Glastip 3. november 2014 – Glas sin vægt værd i ord

Sort Sol af Eirin Bjørsland Hansen
Eirin Bjørsland Hansen – en af årets afgængere – vinder prestigefyldt pris
Den nyuddannede norske glaskunstner Eirin Bjørsland Hansen har fået stor international anerkendelse for sit afgangsprojekt, den store glasskulptur Sort Sol, som måneden ud endnu kan ses på bornholmerskolens afgangsudstilling på Glasmuseet i Ebeltoft. Foran 250 andre internationale deltagere har hun vundet TGK, Tiffany Glaskunst, Competition 2014 – 100 % Glass.
I en pressemeddelelse fra Designskolen forklarer fagunderviser Nina Husted Erichsen at det er en vigtig pris der giver en international anerkendelse og synlighed som kan forme karrieren tidligt efter afgang. ”Det er vigtigt for vores afgængere at blive set tidligt i karrieren, så man allerede fra start fastholder motivationen og interessen. Og der skal motivation til når man arbejder i så stor og besværlig en skala som Eirin Bjørsland Hansen gør.”
Og ifølge Eirin Hansen selv er selve den store skala en del af drivkraften til at udfordre glassets muligheder: ”De sidste to år af Bornholm blev jeg meget interesseret i offentlig kunst, skulpturer og installationer. Jeg ønskede at gå ud over de traditionelle håndværksrammer og væk fra podiet. Meget tidligt i projektet vidste jeg at jeg måtte gå op i skala for at udfordre mig selv og materialet. Skulpturen endte med at blive omkring 180 cm høj, 200 cm lang og 140 cm bred.”
Og om netop tilblivelsen af Sort Sol kan man se en omfattende foto- og videoserie på hendes hjemmeside.
Adspurgt om sine fremtidsplaner fortæller Eirin at hun vil udvikle nogle produkter til salg i butikker, og at hun sideløbende arbejder eksperimentelt på en hængeskulptur.
Tiffany Glas er en tysk forhandler af materiale til glaskunstnere. 100 % Glas er en konkurrence henvendt til de der arbejder udforskende med glas. Ud over æren modtog Eirin B. Hansen 2000 €.

Eirin Bjørsland Hansen – foto: Ida Buus
Weight of Words
Glaskunstner Ida Wieth Knudsen udstiller fra i dag og frem til den 3. december glasinstallationer på Stadsbiblioteket i Lyngby nord for København. Med udstillingen Weight of Words forholder hun sig til biblioteket som fænomen, og kredser med sit glassprog om betydningen og værdien af ord. Installationen består af ophængte, blæste glasbobler som indeholder nogle af de mest brugte ord på dansk håndtrykt på klippede strimler. Som modvægt er ordboblerne balanceret af med glasbobler med ibrændt jern. Så kan man måske fornemme vægten af ordene.
Det var den korte version – her er en længere fra Ida Wieth selv (på engelsk):
The work Weight of Words contemplate how every word has multiple meanings, and the change of value and ‘weight’ according to the context in which it is placed and how it is perceived. A wooden structure that draws lines to an old letterpress box, forms the frame from where suspended glass bubbles hang. The blown glass bubbles have been re-melted to achieve a feeling of gravity, and contains examples of the 120 most frequently used words in the danish language. The words are handprinted and cut out in little strips as from pages in a book - hereby they appear individually, yet can be composed to form one or more sentences. The hand printing gives a tactile quality, and the ink intensity vary so that some words ‘weigh’ and seem more evident than others. To every piece a glass bubble that contents iron powder is linked, and hereby serves as a counterweight that balances the words – and the weight of these.
Stadsbiblioteket finder man på Lyngby Hovedgade 28. På Ida Wieths hjemmeside finder man blandt andet en billedserie fra glasværkstedet på Engelsholm Højskole hvor hun netop har gæsteundervist et hold øvede kursister i italienske teknikker.

Ida Wieth – Weight of Words (prøveophængning)
Glasmuseet året ud
Her i november viser museet i Ebeltoft fortsat udstillingerne Frit valg med værker fra samlingen udvalgt af museets frivillige, udstillingen Come Together hvor Micha Karlslund kombinerer glas med billedfortælling, og udstillingen Melting Point med afgangsprojekter af årets afgængere fra glaslinjen på Designskolen, Bornholm. Heriblandt Eirin Bjørsland Hansen – se ovenfor.
For sidste gang i år byder værkstedet på støbning for hele familien. Det foregår lørdag 29. og søndag 30. november. Samme weekend er der gode køb at gøre i butikkens årlige julesalg.
Lørdag den 6. december åbner soloudstillingen Games of Matter med franske Damien Francois. Nærmere herom senere. Dagen efter har museet månedens søndagsomvisning.
Glastip 6. november 2014
– Værkstedsbesøg i Designer ZOO – og jul på vej
Blickfang med Marion Fortat
Designmessen Blickfang foregår i Øksnehallen på Vesterbro i København lørdag-søndag den 15.-16. november begge dage kl. 10-19 – entré 95 kroner. Glaskunstner Marion Fortat fra Designer Zoo i København er med.
Crafts i Byens Hus med Line Gottfred Petersen
Byens Hus i Ry omdannes i weekenden den 15.-16. november kl. 11-15 til showroom for fem lokale formgivere inden for træ, keramik, tekstil, strik og glas. De fem udstillere er billedskærer Povl Kjer, keramiker Vibeke Krog, tekstildesigner Maria Kirk Mikkelsen, strikdesigner Hanne Linding og glasblæser Line Gottfred Petersen.
Besøg i Designer ZOO med Glasmuseets Venner
Den østdanske arrangementsgruppe under Glasmuseets Venner inviterer hermed til besøg hos glaskunstnerne Bettina Schori og Marion Fortat i deres værksteder onsdag den 26. november kl. 16 i Designer ZOO på Vesterbrogade 137 i København.
Designer ZOO er en butik for kunsthåndværk med et antal værksteder hvor kunsthåndværkere og designere kan leje sig ind. Butikken sælger kvalitetshåndværk både fra de stedlige værksteder og fra andre kunsthåndværkere. I umiddelbar tilknytning til butikken finder man stedets to smykkekunstnere Karen Fly og Camilla Weylandt, i kælderen findes snedkerværkstedet med de karakteristiske bønneborde som indehaveren Karsten Lauritsen selv står for, og i baghuset er der to keramikere, Lars Rank og Signe Schjøth, og de to glasfolk, Marion Fortat og Bettina Schori.

Bettina Schori eksperimenterer sig med materialer og former frem til sit poetiske og skæve glaskunst og design. Ikke mindst de seneste år hvor genbrug af flasker og skrot bliver til overraskende nye former. Bettina Schori er uddannet fra Designskolen i Kolding i 1990erne og er meget kendt for sine dropvaser.

Marion Fortat har efterhånden en bred kollektion af dekorative og underfundige glasobjekter. Hun leger udfordrende med grænsen mellem funktion og æstetik, når hun i sine hjemmelavede forme blæser sine vaser, drikkeglas og krukker. Og bagefter måske deformerer dem. Marion Fortat tog afgang fra Danmarks Designskole i 2009.
Marion Fortat har ikke udstyr til glasblæsning i værkstedet på Vesterbro, men blæser sine ting hos Rikke Bruzelius på Amager. Her er man velkommen til at komme og kigge på, og Marion fortæller hvilke kommende dage hun blæser glas.
Programmet for besøget omfatter en halv time på hvert værksted (ved mange deltagere deles i to hold). Værkstedsbesøgene foregår altså kl. 16-17, og herefter er der en halv time til Designer ZOO lukker (og til at få ordnet eventuelle køb). Det kan også være god idé at komme noget tidligere – arrangøren er til stede fra kl. 15.30. Vi mødes i butikken kl. 15.50.
Tilmelding og pris: Det koster 40 kroner at deltage, og beløbet betales samtidig med tilmelding som foregår fra Glasmuseets Venners hjemmeside. Betalingsadressen er Sparekassen Kronjylland, registreringsnummer 9360 og kontonummer 3085606904. Husk at anføre "DZOO 2014" og eget navn ved betalingen. Alle er velkommen.
Glaskunst og nybagte vafler
I Klostergade 70B i Aarhus kan man lørdag den 29. november kl. 11-16 gøre årets efter sigende bedste kunstkøb og nyde en friskbagt vaffel til. Måske med rabat. Værterne er glaskunstnerne Karen Nyholm og Ned Cantrel, og de får besøg af keramiker Mette Maya Gregersen og billedkunstnerne Coco Octaviosen og Anne Risum Stockmar.
Vi kan i denne forbindelse henvise til en fotoserie med Karen Nyholm-værker hvor der i bedste Facebook-stil er sneget sig nogle børnebilleder ind.
Julemarked hos Luftkraft GlasstudieLørdag den 29. november kl. 12-17 holder Luftkraft Glasstudie på Kigkurren 6 (ind gennem porten og til højre) på Islands Brygge i København. Der er salg af både 1. og 2. sortering af kunst- og designværker af Tillie Burden, Stine Bidstrup, Christina Rivett og Mette Colberg til stærkt nedsatte priser. Samtidig vil der være lejlighed til over et glas varm gløgg at tale med Luftkraft-folkene om deres arbejde.
Som tidligere beskrevet er det snart flyttedag hos Luftkraft når Tillie Burden flytter til Sverige og Christina Rivett til New Zealand. Vi skal hilse fra Christina og sige at hun kommer til at savne den fantastiske tid hun har haft i Luftkraft, og fortælle at hun flytter tilbage til familiens hus i Christchurch på Sydøen. Huset har været lejet ud, og Christina genoptager sit arbejde og geninstallerer sin ovn i sit tidligere værksted i forbindelse med huset.
Glastip 12. november 2014 – Hæder med glaskugler – og mere jul

Hæderspriser med glaskugler til internationale finansanalytikere
I 1974 stiftede danske finansfolk det der først var kendt som Finansanalytikerforeningen, men som i dag er Finansforeningen, og det markerede foreningen med en stor jubilæumskonference den 6. og 7. november i København. På konferencen blev der uddelt hæderspriser til tolv internationale analytikere. Med hver pris fulgte en unik glaskugle eller ’krystalkugle’ fremstillet af den islandsk-danske glaskunstner Pia Rakel Sverrisdóttir.
Glaskuglerne har Pia Rakel Sverrisdóttir blæst på et dansk glasværksted. Hun har ikke selv varmt glas, men den øvrige tilvirkning har hun klaret på sit værksted på Amager – tilskæring, afdækning og sandblæsning. Hun har lavet nogle matterede felter og flagrende bånd på overfladen af de ellers gennemsigtige glaskugler. Den sandblæste dekoration afspejles i glaskuglens indre luftboble – og også omgivelserne spejles derinde – og derved opstår mange spændende, nærmest magiske spejlinger i flere lag. Det skal ifølge kunstneren minde beskueren om at virkeligheden kan ses fra flere vinkler og i flere lag: ”Som en god analytiker skal man kunne tænke klart, men også have følelserne med.”
Inskriptionen i bunden af kuglerne er lavet spejlvendt, så den set oppefra er retvendt.

Julekonernes glasværksted og julemarked
Julekonerne i kunstfællesskabet Glasværk viser årets håndlavede julepynt på Nordre Strandvej 107 i Risskov i Aarhus i weekenden den 15.-16. november kl. 11-17: Alt i glaspynt suppleret med juledekorationer i naturens materialer.
Resten af året holder der fem glaskunstnere til i ejendommens garage hvor de har deres værksted. Men ved juletid invaderer de hele huset med al deres julepynt og omdanner den til Julekonernes Værksted. De fem kvinder står for det originale kunsthåndværk i form af julepynt og dekorative genstande i glas, og de har inviteret to andre kvinder som står for adventskranse, dørkranse og andre dekorationer i gran, mos, svampe og ’alt godt fra naturen’.
De fem glasværkinder er Inge Lise Toubro, Anni Toubro, Birthe Laumann, Sussi Stoumann og Britha Lunding, og juledekoratricerne er Ulla Steen og Lisa Toubro. I haven forhandles brændte mandler. Fri entré.

Glasværk julemarked
Julemarked hos Hebsgaard
Lisbeth og Per Hebsgaard har igen i år været på hylder, i skuffer og i andre gemmer og fundet en række kunstværker til forskellige – og siger de, oftest fordelagtige – priser og med mulighed for at gøre et godt juleindkøb til kunstforeningen, familien, vennerne eller en god julegave til sig selv. Der vil også være mulighed for at se værkstedet.
Hebsgaard A/S ligger på Mønvej 30 i Præstø, og markedet holdes i de to weekender 22.-23. og 29.-30. november, alle dage kl. 12-15.
Per Hebsgaard konstaterer i nyhedsbrevet at det har været et travlt år med blandt andet renovering af ruderne i nogle af landets store kirker, ligesom der er sat flere store udsmykninger op rundt omkring i landet. Og Vordingborg Kommune arbejder stadig med muligheden for at lave et museum med glaskunst – ”og ind imellem lysner det”. Placeringen i Præstø skulle ligge fast.
Kunstturbulenz
Vi har allerede skrevet om det, men det der foregår hos Nyholm-Cantrell-Glas i Klostergade i Aarhus den 29. november, kalder de Kunstturbulenz.
Julemarked på Holmen
Det Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering på Holmen i København afholder julemarked søndag den 30. november kl. 10-17. Adressen er Philip de Langes Allé 10. Havnebussen sejler og bus 9A kører nærmest lige til døren.
Arkitekt-, design- og konservatorstuderende samt ansatte på skolerne sælger egne kreationer inden for områderne keramik, tryk, smykker, tasker, nips, julepynt og meget mere. Om der skulle være glas imellem, vides ikke – sidste år var der. Der er i al fald gratis adgang, og man kan købe både vådt og tørt i skolens kantine og café. Der skal betales kontant, eventuelt med MobilePay – og der er langt til nærmeste hæveautomat.
Glastip 22. november 2014 – Endnu mere jul – og lidt til
Louise Lagoni bag Nordea-erhvervspris
Multi- og herunder glaskunstner Louise Lagoni (link 1, 2 og 3) har lavet et stort stykke dekorativt glas som Nordea Nordsjælland for en uges tid siden som del af bankens årlige erhvervspris overrakte den procesteknologiske virksomhed Ellab i Hillerød.

Louise Lagonis værk som nu kan nydes af de omkring 100 Ellab-medarbejdere på Trollesminde Allé 25 i Hillerød. Foto Louise Lagoni.
Louise Lagoni holder til i Hillerøds omegn, nærmere bestemt Gadevang, og hun har for nylig vundet en anden lokal og større opgave – ikke noget med glas – nemlig udsmykning af facaden på Frederiksborgcentret, det store idræts- og konferencecenter på Milnersvej i Hillerød.
Jul i Bøvlingbjerg
Agnethe Maagaard holder juleåbent i sit glasværk på Tangsøgade 36 i Bøvlingbjerg 22.-23. og 29.30. november samt 6.-7. og 13.-14. december alle dage kl. 10-16. Søndagene den 30. november og den 7. december kl. 14 fortæller hun om sig selv og sit glas i ord og billeder. Den lokale Lemvig Rotary Klub har netop udgivet en bog om Agnethe Maagaards glas – den kan for 150 kroner købes i butikken eller webshoppen.

Agnethe Maagaard har dette efterår løst en større bestillingsopgave til det danske kokkelandshold som i disse dage deltager i VM i Luxemburg. Foto Agnethe Maagaard.
Designerjulemarked i Baghuset, Frederiksberg
I Baghuset bag jerngitterlågen ved H.C. Ørsteds Vej 18 på Frederiksberg i København holdes der den 29.-30. november og den 6.-7. december alle fire dage kl. 10-17 marked med designere og kunsthåndværkere. Der er hver weekend 21 boder med en delvis forskellig bemanding. Den første weekend kan man møde glaskunstner Justyna Poplawska som for en måned siden deltog i udstillingen The Craft Factor på københavnske Designer ZOO.
Markedet er arrangeret af designer Mai Christoffersen som i 2008 lagde ud med et marked med bare seks deltagere.

Double Cup af Justyna Poplawska. Diameter cirka 75 cm. Foto Justyna Poplawska.
Julemarked i Officinet
Vi noterer at Danske Kunsthåndværkere i år etablerer et nyt marked i form af et julemarked over tre weekends i december i Officinet i Bredgade i København. Der skulle egentlig have været en glaskunstner med, men nu er der ikke en eneste blandt de i alt 25 deltagende kunsthåndværkere.
Brink Nordic igen i Tivoli
Brink Nordic, den store specialbutik i (jule-)glaspynt i den gamle købmandsgård på Tisvilde Bygade 18 i Tisvildeleje har indtil jul åbent alle lørdag-søndage plus den 22.-23. december kl. 10-16. Og i Tivoli i København kan man finde deres filial ved Pantomimeteatret tæt ved hovedindgangen.

En af årets nyheder fra Brink Nordic er Dybbøl Mølle (i mindeårets anledning). Foto Brink Nordic.
Glasposten nummer 4, 2014
Glasmuseets Venners sidste medlemsblad i år indeholder blandt andet en præsentation ved Jan Koch af Marie Retpen, dette års modtager af Hempels Glaspris. Medarbejder ved museet Pia Strandbygaard Bittner præsenterer franske, men i Danmark uddannede Damien François (1979). Han ferniserer den 5. december sin udstilling Games of Matter som kan ses frem til den 15. marts – hvorefter udstillingen flytter til Grønbechs Gård på Bornholm og videre igen til The Glass Factory i Sverige. UrbanGlass har i den anledning en artikel om Damien François som ’bringer udforskningen i materialet til nye højder’ – A conversation with Damien François, whose museum exhibit takes material exploration to new levels.
Jan Koch varsler dernæst både Venneforeningens rejse til England maj næste år og en rejse til Indien marts næste år som han og Torben Sode arrangerer. Museumsdirektør Dan Mølgaard varsler nogle kommende udstillinger, først irske Alison Lowry i Study-udstillingen A Place for everything / Everything in its place som vises i tiden 12. januar til 15. marts. Dernæst den todelte udstilling Dansk Glas 15 som dels præsenterer værker af de mest betydende folk inden for moderne dansk glas, og dels gør status på den danske glasverden som den ser ud i dag. Til denne dobbeltudstilling bliver der udgivet et fyldigt katalog som ’vennerne’ kan erhverve til medlemsprisen 100 kroner ved bestilling senest 1. februar.
Endelig har Glasposten lånt en artikel af Linette Bekhøj fra fagbladet GLAS om den nylige renovering af Langenæskirken i det sydvestlige Aarhus efter koncept af Elle-Mie Eidrup Hansen i samarbejde med glarmester Per Steen Hebsgaard og sandblæser Thomas Blucher – og med en masse herligt glas, herunder tysk og fransk mundblæst glas.
Til sidst får Pia Strandbygaard Bittner lov at jule lidt om museets kommende aktiviteter, herunder julesalg i weekenden 29.-30. november.
Alt dette får man i farver og på pænt papir hvis man er medlem af Venneforeningen. Man kan også læse det her.
Aflysning
Værkstedsbesøget hos Bettina Schori og Marion Fortat på Designer ZOO i København den 26. november er aflyst på grund af for få tilmeldte.
Glastip 26. november 2014 – Glas- og juleturbulenz
Kunstturbulenz
Ned Cantrell og Karen Nyholm, Nyholm Cantrell Glas, og deres kunstnervenner billedkunstnerne Coco Electra og Anne Risum holder lørdag den 29. november kl. 11-16 en tredje Kunstturbulenz med frisk kunst og kunsthåndværk til favorable priser. Dertil komme kaffe og vafler som Mathilde Nyholm har bagt, og levende jazzmusik fra NB Jazz med Poul Nyholm og Johannes Berggren. Så der bliver noget for alle sanserne – altså, hvis man også rører ved tingene. Og det er Klostergade nr. 70 B i Aarhus.
Jul på Den Gamle Station
Traditionen tro bliver der julet i Pakhuset på Den Gamle station i Ørting. Det er Dorthe Bent der optræder med glas, bronze og maleri, og hun har inviteret tre gæster med – keramiker Kirsten Jæger, strik- og tekstilkunstner Birgitte Lund og glaspuster Lisbeth Bidstrup Madsen.
Lisbeth Bidstrup Madsen etablerede i 2004 glaspusteri og galleri i Vejers Strand – også kendt som 1150° VEST hvor hun er partner med designer og glasformgiver Lena Pedersen. I 2005 var hun med til at etablere butiksfællesskabet Nr4 kunsthåndværk i Gl. Munkegade i Aarhus. Og så er hun i øvrigt Dorthe Bents søster.
Dorthe Bent maler på glasset og drysser med knust glas. Sortimentet er både skåle og fade og en masse glaspynt fra engle og stjerner til nisser der både kan hænge og stå. Årets nyhed er en serie små skåle i sarte farver med serigrafi tryk af kniplede engle og stjerner. Dorthe Bent arbejder desuden med støbte glasskulpturer.
Der er åbent i den gamle station på Horsensvej 155 i Ørting per Odder fra den 27. november til den 21. december torsdag-fredag kl. 13-17 og lørdag-søndag kl. 10-15.
Glasmagerne i SAK
SAK (gode gamle Svendborg Amts Kunstforening) holder Kunstnernes Julebazar i Kunstbygningen i Vestergade 27 i Svendborg den 29.-30. november kl. 10-17. Blandt de næsten fyrre deltagere finder man Glasmagerne Lena Ljungar og Jesper Sødring. Entré 20 kroner, SOS-Børnebyerne står for caféen.
Jul på Wilders Plads
Glaskunstner Anne Wulff, keramiker Ane Schollert og billedkunstnerne Sød Barfred og Katja Bjergby juleåbner deres værksteder på Wilders Plads 11 B på Christianshavn i København den 29.-30. november og den 6.-7. december alle dage kl. 11-17. De tænder op i brændeovnen og serverer gløgg og brunkager.
Jul på Travbanen
Glaskunstner Anders Raad og keramiker Christian Brunn holder julestue i deres værksteder på Traverbanevej 12 i Charlottenlund nord for København lørdag den 29. kl. 11-16 og søndag den 30. november kl. 12-16. Der er ild i oven, glaspusterne laver engle, stjerner og guldsmykker, og dertil er der gløgg og kager.
Med ved ovnen har Anders Raad svensk-danske Rickard Thunberg, alias Herr Thunberg, som gør det i lidt mere end glas.
Jul på Gasværket
Roskilde Gasværk på havnen i Roskilde holder den 29.-30. november kl. 12-16 åbent hus i værksteder, gallerier og showrooms. Beboerne i gasværket er glaskunstnerne Lene Bødker og Skak Snitker (Glasgalleriet), keramiker Martin Kaldahl, tekstilkunstner Iben Brøndum og Galleri LABR.
Finissage på tekstil og glas af søstrne Einarsdóttir
Udstillingen Vækst med tekstil og glas af det islandske søskendepar Ólöf Einarsdóttir & Sigrún Einarsdóttir i Galleri Krebsen i Studiestræde 17A i København slutter den 29. november med en finissage kl. 11-17. Kunstnerne vil være til stede, og fra kl. 15 tager de og den islandske ambassadør Benedikt Jónsson imod ved en reception.
Vetro-adventskalender ved Nina Nørgaard
Første gang søndag den 30. november og de efterfølgende tre adventssøndage åbner Vetro ved Nina Nørgaard en ny låge ind til sin glasverden. Hver gang tilbyder hun forskellige glasdesign i begrænset udbud (’limited edition’).
Vil man være blandt de første til at se hvad der gemmer sig bag lågerne, kan man tilmelde sig Vetros nyhedsbrev. Juleaftensdag trækkes der lod blandt de tilmeldte på nyhedsbrevet om én helt særlig glasgave.

Billede som følger Nina Nørgaards adventskalender. Foto Irina Boersma.
Fernisering af Damien François
Glasmuseet Ebeltoft inviterer fredag den 5. december kl. 17 til åbning af udstillingen Games of Mattermed værker af Damien François, Frankrig. Udstillingen åbnes af den lokale Michelin-kok Michel Michaud*. Udstillingen, som kan ses indtil den 15. marts, er støttet af Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, Margrethe og Johs. F. la Cours Fond Pindstrup og Jyllands-Postens Fond.
* Michel Michaud er født i Frankrig i 1946 og kom i 1971 til Danmark. Her har han arbejdet på Søllerød Kro, Falsled Kro, Kong Hans og Ruths Hotel i Skagen hvorfra han tidligere i år tog sin chefkokkehue med til Molskroen.
Blæs i Pust
Lige vis-a-vis museet i Pust Glasværksted er der julemarked lørdag den 6. december kl. 9-14. Der er masser af glas i 2.sortering, hjemmelavet gløgg og andre julerier. Men det er kun Leif Møller Nielsen der er hjemme, Christina Hellevik er i Kristiansand i Norge til Designernes Julemarked på Christiansholm Festning.
Blæs en julekugle: Lørdagen efter den 13. december kl. 10-13 kan man for 150 kroner blæse sin egen julekugle. Se hjemmesiden.
Pernille Bach Petersen på Koldingshus
Koldinghus holder julemarked den 6.-7. december kl. 10-17. Entré 50 kroner – gælder begge dage. Gratis for alle under 18 år og gratis parkering i Staldgården. Der er omved 60 boder med håndarbejde, kunsthåndværk, håndværk, grafik, julemad, julepynt, nisser, smykker og meget mere. Pernille Bach Petersen (Henrik & Pernille) er umiddelbart at se eneste glaskunstner – se alle deltagerne.
Flere julestuer
Dannske Kunsthåndværkere har en arrangementskalender med endnu flere julestuer. Glasset skulle være nævnt her.