Glastip Marts 2021

Glastip 19. marts 2021 – Glasforår

Forårsudstilling i NOWhuset

Nowhuset i Tullebølle på Langeland har åbnet sit galleri med en forårsudstilling med otte kunstnere inden for maleri, keramik, fotografi, papirklip og tegning. Og så selvfølgelig deres eget glas i butikken – påskepynt og nye skåle og vaser. Adressen er Skolevej 10, 5953 Tranekær. Åbent frem til den 1. maj torsdag-lørdag og hele påskeugen kl. 10-17. Forkortelsen NOW står for Nielsen og Wöldike – Preben og Mette.

 

Forårsglas fra Nowhuset.

Karina Malling-udstilling flyttet hjem til Aarhus

Udstillingen Kredsløb med glaskunstner Karina Malling som Danske Kunsthåndværkere og Designere havde planlagt til afholdelse i Officinet i København her i marts, er flyttet til Aarhus. Læs om udstillingen i sidste nummer af Glastip.

Et værk fra udstillingen Kredsløb.

Udstillingen kan ses til den 5. april i Rå Hal i det for tiden lukkede værksteds- og udstillingssted Godsbanen hvor Karina Malling også har sit værksted. Man kan kun se udstillingen sammen med og efter aftale med Karina – kontakt hende på karinamallingglas@gmail.com eller 53 52 31 70.

Rå Hal er en uisoleret multihal til markeder og udstillinger – cirka 15x75 meter og med loftshøjde fra fem til ni meter.

 

Det spirer og gror i Dronninglund

 

Dronninglunds Kunstcenter holder efter planen forårsudstillingen Det spirer og gror fra 28. marts til 2. maj. Der udstilles billedkunst og kunsthåndværk, og blandt de omved to dusin udstillere finder vi to glasfolk – James Adam Mowen fra Vennebjerg og Susan Vivi Sørensen fra Hirtshals.

 

James Adam Mowen driver sammen med Anna Joest Andersen Vennebjerg Glaspusteri på Lønstrupvej 385 i Vennebjerg, 9800 Hjørring. Tag med på besøg i Vennebjerg Glaspusteri med det lokale nyhedsbrev Glasposten. I den pænt illustrerede artikel kan man blandt andet se hvordan de her viste glas bliver til.

 

Markblomst-dekorerede glas af Adam Mowen. Foto fra Dronninglund Kunstcenter.

 

Susan Vivi Sørensen driver glasværkstedet Galleri Vetro på Nordvestkajen 3 i Hirtshals. Susan arbejder med lampeglas (perler mm), ovnformet glas og glasmaleri.

 

Sådan ser der ud indenfor på Nordevestkajen 3 i Hirtshals.

 

 

Dronningen på Holmegaard Værk

 

Som nævnt i sidste nummer af Glastip åbner Holmegaard Værk midt i maj en stor udstilling med værker af Jim Lyngvild. Med blandt andet en tre meter høj buste af Dronningen – designet af Lyngvild sammen med grafisk kunstner Joachim Jensen og lavet af syv forskellige farver blæst glas af holdet i værkets glashytte, heriblandt Christine Bové. Her ses busten som den ser ud nu (cirka), ”næste step er polering og etablering af overfladekontraster”, skriver Christine Bové på Facebook.

 

 

Annie Hjort og Fair Festival

 

Det Aarhus-baserede fænomen Fair Festival er netop gået digitalt. I Fair Festival deltager 32 grønne og bæredygtige organisationer og firmaer. En af dem er (selvfølgelig) den stærkt bæredygtighedsorienterede aarhusianske glaskunstner Annie Hjort. Her kan man se den digitale platform for Fair Festival – og en præsentation af Annie Hjort samme sted.

 

Annie Hjort i værkstedet – her ses hendes glasudgave af FN’s verdensmål.

 

Vi tager lige lidt mere forårsglas – her af Bente Sonne, Svendborg.

 

 

 

 


  Glasmuseets Venner · Strandvejen 8 · 8400 Ebeltoft