Glastip November 2017

Glastip 6. november 2017 – Endagsglas

Glasmuseet Ebeltoft åbner tre udstillinger på fredag

Når Ebeltoft-museet den 10. november åbner vinterens udstillinger er det for første gang med værker fra Holmegaard Glasværk i udstillingen Sørens Samling (den aarhusianske samler Søren Seebach). Samtidig åbnes afgangsudstillingen Elements med arbejder af årets nyuddannede, glasfaglige kunsthåndværkere fra Kunstakademiets Designskole på Bornholm. Den tredje udstilling er med den hollandske glaskunstner Jenny Ritzenhoff i study-udstillingen The Analysis of an Object.

Der er åbningsreception fredag den 10. kl. 17. Om lørdagen er der rundvisning med Jenny Ritzenhoff kl. 11 og Søren Seebach kl. 14. Glasset fra Holmegaard kan ses til den 8. april, de to andre udstillinger slutter den 7. januar.

Boglancering i Bolsjehuset

Lørdag den 11. november kl. 11-13 lanceres anden del af Linette Bachs Fortællinger fra Fensmark. Receptionen foregår i det der kaldes Bolsjehuset på Glasværksvej i Fensmark, 4684 Holmegaard. Samtidig kan man se hvordan Linette Bach og andre gode folk har indrettet Bolsjehuset med møbler og andre effekter fra den tid som fortællingerne beretter om.

Meddel venligst deltagelse i receptionen til Henriette Hemmingsen fra Næstved Kommune på mailadressen hehem@naestved.dk.

11.11. kl. 11.11

Med matchende dato og klokkeslæt åbner en udstilling med glaskunstner Karen Nyholm og billedkunstnerne Anne Risum Stockmar og Coco Electra. Sidstnævnte er en gammel medudstiller for Karen Nyholm. Denne gang har de fundet vej til Hedehusene, Hovedgaden 532, hvor der ad opgang B2 er adgang til et galleri der hedder Surrogaten. Det er en kortvarig pop up-udstilling – den slutter igen samme dag kl. 20.

Fra venstre er det Coco, Karen og Anne.

Stedet er en stor gammel industribygning som nu i et par år har huset flere udøvende kunstnere. I bygningen var der indtil 1970 en kaffesurrogatfabrik, heraf navnet på galleriet. Det var fabrikken Danmark, den ene af landets to store firmaer inden for kaffeerstatning. Den anden var Rich’s. Begge var kendt for samlemærker til indsætning i temamapper som stadig gemmes i mange familier. Rich’s førte sig frem med sloganet ”Det er Rich’s der drik’s”, og konkurrenten med ”Der er Danmarks der du’r” – i folkemunde ofte sagt med et ’men’ imellem.

Nyt om glas fra Holmegaard, Faaborg og Sverige

Så har Susanne Outzen fra Designmuseum Næstved igen sendt en blogpost ud. Museumsinspektøren, som leder registreringen af Holmegaards Prøvesamling og er involveret i planerne om Det Ny Holmegaard, skriver at hun og de frivillige hjælpere er på vej til det 32.000 glas, og at det for tiden handler om flasker, flasker og flasker, blandt andet parfumeflasker hvoraf der indtil videre er registreret 250 forskellige.

Hun og museumsdirektør Mette Bruun har deltaget i det nylige glasseminar The Nordic Utility Glass Conference på Smålands Museum i Växjo med emnet glas til borddækning. Meget interessant, men det mest imponerende havde været den afsluttende tur til museets magasin som i store montrer kan fremvise en 35.000 styk stor samling af glas fra 106 sveske glasværker. Susanne har fotografret så vi andre kan se med, men nok ikke fatte omfanget. Udstillingen er offentlig tilgængelig – se nærmere hos Kulturarvscentrum Småland.

 

 

Og så har Susanne Outzen været i Faaborg på det lokale Øhavsmuseet der som tidligere omtalt overdrager en stor samling fine og sjældne glas fra Fyens Glasværk til Næstved/Holmegaard. Den første ladning består af museets hidtidige glasudstilling, og den er nu kommet til Næstved hvor man holder ’juleaften’ og er i gang med at pakke ud og registrere. Der kommer endnu en ladning af det der befinder sig på magasin Faaborg. Susanne fotograferede udstillingen i Faaborg under nedtagning – her et vindue mod Holkegade.

 

 

Susanne fortæller afslutningsvis i sin blogpost at det selvfølgelig kommer til at fremgå af registreringen af glassene fra hvilke samlinger de stammer, og at man på sigt vil kunne udsøge oversigter over samlinger i databasen.

Glasposten 3/2017

Seneste nummer af Glasmuseets Venners medlemsblad Glasposten handler både i formand Karen Siunes leder og en artikel af Jan Koch om foreningens tradition for ture og kortere og længere rejser – med en opfordring til at komme med idéer til tur- og rejsemål.

Museets direktør Jan Mølgaard skriver i to artikler om museets kommende udstillinger – dels en med et udvalg af Søren Seebachs meget store samling af glas fra Holmegaard og dels en study-udstilling med den hollandske glaskunstner Jenny Ritzenhoff.

Jan Kock har været på besøg i Hundested og lavet en reportage fra Glassmedjens og Egeværks fælles vikingeskibsværft.

Museets medarbejder Pia Strandbygaard Bittner skriver om bornholmerskolens udstilling som kommer til Ebeltoft med værker af de nyuddannede glasmagere – amerikanske George William Bell, ungarske Anett Biliczki, franske Erwan Combaud-Souffez, taiwanesiske LuiChien Kuang og danskerne Ida Louise Dybdahl, Lina Bibi Dahl Heinesen, Amalie Larsen og Anders Womb (udstillingen kommer til København næste år).

Glasposten fortæller desuden om museets efterårsaktiviteter og giver et portræt af værtsparret i afløseren for museets glascafé – Restaurant Kampmann – opkaldt efter Hack Kampmann, arkitekten bag museets snart hundrede år gamle hovedbygning, Toldboden.

Reportager fra besøg hos danske glaskunstnere

Rigetta Klint er freelance stylist, fotograf og brandkonsulent og udgiver webmagasinet SLOWFASHIONhouse med artikler om design og kunsthåndværk m.m. Her har hun haft reportager fra besøg henholdsvis hos Glasmagerne på Tåsinge med glaskunstnerne Lena Ljungar og Jesper Sødring og hos Det brune Værksted med glaskunstner Maj-Britt Zelmer Olsen og keramiker Sara Oakman. Artiklerne er udaterede, men nylige. Tak til Lena Ljungar for tip

Plus en lille video

Lena Ljungar har også lagt en lille video på Facebook med glasmager-magen Jesper Sødring der fanger glas an. ”Vi blæser også i weekenden!” skriver Lena. Der er åbent i butikken og galleriet Vemmenæsvej 10 mandag-fredag kl. 10-17 og lørdag-søndag kl. 12-16.

Artikel om Maria Sparre Petersens genbrugsglas

Kunstakademiets skoler for arkitektur og design m.m., KADK, har for nylig lagt en artikel på akademiets hjemmeside om glaskunstner og studielektor ved Institut for Bygningskunst og Design Maria Sparre Petersen som en lille måned endnu deltager i udstillingen Cirkulær økonomi i arkitektur og design i udstillingsbygningen på Holmen i København. Genbrugsglas med æstetisk potentiale hedder artiklen.

Apropos samtidsarkæologi

I sidste nummer omtalte vi en udstilling i Boderne på Næstved Museum som varer få dage endnu: Holmegaard – en uafsluttet fortælling om Holmegaard Glasværk som det ser ud i dag efter den seneste konkurs i 2012 – altså stedets ”nuværende materielle tilstand og væren”. Denne form for ’samtidsarkæologi’ har webmagasinet Videnskab.dk netop bragt en artikel om – med illustrationer fra Holmegaard.

Glasnettet

På Glasnettets møde (generalforsamling) den 30. september valgtes en bestyrelse bestående af de vendsysselske glasfolk Leif Vange, Lønstrup, Rikke Precht Jensen, Lønstrup, Leni Bille, Sæby, og Laila Devalié, Lønstrup, samt gengangerne Jan Kock, Aarhus, og Anders Raad, København. Næste års møde afholdes netop i Lønstrup med Leif Vange som tovholder.

Dansk kunsthåndværks internationale comeback

Det kalder webmagasinet DesignETC det og skriver om gallerist Bettina Køppes stand på den nyligt overståede messe Tresor – Contemporary Craft i Schweiz hvor publikum flokkedes om hendes stand med unikaværker i papir, keramik, glas og tekstil. Artiklen er illustreret med flere glasurfyldte keramiske værker samt værker af glas af henholdsvis Karen Lise Krabbe og Pernille Braun.

Glastip 12. november 2017 – Nyt og gammelt, jul og andet

Sia Mai hos Dina Vejling

Fra den 17. november er der juleudstillingen Julekunster hos Dina Vejling – Dansk Kunsthåndværk i Odense. Dina samarbejder med smykkeformgiver Kasia Gasparski om denne udstilling med en god håndfuld kunsthåndværkere, kunstnere, arkitekter og designere som viser ”pænt, gakket, finurligt, nørdet, konceptuelt, enkelt, ikonisk, umiddelbar og husflidsagtig” hængende julepynt. Blandt deltagerne finder vi glaskunstner Sia Mai som har lavet et glasophæng af emoji’en Like som hun kalder Like Xmas. Der er åbent i Dinas butik i Brandts Passage 28 mandag-torsdag kl. 11-17.30, fredag kl. 11-18 og lørdag kl. 10.30-14.

Juleudstilling hos Hebsgaard

Igen i år inviterer Per Steen og Lisbeth Hebsgaard til to weekender med juleudstilling i værkstedet på Mønvej 30 i Præstø – lørdag-søndag den 18.-19. og lørdag-søndag den 25.-26. november, alle dage kl. 12-15. De har igen været rundt i gemmerne og fundet forskellige kunstværker til forskellige og oftest fordelagtige priser. Der er samtidig mulighed for at se værkstedet.

I deres nyhedsbrev noterer parret at årets begivenhed var udstilling på Sophienholm i Lyngby nord for København som samlede et stort publikum og gav dem mange positive reaktioner undervejs og efterfølgende. Ellers er året gået med blandt andet design og fremstilling af 20 lamper til Vallensved Kirke ved Næstved, en prædikestol til Mørkhøj Kirke i Søborg ved København, ruder til Sankt Johannes Kirke i Aarhus og forskellige restaureringsopgaver.

Illustration fra Mørkhøj Kirkes hjemmeside der viser prædikestolens glaskunst af færøske Tróndur Patursson og Per Hebsgaard.

Karen Nyholm hos kbh kunst

Galleriet kbh kunst på Øster Søgade 34, 1357 København K, holder fra den 18. november til den 21. december udstilling med en række billedkunstnere og glaskunstner Karen Nyholm fra Nyholm Cantrell Glas i Ebeltoft. Der er fernisering på førstedagen kl. 14-16 og derefter åbent onsdag kl. 11-17, torsdag kl. 11-19 og fredag-lørdag kl. 11-15, og søndag den 3. december kl. 12-16 er der åbent ligesom hele Rørholmsgade som galleriet ligger på hjørnet af. Ellers er der åbent efter aftale med gallerist Helle Borre på 61 66 66 46 eller info@kbhkunst.dk.

Karen Nyholm udstiller glaskrukker med græstotte- og mariehøne-låg.

Young Glass på The Glass Factory

Den på Glasmuseet Ebeltoft netop viste udstilling Young Glass – som er en censureret, international udstilling med glas af yngre glaskunstnere som det danske glasmuseum arrangerer hvert tiende år – vandrer nu videre til The Glass Factory i Sverige hvor de flere end 60 værker kan ses fra den 18. november til den 18. marts. Udstillingen åbnes på førstedagen kl. 14.

Og når man nu er inde på The Glass Factory’s hjemmeside, kan man lige tjekke deres aktuelle program – med fx workshops i fremstilling af neonrørsfigurer.

Handmade - Scandinavian Glass Starting all over

Udstilling på det finske Glasmuseum Suomen Lasimuseo, Tehtaankatu 23, 11910 Riihimäki, fra den 24. november til den 1. april. Udstillingen åbnes den 23. november kl. 19 af Reiner Meindl, ledende partner ved Glashütte Lamberts Waldsassen i Tyskland.

 

Udstillingen Handmade – Scandinavian Glass Starting all over er arrangeret af det finske glasmuseum, det svenske The Glass Factory og Glasmuseet Ebeltoft, og meningen er at se på hvordan glaskunst kan tænkes at udvikle sig fremover. Det skal efter sigende være den første udstilling af nordisk samtidsglaskunst i tyve år, og planen er at det (delvis) skal være en vandreudstilling. Hvilke glaskunstnere der er inviteret, fremgår ikke umiddelbart på museets hjemmeside.

Brink Nordic tre weekender før jul

Helge Brink har specialiseret sig i og har gennem flere år drevet en virksomheden Brink Nordic med ’gammeldags’ glaskunst til juleudsmykning med mere. Helge Brink er designeren, tingene bliver lavet af europæiske glashåndværkere og solgt Europa over fra museumsbutikker og lignende. Samt fra hjemmesiden og en gang om året på en julestue på virksomhedens adresse med showrum og lager på Nordbjergvej 12 lidt uden for Ringsted.

Julestuen er åben de tre weekender den 24.-26. november og den 1.-3. og 8.-10. december alle dage kl. 10-16.

Helge Brink fortæller om produkterne at det er mundblæst glaspynt af høj kvalitet, hånddekoreret og med et tyndt lag sølv indvendig – efter den mere end hundrede år gamle produktionsmetode. Hans inspiration har været bedstemorens antikke julepynt og de nordiske traditioner i det hele taget. Der bliver løbende designet ny pynt både med traditionelle julemotiver og med nyere inspiration såsom postkassen, Livgarden, pølsevognen, studenterhuen og Webergrillen. Alt sammen i den gode gamle stil.

En samling gennemjulet glaspynt fra Brink Nordic.

Pia Sverrisdóttir i Galleri Krebsen

Galleri Krebsen i baggården til Studietræde 17A i det centrale København holder juleudstilling fra den 2. til den 22. december. Blandt en snes af galleriets faste kunstnere deltager traditionen tro glaskunstner Pia Rakel Sverrisdóttir. Der er fernisering på førstedagen lørdag den 2. kl. 13-17 og derefter åbent tirsdag-fredag kl. 12-18, lørdag kl. 11-1 og søndag kl. 12-16.

Nyt og gammelt materiale fra Fensmark og Holmegaard

Den i Fensmark boende og lokalt meget interesserede og aktive Linette Bach har vi et par gange omtalt her i Glastip i forbindelse med udgivelsen af bøgerne Fortællinger fra Fensmark del 1 og 2 som hun er forfatter af. Linette Bach har stiftet og redigerer den omfattende hjemmeside Nye & gamle Fensmark med oplysninger og materiale om Fensmark og herunder også Holmegaard Glasværk.

Se denne oversigt med flere end 300 link til materiale – foto, film m.m. – om Holmegaard Glasværk. Her finder man blandt andet nogle videoer fra glasværkets hytte 68.

Tak for tippet til Poul Schjelder fra Glashistorisk Selskab Aalborg.

Glastip 22. november 2017 – Udsigt til en jul med glas

Buuti Pedersen i Nordatlantisk Hus i Odense

Foto her og nederst fra Nordatlantisk Hus.

Den grønlandske billedkunstner Buuti Pedersen har frem til den 8. januar udstillingen Visuel Synergi i Nordatlantisk Hus i Odense hvor hun viser både malerier og glas. Buuti arbejder i Grønland, Sverige og Danmark, og har for et par år siden bosat sig i Faxe Ladeplads i Danmark, men har stadig atelier i Qaqortoq (Julianehåb) i Grønland. Hun er repræsenteret med værker flere steder i Grønland – og også i det store udland. Hun er uddannet på Skolen for Brugskunst i København i 1982-86 og har arbejdet med glas i mere en tyve år – sammen med glaspustere i først Strømbergshyttan og senere Bergdalahyttan i Sverige.

Buuti Pedersen har lavet glasudsmykninger til en ny kirke der blev indviet i 2012 i Alluitsup Paa i Sydgrønland – den gamle kirke var brændt – og her arbejdede hun sammen med Dan Clausen og Lars Skulberg i Transjö Hytta i Sverige og med Per Steen Hebsgaard i Præstø.

Foto fra Sermitsiaq AG.

Om udstillingen i Odense fortæller Buuti at der er tale om studieglas fremstillet under et ophold i september i år i Bergdalahyttan. ”Jeg har en lyst og et stort ønske om at få mit Grønland i glasset, og det har jeg haft mulighed for rigtig mange gange efterhånden. Det er først og fremmest naturen og sagnverdenen, som også er min motivverden i maleriet, som kommer ind i glasset.”

Jul hos Baltic Sea Glass

Maibritt Jönsson og Pete Hunner hylder i år det klare og hvide ved vinteren, og har dekoreret galleriet med temaet Bright White Christmas. Julesæsonen i Baltic Sea Glass åbner med julestue den 25. og 26. november kl. 10-17 med lidt lækkert at drikke og særlige juletilbud.

Og den 10. december kl. 10-17 holder de Lysets fest for at fejre at det snart er solhverv, og at lyset vender tilbage. Og traditionen tro er der tændt hundredvis af stearinlys som får alt glasset til funkle ekstra fint.

Fra den 25. november og til den 23. december har de åbent alle dage – tjek deres hjemmeside for åbningstider.

Vinterudstilling i Bredgade Kunsthandel

Gallerist Annegrethe Davis inviterer til julehygge med åbning af en gruppeudstilling torsdag den 30. november kl. 16-19. Udstillingen er med syv billedkunstnere, en keramiker og glaskunstner Pipaluk Lake. Bredgade Kunsthandel ligger på Bredgade 69 i det centrale København, og ellers er det åbent frem til den 7. januar tirsdag-fredag kl. 13-18 og lørdag kl. 11-15, dog ikke mellem 24. december og 2. januar.

En juletradition i Ebeltoft

Sidste år var der nogle af glasværkstederne i Ebeltoft der holdt julesalg samme dag, og det var en stor succes. Den forsøger de at gentage i år, og det bliver lørdag den 2. december kl. 9-14.

De deltagende værksteder er Møhl & Drivsholm Glas (Tobias og Trine) på Stockflethsvej13 B i Ebeltoft Havn, Pust Glasværksted (Christina Hellevik og Leif Møller Nielsen) på Strandvejen 19 vis a vis Glasmuseet, Nyholm Cantrell Glas (Karen og Ned) i Nedergade 19 lidt oppe i byen og deres nabo Ebeltoft Glas (Tchai Munch) i Nedergade 23. Der er også julemarked i Glaspusteriet ved Helle Rønholm og Claus Møller på Kystvejen 169 i Egsmark få kilometer nord for Ebeltoft.

Hos Nyholm-Cantrell sælger de 2. sorteringsgas, eksperimenter, prøver og unika, og ugen efter lørdag den 9. december kl. 10-14 kan man puste sin egen julekugle under vejledning af de kyndige glaspustere. 150 kroner per kugle. Som derefter skal køle af og først kan hentes to dage efter.

Kunsthåndværk i Laven

Fem lokalt baserede kunsthåndværkere samles lørdag-søndag den 9.-10. december kl. 11-17 til marked hos keramiker Vibeke Krog i hendes værksted på Himmelbjergvej 138 i Laven. Blandt gæsterne er glasblæser Line Gottfred Petersen som arbejder med brugsting og unika i glas samt med smykkeserien dots&laces og julepynt i plexiglas.

Julepusteri hos Laura Madsen

I weekenden den 2.-3. december har LaMa Glas ved Laura Madsen igen besøg af Sara Nolla Borghøj, og så laver de både julenisser og andet sjov og fine vinglas – og små happenings med det varme glas. Fra hylderne kan der hentes julegaver fra Lauras faste sortiment af vaser og skåle og designprøver og glaseksperimenter. Det er kl. 10-16, og adressen er Holløselund Strandvej 51, 3210 Vejby.

Jul hos Anders Raad

I weekenden den 2.-3. december er der julestue med gløgg og hjemmebagte småkager i glasværkstedet hos Anders Raad på Traverbanevej 12 i Charlottenlund nord for København. Der bliver pustet glas begge dage, og der er rigeligt glashåndværk – og julegavemuligheder – at se på. Det er kl. 12-16.

Lille film fra Tåsinge

Glasmagerne på Tåsinge Lena Ljungar og Jesper Sødring, har haft besøg i værkstedet af nogle medarbejdere fra TV2 Fyn som skulle øve sig med noget nyt kameraudstyr. Det kom der denne lille film ud af.

Glastip 24. november 2017 – Også mest med juleglas

To gange glas på SAK-julebazar

I denne weekend den 25.-26. kl. 10-17 holder SAK Kunstforening i Svendborg deres traditionelle Kunstnernes Julebazar. Blandt de 30-40 deltagere finder vi to glaskunstnere – Annette Engelsen fra Haderslev og Karin Graungaard fra Randers. Gratis for medlemmer og børn, ellers koster det tyve kroner. Og adressen er Vestergade 27.

Jul i Glassmedjen

Nanna og Andrew Brown i Glassmedjen på havnen i Hundested holder julemarked lørdag den 2. december kl. 10-17 med et stort udvalg af 2. sortering og årets eksperimenter samt 10 procent rabat på alle andre varer – undtagen glasskibe. Der er i øvrigt åbent i Glassmedjen hver dag kl. 10-17 frem til jul, den 23. dog kl. 10-13.

A pro pos glasskibe, så vil der kun være mulighed for at se enkelte af dem hjemme i Hundested fordi de fleste er sejlet til USA hvor de kan ses på Form Miami.

Aoife Soden og Pia Nissen på Trapholt

Kunstmuseet Trapholt holder julemarked weekenden den 2. og 3. december kl. 10-17, og her er glasset repræsenteret af Aoife Soden som driver glasværkstedet på Glasmuseet Ebeltoft, og Pia Nissen – alias Glasnissen – også fra Ebeltoft. Læs mere om markedet på Trapholts hjemmeside.

Aoife Soden – pressefoto, Trapholt.

Mere Line Gottfred

Sidst fik vi fortalt at Line Gottfred Petersen den 9.-10. besøger keramiker Vibeke Krog i Laven. Allerede weekenden den 2.-3. kl. 11-17 er hun i gang i Aarhus ved et julemarked på Kulturinstitutionen Godsbanen, Skovgaardsgade 3. Her vil hun selv være til stede, og derfor har hun overladt det til Haderslev Kunstforening at sælge hendes glas og smykker ved arrangementet Julesalg på Havnen de samme to dage kl. 11-16 i Kunsthuset, Det Gamle Havnekontor på Jomfrustien 52.

Fransk glas i Butik for Borddækning

Butikken i Møntergade 6 i det centrale København holder juleudstilling med – foruden bagkvindernes egne produkter – keramik af Anne Bannick (hovedudstilling) og Marianne Krumbach samt ny forsyninger af glas af det franske par Laurence Brabant og Alain Villechange som gør det i blæst lampeglas eller flamework – link 1 og 2 og 3. Butik for Borddækning har til den 23. december åbent mandag-fredag kl. 11-18 og lørdag kl. 11-16 og i weekenden den 16.-17. december kl. 11-18.

Fra Brabant-Villechange-hjemmesiden.

Søren Seebach-interview i designETC

Søren Seebach, samleren bag den aktuelle udstilling af Holmegaard-glas på Glasmuseet Ebeltoft, bliver interviewet af kulturjournalist Lene Grønberg Poulsen i denne uges designETC.

”Glasmuseet er jo sat i verden for at udstille nye retninger inden for glaskunst, men vi finder Sørens samling interessant af flere grunde. Vi er klar over at den historie vi traditionelt fortæller om studieglas i opposition til fabriksglas, er en smule groft optegnet. Ved at vise dele af Sørens samling får vi mulighed for at nuancere den fortælling, for der har jo fundet en frugtbar udveksling sted mellem Holmegaards håndværkere og en række studieglaskunstnere som har arbejdet og lært håndværket på fabrikken,” fortæller Pia Strandbygaard Bittner, formidlings- og presseansvarlig på museet.

 

Resten af artiklen handler om den evige samler Søren Seebach der på bare 16-17 år har skabt Danmarks mest betydningsfulde private samling af Holmegaard-glas.

Julemarkedsguide

designETC bringer i samme nummer desuden en guide til cirka en snes julemarkeder (med og uden glas) landet over.

Glastip 28. november 2017 – Nyt glaspusteri på Amager og glas i Svendborg

Rikke Bruzelius åbner nyt Glasseri

Vi tager det fra begyndelsen af – næsten:

For snart tre år siden måtte Rikke Bruzelius lukke sit glaspusteri i Jenagade på Amager Strand hvor hun havde holdt til siden 1996. Byfornyelsen var nået til det gamle industrikvarter, nu skulle der bygges boliger. Først indrettede hun sig i lokaler på Islands Brygge, men det kunne alligevel ikke lade sig gøre. I mellemtiden har hun dels lejet sig ind andet sted for at lave sit glas, dels opbygget en Glasseri-satelit i form af en butik på Torvet i Ærøskøbing, og dels arbejdet på at finde et permanent sted med både glaspusteri og butik på Amager. En gang sidste år faldt det på plads. Et forfaldent byhus i det centrale Dragør blev revet ned, og Rikke har fået bygget et nyt hus i gadens og byens stil. Det står nu klar med en butik til julehandelen, og værkstedet er meget snart på plads – smelteovnen installeres denne uge. Held og lykke med det ny sted!

Her Rikke Bruzelius’ ny hus og nedenfor foto af butiksinteriøret.

Glasseriet ligger i Magstræde nr. 6, 2791 Dragør – den sidste brolagte vej før havnen mellem gågaden (Kongevejen) og Strandgade.

Rikke Bruzelius inviterer til julemarked i den kommende weekend den 2. og 3. december kl. 11-16 med juletilbud fra hele sortimentet og store besparelser på 2. sortering. Sortimentet består af vinglas, vandglas, ølglas, cognacglas, champagneglas, kaffeglas, snapseglas, skåle, fade, vaser, karafler, lampeskærme, lysestager, fyrfadsskåle, hyacintglas, glas med bladguld, sprængt glas og opsatser. Og hvis man abonnerer på Rikkes nyhedsbrev (eller Glastip) får man 20 procent på al hendes belysning (pendler, lampeskærme og glasglober). Medbring mailen. Og så bager hun brunkager i afspændingsovnen, og der er varm julegløgg.

Glasseriet i Dragør er åbent tirsdag-fredag kl. 11-17 og lørdag-søndag kl. 11-16 til den 23. december.

Glasseriet i Ærøskøbing holder åbent i perioden juni til september. Men der er også åbent under Julemarked i Ærøskøbing nu den 1.-2. december.

Glasmagerne i Svendborg

Weekenden den 2.-3. december kl. 10-16 og 10-15 er der Jul på Svendborg Havn med marked på Frederiksø og i Maritimt Centers Pakhus – og Tåsinge-Glasmagerne Lena Ljunger og Jesper Sødring er med.

Karen-Lise Krabbe (og Bente Sonne) på SAK i Svendborg

Svendborg Kunstforening (SAK) ferniserer lørdag den 2. december kl. 14 en særlig udstilling med kunsthåndværkere og designere. Bag udstillingen står de lokale kunsthåndværkere og søstre, glaskunstner Bente Sonne og keramiker Ulla Sonne – sidstnævnte deltager selv i udstillingen.

Nord Lys – Mørkets magi hedder udstillingen, og idéen er ”at favne mørket og følge årstiden. Med mørket kommer en ny måde at opleve lyset på. Alle de velkendte genstande ændrer sig, lys og skygge indtager scenen, og mønstre opstår på vægge og loft.” ”At objekter kunne opleves indefra med vrangen ud, at lys kunne fortælle en ny historie og skabe sanselighed – det vakte idéen til udstillingen,” fortæller Bente og Ulla Sonne.

SAK-Kunstbygning henlægges i mørke, og hver udstiller skaber sin egen historie der fortælles og opleves med minimale lyskilder. Deltagerne på udstillingen er Karen-Lisbeth Rasmussen (keramik), Dorthe Lykke Jensen (tekstil), Karen-Lise Krabbe (glas), Anne Bannick (keramik), Rikke Lunnemann (smykker) og Ulla Sonne (keramik). Udstillingen varer til den 17. december. Der er åbent tirsdag-søndag kl. 11-16.


  Glasmuseets Venner · Strandvejen 8 · 8400 Ebeltoft