Glastip November 2015

Glastip 2. november 2015 – Nu også med juleglas

Rettelser til Glasnotitser

Det med at Pia Nissen også udstiller på Baunhøj Mølle, var en misforståelse. – Galleri B’s adresse manglede, nu er det godt nok for sent, men for en ordens skyld: Adressen er Vesterfælledvej 61 i København. – Og så var der faldet en notits ud om et musikarrangement fredag den 30. oktober hos Skak Snitker i Glasgalleriet i Roskilde Havn. Beklager hvis det har forhindret nogen i at opleve avanceret musik fra Roskildes undergrundsscene.

Fanefjords 31års jubilæum

Som omtalt i Glastip den 1. oktober holder glaskunstner Per-René Larsen og billedkunstner Heléne Sandegård 31års jubilæum i deres Fanefjord Glas & Galleri på Fanefjord Kirkevej 58 ved Askeby på Møn. Det foregår lørdag-søndag den 7. og 8. november kl. 15-21 og omfatter flere udstillinger inde og ude, videoforevisninger og galleriets sædvanlige work in progress-fremtræden. Med forbehold for eventuelle yderligere indslag.

Mere om Pipaluk Lake i Bredgade Kunsthandel

Den aktuelle udstilling Rings med Pipaluk Lake i Bredgade Kunsthandel, som var omtalt i Glastip 14. oktober, er blevet suppleret med en installation i kunsthandelens kælder. Her kan man nu se et ufærdigt værk – Stack – som også er en del af historien om hvordan Pipaluk Lake er kommet frem til nogle af udstillingens øvrige værker.

I kælderen vises desuden portrætfilmen Planlagte tilfældigheder. Filmen er lavet af Pipaluks mand, billedkunstner Jesper Palm i anledning af hendes 25års jubilæum som glaskunstner. Den blev vist første gang på jubilæumsudstillingen i 2012 på Sophienholm i Lyngby.

Onsdag den 11. november kl. 17-19 afholder Bredgade Kunsthandel en artist talk med Pipaluk Lake som vil fortælle om sine nye værker og hvordan hun har eksperimenteret sig frem til dem.

Rosette I-IV, en værkserie fra udstillingen.

Brink Nordic i Tivoli og med åbent hus på ny adresse

Og så nærmer julearrangementerne sig: Brink Nordic, specialfirma for glaspynt – især til jul og juletræer – har igen i år en bod på julemarkedet i Tivoli i København som har åbent fra den 14. november til den 3. januar. Om der også er glas i andre af de cirka 50 boder, har ikke umiddelbart været til at finde ud af.

Brink Nordic er flyttet fra Tisvilde til Ringsted – på Nygård på Nordbjergvej 12 – og her holdes der juleåbent og outlet den 5.-6. og den 12.-13. december kl. 10-16 med stor rabat på udvalgte varer. Firmaet designer og producerer kvalitetsglaspynt inspireret af antik julepynt og juletraditioner, men fornyr også genren med moderne fænomener. Glaspynten designes af indehaveren Helge Brink og fremstilles af glashåndværkere rundt om i Europa.

Ishvide glasfugle, reklamefoto fra firmaet.

Julemarked hos Anne Flohr

Lørdag den 14. november kl. 10-16 er der julemarked i Glaspusteriet hos Anne Flohr i Storvorde.

Foto fra Anne Flohrs hjemmeside.

Kanazawa kalder

For 13. gang siden 1984 afholdes i 2016 den store, internationale udstilling Glass Kanazawa i den japanske by af samme navn. Udstillingen afholdes i sidste halvdel af oktober i præfekturets kulturhus og flytter senere til glasmuseet i Notojima. Den meget anerkendte udstilling har de seneste gange tiltrukket glaskunst fra omkring 40 lande, og i denne omgang er fristen for tilmelding til den skrappe konkurrence den 2. marts. Der uddeles seks priser, og førsteprisen indebærer en kontant præmie på en mio. yen (cirka 8000 US-dollar). Der er ingen restriktioner med hensyn til fremstillingsteknikken, og alt fra funktionel design til abstrakt skulptur kan deltage, kun skal værkerne hovedsagelig bestå af glas.

Bedømmelseskomiteen består af den japanske professor og kunstkritiker Atsushi Takeda, den amerikanske professor emeritus og glaskunstner William Douglas Carlson, den danske glaskunstkritiker, formand for Hempels Fond og tidligere direktør for Designmuseum Danmark Bodil Busk Laursen og den japanske glaskunstner og formand for den japanske forening for glaskunst/kunsthåndværk Jun Fujita.

Hidtil har to danske glaskunstnere fået en af de attraktive priser. I 2007 fik Lene Bødker den store pris (førsteprisen), og i 2013 fik Steffen Dam andenprisen.

Det er ikke sådan når man ikke kan japansk, men prøv eventuelt at se mere hos Urban Glass og Glass is More! eller design-ishikawa.jp.

 

Glastip 11. november 2015 – Hemmeligt liv i glas

Farver i en grå måned

Munkeruphus – et udstillingssted ved Øresund mellem Gilleleje og Dronningmølle – har fra den 12. november til den 6. december inviteret tolv professionelle, nordsjællandske kunstnere til hvad man kalder en spændende, glad og eftertænksom udstilling – Farver i en grå måned. De ti er billedkunstnere af forskellige slags heriblandt glaskunstnerparret Nanna Backhaus Brown og Andrew Brown.

Munkeruphus ligger på Munkerup Strandvej 78 i Dronningmølle, entréen er 60/50/40/0 kroner, og der er åbent torsdag-søndag kl. 12-17. Torsdag den 3. december er der kl. 17-20 gratis entré med mulighed for at spise middag i stedets café under akkompagnement af levende jazztoner. Der er fernisering torsdag den 12. november kl. 15-16.30.

 

Munkeruphus er en fredet træejendom tilhørende en selvejende institution som siden 1989 har afholdt normalt tre årlige udstillinger med kunst, kunsthåndværk, design og arkitektur. Fra den omliggende park er der via Dronningekløften adgang til stranden. Tidligere har Munkeruphus i flere årtier været bolig og arbejdssted for kunstnerparret Grete og Gunnar Aagaard Andersen, og det var ikke bare en ramme for familiens egen kunstneriske produktion, men også for samarbejder, eksperimenter og diskussioner med de mange kollegaer, elever og venner som ofte besøgte og arbejdede på Munkeruphus.

Växternas hemliga liv

”Den danska konstnären Micha Maria Karlslund undersöker glasets tvådimensionella kvaliteter och skapar en bildvärld av glas i kombination med olika andra material som metallfolie, färgavtryck m.m. Utställningen är en vidareutveckling av utställningen The Study på Glasmuseet i Ebeltoft, Danmark.” Skriver The Glass Factory – Glasmuseet i Boda (Storgatan 5, Boda Glasbruk).

Der er indvielse lørdag den 14. november kl. 14 hvor Micha Karslund vil være til stede, og udstillingen løber til den 6. december med åbent onsdag-søndag kl. 11-16.

 

Anne Flohr igen

Som supplement til sidste nummers omtale af Anne Flohrs julearrangement lørdag den 14. november kl. 10-16 skal nævnes at man foruden hendes egne glas kan se smykker af guldsmed Dorte Lausten, blomster og honning fra Idas Blomsterhonning, hørtekstiler fra Lapuan Kankurit, pileflet fra Katja Kreiner, hornprodukter fra Hornvarefabrikken, pyntegrønt, adventskranse og gammeldags håndflettet julepynt m.m. Dertil gløgg og vafler samt ti procent på alle glasvarer i butikken.

Pia Rakel Sverrisdóttir i Galleri Krebsen

Galleri Krebsen i Studiestræde 17A i det centrale København holder juleudstilling fra den 21. november til den 23. december med fernisering på åbningsdagen lørdag den 21. november kl. 13-17. Udstillingen rummer 150 mindre og enkelte større værker af 16 af galleriets faste kunstnere og seks gæster. Blandt de faste er glaskunstner Pia Rakel Sverrisdóttir. Åbent tirsdag-fredag kl. 12-18, lørdag kl. 11-16 og december-søndagene frem til jul kl. 12-16.

Galleri Krebsen i baggården til Studiestræde 17.

Kanazawa igen

I sidste nummers omtale af den forestående Kanazawa-priskonkurrence blev nævnt to tidligere danske prismodtagere, og det var der ikke noget forkert ved bortset fra at der manglede én: Tchai Munch som i 1995 fik tredjepladsen for værket Windows. Se også Tchai Munchs cv. Og se det klare bevis her:

Tchai har i øvrigt i et nyligt nyhedsbrev fortalt den ikke helt nye, men stadig gode nyhed om at Ned Cantrell og Karen Nyholm med familie og glasværksted har overtaget Tchais og Finn Lynggaards gamle hus i Nedergade 19 i Ebeltoft. Hvilket Tchai er meget glad for både på byens og egne vegne.

Nedergade 19, Ebeltoft.

Og Tchai er i fuldt vigør i Nedergade 23 med nye produkter lavet i glashytten på Glasmuseet.

Blandt Tchai Munchs nye varer er nogle orkidévaser og disse små flasker ”til sommerdrømme eller juleønsker”… Se også Tchai Munchs hjemmeside.

190års jubilæum

På glaslageret i Næstved, hvor museumsinspektør Susanne Outzen og hjælperne nu snart er nået til registreringen af glas nummer 26.000 i Holmegård Glasværks Prøvesamling, har de fejret at det i disse dage er 190 år siden glasværket i Holmegaard blev grundlagt. Det har de gjort med kaffe og Tosca-tærte. ”Man er da nødt til at have en kage med samme navn som et vin-service,” skriver Susanne på sin blog og bruger anledningen til at vise det glas der vandt førstepræmien ved en konkurrence i anledning af 125års jubilæet i 1950 – en hest fremstillet af Tage Jensen der tidligere havde været på Kastrup Glasværk, og som bare et halvt år forinden var blevet ansat på Holmegaard. At han gik hen og vandt konkurrencen var dog ikke populært blandt Holmegaards glasmagere.

 

Glastip 13. november 2015 – Pas på, glas

Ned Cantrell - Watch Out!

Galleri Udengaard i Rosensgade 34 i Aarhus viser frem til den 12. december udstillingen Watch Out! med værker af ebeltofteren, glaskunstner Ned Cantrell. Galleriet har åbent onsdag-fredag kl. 12-17 og lørdag kl. 11-14.

Mikkel Yerst og Richardt Gøttrup i Galleri Kunstkontoret

I Galleri Kunstkontoret i en gamle kuskebolig på Søndervej 54 i Virum nord for København er de klar med årets juleudstilling med blandt andet hånddekorerede engle i bøhmisk glas, mundblæste glas af Mikkel Yerst og formstøbt glas af Richardt Gøttrup – samt malerier og skulpturer. Udstillingen varer fra den 18. november til den 23. december, og der er åbent onsdag og søndag kl. 15-18 og ellers efter aftale med gallerist Jeanette Westfahl på telefon 20 32 26 13.

Juleudstilling hos Hebsgaard

Lisbeth og Per Hebsgaard inviterer igen i år til juleudstilling i værkstedet på Mønvej 30 i Præstø. ”Vi har atter været på hylder, i skuffer og andre gemmer og fundet en række forskellige kunstværker til forskellige – og oftest fordelagtige – priser,” skriver de i deres nyhedsbrev. Der er samtidig mulighed for at bese værkstedet. Udstillingen er åben i weekenderne 21.-22. og 28.-29. november kl. 12-15.

Til januar fylder Hebsgaard A/S 30 år. Det var den 10. januar 1986 at Per Hebsgaard etablerede sit firma på Østerbro i København, tiårs jubilæet blev holdt i Vanløse, 20års jubilæet blev holdt i Præstø, og det er også her der kan holdes 30års jubilæum.

I anledning af 25års jubilæet blev der holdt en stor Hebsgaard-udstilling på Glasmuseet Ebeltoft, og udstillingen blev efterfølgende vist på Kastrupgård i Kastrup. 30års jubilæet bliver markeret med en udstilling i efteråret 2016 først på Museet for Religiøs Kunst i Lemvig og derefter på Sophienholm i Lyngby nord for København.

Julehygge i Gudhjem Glasrøgeri

Pernille Bastrup inviterer til julehygge i glashytten på Ejnar Mikkelsens Vej 13A i weekenden den 21.-22. november. Om søndagen er der julekugleblæsning for børn og barnlige sjæle.

Søglas-kurser 2016

Connie Sørensen fra Søglas i Bryrup har på sine glasperlekurser i 2016 disse udenlandske undervisere: Astrid Riedel, Sabine Frank, Angelika Kaufmann og Joy Munshower. De danske undervisere er foruden hende selv Jens Chr. Kondrup og Jytte Pedersen.

Sydafrikanske Astrid Riedel holder to kurser som begge er for øvede: Den 20. maj kurset Op Art (1600 kroner) og den 21.-22. maj kurset Hule perler – runde, linser, aflange (2950 kroner). For disse kurser gælder at der er frist for tilmelding og betaling inden årets udgang.

Dansk Design Nu er udsat til den 10. marts

Vi har tidligere foromtalt Designmuseum Danmarks store udstilling Dansk Design Nu. Udstillingen skulle være åbnet i disse dage, men museet har få dage før den bebudede åbning meddelt at udstillingen er udsat i fire måneder. Udstillingen åbner nu med en reception torsdag den 10. marts kl. 17 og vises derefter åben i længere tid.

Designmuseet lever af statsstøtte (cirka 25 procent) og støtte fra fonde og private for resten, og i år går alle private støtteindbetalinger ubeskåret til nyerhvervelser af værker til netop udstillingen Dansk Design Nu. Støtten skal være på minimum 200 kroner, og man kan tegne sig her. Som bidragyder kan man forvente at blive inviteret til et særligt gå hjem-arrangement i udstillingen.

Glasperletræf 2016

Connie Sørensen er formand for foreningen Danske Glasperler, og hun har nu meldt ud at næste års træf i foreningen afholdes den 4.-5. juni, og at det kommer til at foregå i Lunden i Silkeborg.

Årstræffet har tidligere været holdt hos Ravstedhus i Byllerup-Bov, og flytningen af træffet skyldes alene at man ønsker et mere tilgængeligt sted. Foreningen har netop afholdt et succesfuldt glasperlemarked i Lunden på Vestergade 74 midt i Silkeborg med 300 besøgende, og derfor er det valgt som det kommende sted for glasperletræffet.

 

Glastip 17. november 2015 – Gaven fra Laven

Set fra oven

Med undertitlen: Norden set fra fugleperspektiv, kan man ane nogle fællestræk? Findes der en særlig tone i nordisk kunst?

En udstilling i Dronninglund Kunstcenter tilrettelagt af glas- og installationskunstner Steffen Tast og billedkunstnerne Hjördis Haack, Bjarke Regn Svendsen og Laila Westergaard fra kunstnergruppen Den Gyldne. De fire har inviteret ni andre nordiske kunstnere med: Geir Morten Brungot, Maja Ingerslev, Nils Viga Hausken, Eva Öhrling, Britt Smelvær, Kristina Kvalvik, Hans Pauli Olsen, Pontus Kjerrman og Tine Hecht-Pedersen.

Udstillingen løber frem til den 20. december, åbningstiden er tirsdag-fredag kl. 13-17, weekend kl. 11-17, og adressen er Thorup Hedevej 1, 9330 Dronninglund.

Finissage – Pipaluk Lake

Dagen før sidste udstillingsdag holder Bredgade Kunsthandel finissage for udstillingen Rings med glaskunstneren Pipaluk Lake. Det er fredag den 20. november kl. 16-19, og kunstneren vil være til stede.

Julemarked for kunsthåndværk og design på Trapholt

Lørdag-søndag den 28.-29. november kl. 10-17 er der julemarked med kunsthåndværk og design på Trapholt i Strandhuse øst for Kolding. Staderne holdes af tyve keramikere, otte tekstilfolk, syv smykkekunstnere (herunder glaskunstner Line Gottfred Petersen) og ni der arbejder i diverse materialer (herunder glaskunstner Bettina Schori). Derudover lokker museet med æbleskiver og gløgg, workshop for børn, gode tilbud i museumsbutikken og ikke mindst gratis entré de to dage.

Julemarked i Officinet

Danske Kunsthåndværkere & Designere afholder igen i år et tredobbelt julemarked i Officinet i Bredgade 66 i København. Tre lange weekends i december inden jul kan man møde tolv professionelle kunsthåndværkere og designere – og hver weekend et nyt hold, altså i alt 36. Foruden de tolv boder i selve salen (projektrummet) er der i baglokalet indrettet en butik hvor man hele tiden kan finde værker af alle 36 kunsthåndværkere og designere. Officinet byder på hvid gløgg.

Blandt de 36 er der blot en enkelt der arbejder med glas, glas- og betondesigner – Maj Winther Christensen – som man kan møde den første weekend den 4.-5.-6. december. De andre weekender er den 11.-12.-13. og den 18.-19.-20. december. Der er åbent fredage kl. 12-17 og lørdage-søndage kl. 10-16. I de fleste boder skal der betales kontant eller med mobilen.

Køb gaven i Laven

Med dette julede slogan byder fem kunsthåndværkere velkommen til julesalg i keramikværkstedet hos Vibeke Krog på Himmelbjergvej 138 i Laven. De fire gæster er glas- og smykkekunstner Line Gottfred Petersen, strikdesigner Hanne Linding, læder- og tekstildesigner Pia Toustrup og trædesigner Rasmus Holten. Der er åbent i weekenden den 5.-6. december kl. 11-17.

Glasmuseet Ebeltoft året ud

Først og fremmest kan man for tiden opleve tre forskellige udstillinger. I den ny fløj vises Nye værker fra museets samling med en præsentation af værker museet har modtaget de seneste tre-fire år. I Toldboden vises afgangsprojekter fra årets fem bachelorer fra glaslinjen på Kunstakademiets Designskole Bornholm i udstillingen Hands on/Hands off. Endelig kan man i Dronningesalen opleve den amerikanske kunstner Jack Wax' installation Cogent Whisper udført særligt til Glasmuseet Ebeltoft.

Weekenden den 5.-6. december kl. 10-16 er der julesalg i museumsbutikken med 2. sortering og nedsatte varer.

Søndag den 6. december kl. 13-15 er der juleværkstedi museets bibliotek hvor man kan dekorere en glaskugle som er blæst i museets værksted. Kuglen kan males i alle regnbuens farver, og straks malingen er tør, kan man tage kuglen med hjem. Det koster 50 kroner ud over entréen.

Søndag den 6. december kl. 14 er der Særlig Søndag med en guidet tur i udstillingerne - gratis når entréen er betalt.

 

Søndag den 13. december kl. 14 er der julekoncert med Mols-Helgenæs Juniorkor.

 

Glastip 24. november 2015 – En måned til jul

Micha Karlslund – tekst og foto

På sin blok har Micha Karlslund nu lagt fotos fra sin udstilling The Secret Life of Plants i svenske The Glass Factory, og vi viser her et oversigtsfoto. Hun har også lagt sin åbningstale på bloggen. Udstillingen var omtalt i Glastip den 11. november.

Og en mis af Ned Cantrell

Ned Cantrell-udstillingen Watch Out! i Galleri Udengaard i Rosensgade 34 i Aarhus var omtalt i Glastip den 13. november. Nu har galleriet lagt fotos fra udstillingen på nettet – blandt andet dette oversigtsfoto.

Men vi kan altså ikke stå for denne mis, så den kommer også med.

Søren Lynggaard Andersen har fotograferet.

Julestue på Traverbanen

Glaskunstner Anders Raad og keramiker Christian Bruun holder julestue i deres naboværksteder på Traverbanevej 12 i Charlottenlund nord for København i weekenden den 28.-29. november kl. 11-16.

Hvis man kigger forbi kan man se ny glasjulepynt, smage noget god gløgg, nyde stemningen og se det varme glas blive pustet – siger Anders Raad – og nævner at naboen lige har fået en ny sending af sine store krukker hjem fra værkstedet i Vietnam.

Julemarked på Dronninglund Kunstcenter

Tirsdag den 1. december kl. 16-21 holder Dronninglund Kunstcenter på Thorup Hedevej nr. 1 julemarked med boder med eksotiske produkter, julegaveidéer, mad og drikke. Der fri entré denne aften, tilmed er der julebanko samt selvfølgelig mulighed for at se den aktuelle udstilling Set fra oven med blandt andre glaskunstner Steffen Tast. Udstillingen er omtalt i Glastip den 17. november.

Blomsterkrone af Steffen Tast som gengivet i kunstcentrets nyhedsbrev.

Julestue hos Kronværkerne

Helsingør-Kronborg-sammenslutningen af kunstnere – Kronværkerne – holder julestue den 28.-29. november og den 5.-6. december kl. 11-17 i Løjtnantsbygningen 17B på Kronborg (den røde træbygning). Her har et nyt medlem af Kronværkerne, billed- og multikunstneren Gitte Hulstrøm, netop etableret sig med værksted, og hun har inviteret sammenslutningens øvrige medlemmer – heriblandt glaskunstner Karin Bartholin – med til julestue.

I samme to weekender kl. 10-17 holder selve Kronborg også julemarked med boder, teater og gaveværksteder m.m. Her kræves entré til slottet (50 kroner).

Julemarked i værkstedet på Wilders Plads

I værkstedsfællesskabet på Wilders Plads 11B på Christianshavn i København holder Anne Wulff, glas, Søs Barfred, print og foto, Ane Schollert, keramik, og Katja Bjergby, keramik og billedkunst, igen i år julemarked over to weekender i slutningen af november og begyndelsen af december. Åbent 28.-29. og 5.-6. kl. 11-17. Adgang ad Strandgade over Wilders Kanal og gennem Wilders Plads-komplekset mod kanalen eller fra promenaden langs Christianshavns Kanal.

Julehyggekort om markedet på Wilders Plads udformet med en vis kunstnerisk frihed: Christianhavns Kanal og Vor Frelsers Kirke ligger nemlig bag én når man står foran indgangen til værkstedet.

Julesalg m.m. fra Glassmedjen

Nanna Backhaus Brown og Andrew Jason Brown i Glassmedjen på Nordre Beddingsvej 26 i Hundested holder lørdag den 5. december kl. 10-17 julesalg hvor de lokker med gode kup blandt vaser, fade, skåle, glas, kander og lamper. ”Vi har også fundet en række fine 2. sorterings glas og kunstneriske eksperimenter frem som kun er til salg denne dag. Og som altid giver vi ti procent rabat på alle 1. sorteringsvarer i butikken og gode nedslag på en række andre glasvarer.”

Glaskunstnerparret har sammen med tre andre lokale virksomheder skabt JuleBoxen som en julegaveidé der kombinerer brugskunst med lokalt producerede kolonialvarer:

  • Et ølglas fra Backhaus & Brown et mundblæst, fyldigt rundt glas med en blæst stilk og en lille farve i kanten.
  • To økologiske øl fra Halsnæs BryghusJul på Valsen,en ale med noter af abrikos, nødder og appelsin, og Storeknud, en tjekkisk inspireret pilsner med en anelse bitterhed og rund eftersmag.
  • Anrettebræt fra snedkerværkstedet Egeværkndskåret i egetræ med træets naturlige kant på den ene side og med indbyggede greb i enderne.
  • Krydderpølse fra Kik-forbi, en smagsfuld pølse med svinekød fra grise under åben himmel på økologiske marker.

I alt 800 kroner – bestilles i Glassmedjen eller online på shop.egevaerk.dk

Nanna og Andrew har stadig fremgang med deres belysningsprodukter – pendler, lamper og ikke mindst lysekroner – som de designer så de har en dekorativ og æstetisk værdi, også når de er slukkede. Glassene laves selvsagt i smedjen, metalstellene fremstilles hos firmaet Theis Illumination.

Julemarked hos Rikke Bruzelius

Fra årets udgang er det slut med Rikke Bruzelius’ Glasseriet på den gamle adresse på Jenagade på Østamager, for så har hun flyttet værkstedet og hele butikken til sin ny adresse på Islands Brygge på Vestamager – Isafjordsgade 6 – hvor der har været weekendåbent allerede nogle måneder. Rikke har store forventninger til sin nye adresse hvor hun bliver en del af et forretningsmiljø. Der er i forvejen mange kunsthåndværkere med værksted og butik på Bryggen foruden restauranter, caféer, gallerier og et stort udvalg af butikker. Der er indtil videre åbent i Isafjordsgade lørdag og søndag kl. 10-16 og i Jenagade tirsdag til fredag kl. 10-16 og lørdag kl. 10-14.

 

Rikke Bruzelius holder julemarked lørdag-søndag den 5.-6. december kl. 10-15 i de ny lokaler på Isafjordsgade hvor hun garanterer at man kan finde en god og særlig julegave til den helt rigtige pris. Der er glas fra hele sortimentet og store besparelser på alle 2. sorteringsglas: Vinglas, vandglas, ølglas, cognacglas, champagneglas, kaffeglas, snapseglas, skåle, fade, vaser, karafler, lampeskærme, lysestager, fyrfadsskåle, hyacintglas, sandblæsning med helleristninger fra bronzealderen, glas med bladguld, sprængt glas og opsatser. Dertil serveres Bryggens Bedste Brunkager og litervis af julegløgg.

Ved den slags lejligheder giver Rikke Bruzelius 25 procent i rabat på sit belysningsglas – pendler, lampeskærme og glasglober – hvis man medbringer et print af det nyhedsbrev hvor hun annoncerer markedet. Et print af dette Glastip giver også rabat.

Glasposten nr. 4 2015

Glasmuseets Venners medlemsblad Glasposten er udkommet med årets fjerde og sidste nummer med først en artikel om Peter Brandes’ udsmykning De ti bud i Galten Kirke vest for Aarhus hvor Jan Koch beskriver kirkens ny fløjdelte altertavle og ti store vinduer i kor og skib bemalet med motiv og tekster for de ti bud. Lavet i samarbejde med Per Hebsgaard.

Peter Brandes - det femte bud. Galten Kirkes hjemmeside.

Resten af bladet er helliget kommende arrangementer på Glasmuseet, dels de to udstillinger der ferniseres den 15. januar, dels en udstilling i foråret 2017.

Den første er Light Translations med de australske glaskunstnere Lisa Cahill og Holly Grace, begge med nogen tilknytning til Danmark, og begge brugende glasset– den ene ovnformet og den anden blæst glas – som ’lærred’ til deres landskabstemaer. Artiklen er af Pia Strandbygaard Bittner.

Glaspostens forside viser værket Tide #2 fra 2011 af Lisa Cahill – ovnformet glas, aluminium og stål, 800x1137x5 cm.

Den anden er begyndelsen på en række udstillinger Mapping Denmark om danske glaskunstnere og glasværksteder med fokus på udviklingen af dansk glas i alle afskygninger. Den første udstilling er med BMSG, kunstnerparret Britta Madsen og Søren Gøttrup, med den sigende titel FAKE. Artiklerne er skrevet af Jan Koch og Dan Mølgaard.

Og endelig har Dan Mølgaard en foromtale i god tid af Glasmuseets bidrag til en ring af udstillinger på midtjyske kunstmuseer om De syv dødssynder i begyndelsen af 2017. Her har man i Ebeltoft fået dødssynden ’dovenskab’ og allerede inviteret de to mexicanske de la Torre-brødre Jamex og Einar, et par stærkt fabulerende glaskunstnere som museet efter et længe næret ønske nu har fundet en anledning og mulighed for at invitere.

Fernisering, artist talks, legatoverrækkelse og venneweekend

I forbindelse med ferniseringerne af udstillingerne Light Translations og FAKE fredag den 15. januar kl. 17holder Glasmussets Venner en venneweekend fredagen og lørdagen den 15.-16. januar. I programmet indgår blandt andet en ferniseringsmiddag fredag aften og om lørdagen de to åbne artist talks med de to australske glaskunstnere Lisa Cahill og Holly Grace henholdsvis kl. 11 og 14.30.

Om lørdagen er der desuden kl. 13.30 overrækkelse af Finn Lynggaards legat.

 

 

 


  Glasmuseets Venner · Strandvejen 8 · 8400 Ebeltoft