bestemmelsen.

3D-printer laver glas af ørkensand

En linse på halvanden meter, en sandkasse og en computer. Nogenlunde sådan lyder opskriften på den 'solsintrer' som en engelsk designstuderende ifølge Ingeniøren.dk har lavet i form af en 3D-printer der laver glas ud af ørkenens sol og sand.

I solsintreren opvarmes sand af solen til smeltepunktet, og efter nedkøling er resultatet glas gennem en proces der kaldes sintring. Den store linse sidder i en ramme der kan bevæge sig i forhold til sandkassen dirigeret af et design kodet ind på en computer. Med den koncentrerede solstråle tegnes det indkodede objekt langsomt i sandet, lag for lag, fra bunden og op. Solstrålen smelter sandet, og når det afkøler, bliver det til glas. Efter et lag af genstanden er lavet, tilfører man mere sand og flader det ud, og herefter kan man ’printe’ det næste lag.

Den første store glasgenstand produceret på 3D-printeren var en glasskål som det tog fire og en halv time at lave. Se denne spøjse video.

Formålet med projektet er at udforske potentialet i en ørkenproduktion med en overflod af solenergi og råmateriale i form er sand og på den måde skabe opmærksomhed om potentialet i verdens største energiresurse – solen.

Vi håber ikke alt for mange herboende glaskunstnere begiver sig på ørkenvandring.

 

Glastip 27. oktober 2011 – Tid for glasspøgelser og en hel del mere

Tillie Burden på artOGGLE

På Luftkraft-hjemmesiden kan man læse at Tillie Burden – nyt medlem af glaskollektivet på Kigkurren 6 på Islands Brygge i København – er på to måneders ’besøg’ i en butik i Århus. Det foregår i regi af ArtOGGLE som er et nyt koncept for fremvisning og salg af moderne kunst og design med små installationer i eksisterende gallerier og butikker rundt om i verden skiftende hver 60 dage.

Det første artOGGLE-arrangement finder sted på 24M, et værksted og butik i Århus, og viser glasværker af Tillie Burden sammen med tre andre internationale kunstnere og designere (som ikke er glaskunstnere). Det varer til den 14. december, og 24M finder man i Vestergade 24 og åbningstider på butikkens hjemmeside.

Margarinen

De tretten kunstnere fra Kunstværkstedet Margarinen holder søndag den 30. oktober åbent værksted på Wesselsmindevej 4 i Nærum nord for København.

Et af medlemmerne er glaskunstner og maler Charlotte Bonne – som siger: ”Jeg har lavet glasstjerner som en fin gave til ham, hende, babyen, veninden, svigerinden…eller dig selv.”

Se om Chatlotte Bonne her og der.

KiC

Kunsthåndværk i Centrum i Århus den 4.-6. november – mellem de omved 60 kunsthåndværkere er der fire glaskunstnere: Christina Hellevik, Karen Lise Krabbe, Line Gottfred Petersen (Dots and Laces) og Lotte Thorsøe.

I løbet af weekenden uddeles tre priser. Den prestigefyldte KiC-pris uddeles fredag, og de nominerede er Tina Marie Bendtsen, Louise Degn og Violetta Elisa Seliger. Lørdag afsløres vinderen af Kählers Kunst- og Innovationspris på 10.000 kr., og vinderen af Kählers Publikumspris på 5.000 kr. uddeles søndag.

Hovedparten af deltagerne er etablerede kunsthåndværkere, men der er også inviteret tre ’spirer’ med i form af de nyuddannede kunsthåndværkere Dan Busted og Christina Schou Christensen, begge fra Danmarks Designskole på Bornholm, og Maiken Espersen fra Designskolen i Kolding.

KiC foregår i Ridehuset i Århus. Fredag kl. 14-18, lørdag og søndag kl. 10-17. Entré 50 kr., børn gratis adgang.

Betina Huber i Gallerie Rasmus Odense

Sammen med den danske og internationalt kendte maler Kjeld Ulrich udstiller Betina Huber den 4. november til den 3. december i Gallerie Rasmus i Ny Vestergade 8 & 9 i Odense.

Om Betina Huber kan man læse i galleriets nyhedsbrev: ”At arbejde med glas er som at male i blinde, siger Betina Huber. Farvernes virkelige personlighed kommer først til rette, dagen efter – når glasovnen endelig er kold nok til at åbne – og man ser resultatet af gårsdagens produktion. Oftest går det godt – ind imellem bliver man overrasket - og nogen gange kommer der helt umulige "børn" ud af ovnen, som bare en mor kan holde af! Betina Huber udvikler sit talent med fuld fart, hun er virkelig en fornyer indenfor glaskunst.”

Der er fernisering fredag den 4. november kl. 16-18 med ’efterfernisering’ hvor Culinari Italy leverer italiensk buffet og Lise Nees underholder med sang. Pris 150 kr. og tilmelding 65 91 88 33 eller fernisering@gallerie-rasmus.dk.

Betina Huber viser i øvrigt sin ny glaskollektion på kunstmessen ART2SEE i Odense Congress Center den 28.-30. oktober fredag kl. 13-18, lørdag-søndag kl. 10-17. Entré til kunstmessen og en samtidig boligmesse 80 kr voksne og 30 kr. børn.

Læs om Betina Huber på Gallerie Rasmus’ hjemmeside, på find-en-kunstner.dk eller på hendes egen hjemmeside.

Glasspøgelser og troldegryde – Halloween på Glasmuseet

Lørdag den 5. november er der spøgelser på Glasmuseet Ebeltoft. De kommer til verden i værkstedet hvor Studio Strange vækker de små væsener til live i glasovnen. Først samles den 1100 grader varme, flydende glasmasse op på piben, glasset formes og til sidst rulles et sæt øjne på og – vupti – et glasspøgelse er født. Fødslerne foregår kl. 10-16 med pause kl. 13-14.

Kl. 16-17 er der Uhyggelig Familierundvisning på museet (gratis når entréen er betalt – ingen tilmelding), og fra kl. 17 serverer Glascaféen en særlig troldegryde – voksne 98 kr. og børn 59 kr. Reservér bord på 85 34 18 18.

Kunsthåndværksmarked

Kreativ udstilling af filtning, keramik, krukker og krudt, genbrugsfantasi, naturdekoration, hestehårssmykker, billedkunst, filtning, rav, uld, strik, væv, patchwork, glaskunst, genbrugskunst, smykker, børnetøj og meget mere. Mød 13 kreative personer og kunsthåndværkere der fortæller og viser deres håndværk.

Lørdag den 5. november kl. 10-16 på Ringsted Produktionshøjskole, Haraldstedvej 47 i Ringsted (fri entré).

Husflidsjubilæum med glasperler blandt meget andet

Vesteregnens Husflidsforening og Bredebro og Omegns Husflidsforening holder søndag den 6. november kl. 10-17 25-årsjubilæumsudstilling med arbejdende stande på Kiers Gaard i Højer. Entre 30 kr. Orkis, ikoner, spinding, knipling, gimpning, strikkelise, patchwork, knivmager, træskæring, trædrejning, sølvsmykker, blomsterpres, flettede tasker, ting af kaffeposer, fremstilling af kort, sivflet, pileflet, hækling, malerier, strikning, smedning, glasperler, splittasker, træsnitning, snurrebånd, ben og horn, gummitasker, containersmykker, flet og fold og prøv-selv-aktiviteter.

Særlig søndag på Glasmuseet

Søndag den 6. november (månedens første søndag) kl. 14 er der rundvisning for alle. Rundvisningen går gennem tre udstillinger

  • Glasgal med 25 år med moderne glas iscenesat af Bjørn Nørgaard,
  • Venice, 3 Visions in Glass med Cristiano Bianchin, Laura de Santillana og Yoichi Ohira
  • Studies in Search of Order and Chaos med Stine Bidstrup

Rundvisningen er gratis efter betalt entré, og det er ikke nødvendigt at tilmelde sig.


  Glasmuseets Venner · Strandvejen 8 · 8400 Ebeltoft