Glastip Marts 2013

Glastip 3. marts 2013 – Glassets magi

Glaspost om Årets Studioglas

I årets første nummer af Glasposten (marts 2013) åbenbares det at det er Marie Bang Espersen der skal lave Årets Studioglas som er Glasmuseets Venners tilbud til medlemmerne om at købe et stykke unikt glaskunst. Værket fremstilles i højst 30 nummererede eksemplarer og kan købes for 1500 kroner. Foreningens kunstneriske rådgiver Ned Cantrell siger om værket at Marie Bang Espersen ”i al sin enkelhed har … bearbejdet glasset fra smelteovnen til en silkeglat æterisk masse. Glasset er fastfrosset i en bevægelse af lys og luft med en bedragende lethed. Der er en medfødt skønhed i dette ærlige forhold til materialet.”

Marie Bang Espersen er valgt til Årets Studioglas 2013 efter en proces med tre udvalgte glaskunstnere som hver fremstillede et værk til bedømmelse og udvælgelse i GMV-bestyrelsen. De to andre nominerede var Anders Vange og Ida Wieth-Knudsen. 2013-sudioglasset er fjerde årgang. De tre første år blev studioglasset leveret af Leif Møller Nielsen (2010), Christian Nørgaard Christensen (2011) og Jeanett Iskandar (2012).

Marie Bang Espersen er under uddannelse på Danmarks Designskole, Bornholm, men lige for tiden er hun i USA hvor hun ifølge egen hjemmeside i år har hele tre engagementer – som residerende kunstner ved Corning Museum of Glass, som stipendiat ved The Creative Glass Center of America og som stipendiat ved Haystack Mountain School of Crafts som assistent hos Bohyun Yoon.

I København kunne man for nylig se værker af Marie Bang Espersen i Officinet, og netop nu er hun aktuel med tre værker i Galleri Øckenlund på Frederiksberg (se Glastip 25. februar 2013).

Goddag og farvel m.m.

Glasposten indledes på lederplads med at GMV ser tilbage på et godt og tæt samarbejde med Dagmar Brendstrup som direktør for museet og ser frem til samarbejdet med Dan Mølgaard som ny direktør. Og her kan vi tilføje at der i den anledning bliver en dobbeltreception på museet i Ebeltoft fredag den 5. april kl. 14.

I bladets leder tager GMV’s formand gennem seks år, Mogens Kaalby, også afsked med sig selv. Han var på valg ved generalforsamlingen den 23. februar, men genopstillede ikke. Som nyt medlem af bestyrelsen valgtes Lisbeth Lund fra Aalborg. Bestyrelsen har efterfølgende konstitueret sig med Karen Siune som formand.

Bladet byder også velkommen til to nye medspillere på glasmuseet, dels den lokale madentreprenør Jette Christensen som ny forpagter i Glascaféen, dels Pia Nissen som hyttemoster i Glashytten i en ny konstruktion hvor Pia – som tidligere har gæstearbejdet i hytten og lokalt – i en fjerdedel af tiden arbejder for sig selv, medens hun resten af tiden i samarbejde med museet producerer glas der sælges i butikken, samtidig med at hun formidler glasfremstillingens kunst over for museets gæster.

Glasposten indeholder i desuden artikler om Ole Villadsens bog Dansk glaskunst, som anmeldes af Jan Koch, og som kan fås som medlemstilbud til en favorabel pris – og om årets store udstilling på Glasmuseet, OCEAN, som åbner den 23. marts (fernisering den 22. marts kl. 17), og som også er omdrejningspunktet for årets Venneweekend med arrangementer den 22.-24. marts.

Tróndur Patursson’s Glass Birds on Nordic Cool in USA

February 19-March 17 the Kennedy Center in Washington D.C. presents Nordic Cool 2013, a month-long international festival of theater, dance, music, visual arts, literature, design, cuisine, and film to highlight the diverse cultures of Denmark, Finland, Iceland, Norway, and Sweden as well as the territories of Greenland, the Faroe Islands, and Áland Islands.

One of the installations – Migration – features approximately 90 of Faroese painter and sculptor Tróndur Patursson's trademark stained glass birds.

Erle Perle – Torben Sode

Tirsdag den 19. marts kl. 13 har Kulturhøjskolen Hørsholm-Rungsted et foredragsarrangement om Glassets magi med en af landets fremstående glaskendere Torben Sode. Det foregår på Hørsholm Bibliotek og koster 175 kroner. Biblioteket er en del af Kulturhus Trommen, og adressen er Bibliotekstorvet 1. Man kan møde op og betale ved indgangen, men kan også bestille plads per mail til kulturhøjskolen.

Arrangøren skriver: ”Vi skal høre Torben Sode fortælle om glassets kulturhistorie fra dets oprindelse og frem til nutiden. Den tidligste kendte produktion af glasvarer foregik i det østlige Middelhavsområde og Nærorienten hvor der fra det 4. årtusinde f.Kr. blev fremstillet små glasbeholdere enten i sandkerneteknik eller ved støbning i form, mens glaspustning først blev opfundet i midten af 1. årh. f.Kr. i Syrien.

I Europa kendte man i bronzealder og tidlig jernalder kun til perleproduktion, hvorefter Orientens teknik i romersk kejsertid blev udbredt over hele Romerriget og glasbægerproduktion introduceret i Mellemeuropa. 

Som handlesvare var og er glas stadig populært. Vikingerne f.eks. handlede gerne med de eftertragtede glasperler som vi også skal høre om. I Danmark blev glas importeret fra Italien, Bøhmen, Tyskland, Frankrig og Holland helt op til 1700-tallet. Herefter kom de norske glasværker Nøstetangen og Hadeland til og siden vore egne Holmegaard og Kastrup.

I dag er industriglasproduktion ophørt i Danmark, men traditionen lever videre i mere end 100 studie- og glasværksteder spredt ud over landet.”


Glastip 8. marts 2013 – Forretningsambitioner

Aflysning

Torben Sodes foredrag i Hørsholm den 19. marts er blevet aflyst. Kulturhøjskolens hjemmeside er lagt ned af et malware-angreb, og tilmeldingerne kan ikke registreres. Foredraget forsøges gennemført en anden gang.

Andrew og Nanna i Glassmedjen styrker forretningen

Andrew Brown og Nanna Backhaus i Glassmedjen på Hundested havn har siden 2011 fået professionel hjælp til at udvikle den forretningsmæssige side af deres glasvirksomhed. Det fortæller Frederiksborg Amts Avis den 7. marts.

Via kommunens erhvervsrådgiver kom de i kontakt med konsulentfirmaet Time to Move der arbejder med Sales Process Reenginering (forretningsmodelering), og som de fik til at lave en ambitiøs forretningsplan. Et af resultaterne var at virksomheden ændrede navn til ”Backhaus & Brown Glassmedjen”, og at den har fået en bestyrelse som skal sørge for at Nanna og Andrew følger forretningsplanen.

– Bestyrelsen giver os en større forpligtelse til at følge forretningsplanen. Når man er alene, kan man tit overtale sig selv til at skyde tingene en dag eller to. Det kan vi ikke nu, forklarer Andrew Brown og oplyser at virksomheden siden den fik hjælp, har haft en økonomisk fremgang på mellem 20 og 50 procent i alle måneder sidste år i forhold til året før.

Glassmedjens ansatte er blevet undervist i salgsoptimering og kundeservice, og man er blevet meget bedre til at få kundernes mailadresser til kundekartoteket som er vokset fra 50 til 1200 kontakter.

I den ny forretningsplan skal der i højere grad tages højde for det stille vinterhalvår, og det handler fx om engrossalg og salg til virksomheder. Og her ser konsulentfirmaet store perspektiver:

– Vi tror der ligger et lille guldæg på havnen, lyder det optimistisk fra salgsleder Per Jønsson fra Time To Move. – En af ambitionerne er at sælge glas og kunst til store krydstogtsskibe. Vi arbejder på at finde de rette beslutningstagere som kan anvise glaskunst og lysekroner til skibe hvor man gerne vil have noget flot og eksklusivt. Det kan måske blive en stor forretning som ligefrem kan skabe et separat selskab. Konsulenten er ikke i tvivl om at der i løbet af to-tre år kommer nye arbejdspladser i Glassmedjen inden for både på produktion og service.

Glassmedjen har været en pioner i disse års udvikling på Hundested havn med ny typer virksomheder, oplevelser, spisesteder m.v. Fx er Røgeriet og Restaurant Nemo ved at udvide, og det samme er møbelsnedkeriet Egeværk med snedkerparret Lasse Kristensen og Mette Bentzen som nu indretter et showroom i tilknytning til deres værksted.


Glastip 13. marts 2013 – Oceaner af glas

Tobias Møhl på TEFAF

Tobias Møhl er gennem hollandske Adrian Sassoon Gallery repræsenteret på TEFAF-messen i Maastricht fra den 15. til den 24. marts.

Fernisering i Glasseriet

Maleren Preben Haven udstiller i Rikke Bruzelius’ glaspusteri og galleri på Jenagade 27 på Amager.

Preben Haven bruger betegnelsen ’abstrakt energi’ om sine malerier, og det rækker fra det helt stilfærdige til eksplosioner i form og farve. Kun én regel gælder: Alt er tilladt.

Mød maleren til ferniseringen lørdag den 16. marts kl. 12-14 og se den serie glas Rikke har blæst inspireret af hans malerier. Man kan se hende arbejde foran glasovnen kl. 13-14. Sidste udstillingsdag er den 4. maj.

Lysfest i Hundested

Der er nogen der ikke kan vente – lørdag den 23. marts fejrer Glassmedjen på Hundested havn at ’de lyse aftener vender tilbage’. Nanna Backhaus og Andrew Brown viser deres udvalg af håndlavede glaslamper og lysekroner i et væld af farver. Denne lørdag kl. 10-17 er der 25 procent rabat på alle glaslamper, og der bydes på en lille forfriskning.

Udstillingsåbning i Ebeltoft

Fredag den 22. marts kl. 17 er der fernisering i Glasmuseet i Ebeltoft på denne sommers store gruppeudstillingOCEAN – med værker af tolv internationale kunstnere som på hver deres måde er inspireret af verdenshavene med al deres liv og mystik og deres betydning for menneskenes og jordklodens liv.

Udstillingens nok mest spektakulære værk er en installation af italienske Maria Grazia Rosin. Den fylder hele stueetagen i den nye fløj, og det store, mørklagte rum vil være beboet af lysende og farvede gopleagtige glasobjekter tilsat lyd og videoprojektion. På 1. sal fortsætter den submarine rejse med det australske makkerpar Mark Eliott og Jack McGrath med deres flamework-figurer som også indgår i glassimationsfilmen Dr Mermaid and the Abovemarine (http://vimeo.com/15011787). På vej mod den gamle fløj kan man opleve skulpturer af slovakiske Palo Machos – som sammen med andre slovakker også kan ses på dette års særudstilling i Cisternerne på Valby Bakke i København. I Toldboden findes blandt otte glaskunstnere den eneste deltagende dansker, Steffen Dam, med et personligt bibliotek over vandvæsener der ikke findes.

Abovemarine

 

På åbningsdagen lørdag den 23. marts kan man kl. 10-12 opleve canadiske Katherine Gray fortælle i udstillingen og demonstrere sit arbejde i museets glashytte. Samme dag kl. 14 er det italienske Maria Grazia Rosins tur til at fortælle. Søndag den 24. marts kan man opleve australske Mark Eliott i en demonstration af sit flamework (lampeglas). OCEAN-udstillingen varer til den 3. november.

 

Denne weekend med udstillingsåbning på glasmuseet i Ebeltoft er i øvrigt også dér hvor foreningen Glasmuseets Venner afholder årets Venneweekend.

Oceaniske glasperler

Under OCEAN-udstillingen har museet inviteret seks medlemmer af Danske Glasperler indenfor i museumsbutikken. Museet har haft en opfordring ude blandt glasperlefolket om at give bud på perler med oceanisk inspiration, og valget er faldet på Birgitte Gaardsted, Connie Sørensen, Jens Christian Kondrup, Lene Piasecki, Puk Sindberg og Susan Vivi Sørensen.

Jens Christian Kondrup er på museet den 24. marts hvor han kan fortælle om at arbejde med borosilicat-glas.

Øvrige marts-arrangementer på Glasmuseet

I påskeugen kan man hos Pia Nissen i glashytten onsdag den 26. marts kl.10-13 og 14-16 lege med glasstøbning og onsdag den 27. kl. 10, 11, 13 og 14 med fusing og lave et glasbillede af farvede glasstykker som smeltes sammen (fuses) i ovnen. Støbninger og glasbilleder kan først afhentes efter nedkøling. Hver aktivitet koster 75 kroner plus entré til museet. Tilmelding på 86 34 17 99.

Forårsudstilling i Råby gamle Missionshus

Kunsthåndværkergruppen Råby og en gæst udstiller glaskunst, bødkerarbejder, pileflet, malerier, vævede tæpper, perler og smykker lørdag den 23. og søndag den 24. marts kl. 10-16 i Råby gamle Missionshus, Ved Dammen 16, Råby, Havndal.


Glastip 15. marts 2013 – Fang tågen

Pia Rakel Sverrisdóttir fortæller om is-land-skaber

Som tidligere omtalt (Glastip 25. februar) holder glaskunstner Pia Rakel Sverrisdóttir her i marts sin 60 års fødselsdagsudstilling Ice Land Scapes i Galleri Krebsen i Studiestræde 17A i København. Lørdag 16. marts kl. 13 fortæller Pia om sin kunstneriske virksomhed og om sin teknik. Tilmelding er ikke nødvendig, men en siddeplads kan bestilles på galleri@krebsegaarden.dk.

Ned Cantrell Catching Mist

De to glaskunstnere, århusianske Ned Cantrell og norske Vidar Koksvik, leger i disse dage på Riksglasskolan i Orrefors hvor de i en workshop udfordrer glassets muligheder og hinanden. Ja, de ikke bare udfordrer, de bruger den fra scenekunsten kendte ’obstruktionsmetode’ hvor man bevidst arbejder med forhindringer, grænser og rammer, og på den måde tvinger de hinanden til at arbejde mere på slump og finde kreative løsninger. Under gensidigt pres må de opgive vante rutiner, finde nye veje, gøre det umulige eller fange tågen? Arrangementet hedder Catching Mist.

Resultaterne udstilles på det nærliggende glasmuseum The Glass Factory i Boda, og der er fernisering med artist talk lørdag den 16. marts kl. 14. Link 1 og 2.

Glas på Grønbechs Gård

Grønbechs Gård i Hasle på Bornholm åbner deres uopvarmede hus for sæsonen palmesøndag den 24. marts. Der er åbent alle dage kl. 10-17 frem til medio november. Entré 50/40 kroner, børn og unge gratis. Første udstillingsperiode løber frem til den 29. maj. Der er åbningsfernisering lørdag den 23. marts kl. 16 med en lille forfriskning. Det varme tøj skal man selv have med.

Stig Persson tager imod med støbt glas i indgangen, Baltic Sea Glass med Maibritt Jönsson og Pete Hunner har fået i Lanternerummet, ACAB har deres eget rum, Designskolens bornholmerafdeling holder til i underetagen, og desuden er der udstillinger af foto-, smykke- og knivkunstnere.

I øvrigt kan man hjemme hos Baltic Sea Glass i påsken tirsdag den 26. marts kl. 11-15 opleve Pete blæse mindre unikaglas mens han fortæller om sine inspirationskilder. Torsdag den 28. kl. 14-16 viser Maibritt og Pete hvordan de laver et stort stykke unika. Man får på tæt hold hele processen fra start til slut, glaskunstnerne fortæller undervejs, og efterfølgende er der tid til spørgsmål.

Arkitektonisk Stuegang

Designmuseum Danmark i Bredgade i København viser fra den 28. marts til den 9. juni særudstillingen Arkitektonisk Stuegang – en samtidskunstudstilling med deltagelse af keramiker Karen Bennicke, billedkunstner Kaspar Bonnén, glaskunstner Lene Bødker, billedkunstner Ruth Campau, arkitekt Poul Ingemann, væver Gudrun Pagter og billedkunstner Jesper Rasmussen. Efter den store succes med udstillingen Pladecovers - Vinylens Revival er Arkitektonisk Stuegang museets næste betydelige udstilling.

Udstillingens værker reflekterer over rum og genstande knyttet til de rum kunsten befinder sig i. Udstillingen har tidligere været vist i Kunstcentret Silkeborg Bad, men til udstillingen på designmuseet har flere af kunstnerne skabt nye værker med direkte henvisning til de omgivelser der denne gang udstilles i. Med udgangspunkt i kunsthåndværket, billedkunsten og arkitekturen udforsker de syv kunstnere rummets fortælling og konstruktion. For udstillingens koncept står væveren Gudrun Pagter.

Billede fra udstillingen Arkitektonisk Stuegang vist i Kunstcentret Silkeborg Bad, billedkunstner Ruth Campau. Pressefoto.


Designmuseet afholder onsdag den 24. april kl. 19-20 et dialog-med-kunstnerne-arrangement. Museet er onsdage åbent til kl. 21. Arrangementet er gratis når entréen er betalt, og man møder op i forhallen. Flere af kunstnerne vil være til stede, og museets biblioteks- og forskningschef Lars Dybdahl introducerer til udstillingen og formidler dialogen med kunstnerne og værkerne.

Museets venneforening har i øvrigt et lignende medlemsarrangement onsdag den 10. april kl. 17.


Glastip 20. marts 2013 – Tre udstillinger

Hommage á Hans Christian Høier

Frem til den 14. april holder Birkerød Kunstforening i Birkerød Gl. Præstegård en udstilling med seks elever der hylder deres for ti år siden afdøde læremester Hans Christian Høier der boede i Birkerød. De seks tidligere elever er Tróndur Patursson, Jogvan Biskopstø, Niels Erik Gjerdevik, Svend Danielsen, Lars H.U.G. og Vigdis Petersen.

Færøske glaskunstner Trondur Patursson er repræsenteret med to af sine store glasfugle, og det er jo ikke meget i forhold til de hundrede glasfugle han i øjeblikket udstiller på The John F. Kennedy Center for the Performing Arts i Washington. Til gengæld er Birkerød nok for de fleste et mere overkommeligt rejsemål end USA.

Se kunstforeningens reportage fra ferniseringen den 16. marts hvor Tróndur Patursson var til stede. Der er åbent i den gamle præstegård på Stationsvej 32 tirsdag-fredag kl. 14-17, lørdag kl. 11-15 og søndag kl. 14-17. Fri entré.

 

En af Tróndur Paturssons glasfugle i Birkerød

Varme hænder

Sygeplejehistorisk Museum på Fjordvej 152 i Kolding har indbudt tre kunstnerisk aktive sygeplejersker til at deltage på påskeudstillingen De Varme Hænders Kunst 2013 fra lørdag den 23. marts til søndag den 7. april. Der er fernisering på åbningsdagen kl. 14, og herefter er der åbent tirsdag, torsdag og fredag kl. 11-16, onsdag kl. 11-18 og lørdag-søndag kl. 12-16. Entré 40 kroner.

Blandt udstillerne er Henriette Flindt som arbejder med keramik og glaskunst ved siden af jobbet som intensivsygeplejerske på Aarhus Universitetshospital. Hun udstiller desuden frem til den 30. april på Lokalcenter Holme i Århus.

Betina og Robert Huber på Ulriksholm Slot

Fra søndag den 24. marts til den 26. maj holder Ulriksholm Slot på Ulriksholmvej 96 i Kølstrup ved Kerteminde stor forårsudstilling af malerkunst, skulptur, keramik og glas. De aktuelle kunstnere er billedkunstnerne Maiken Hejnfeldt og Melaine Christensen, keramiker Kirsten Holm og glaskunstnerne Betina Huber og Robert Huber Petersson – RoB Design på Ateljé Oldergaard på Øland – med bloggen Kingdom of us.

Der er fernisering på åbningsdagen kl. 14, og udstillingen åbnes af skribent ved Kunstavisen Preben Winther. Udstillingen har åbent torsdag-søndag kl. 11-17.


Glastip 27. marts 2013 – Hempels Glaspris til Karin Mørch-Bentzen (m.m.)

Hempels Glaspris går i år til Karin Mørch-Bentzen. Prisen gives af Hempels Kulturfond til minde om Jørgen Christian Hempel som skabte formuen bag fonden, og den er siden 1988 uddelt til danske glaskunstnere der har gjort sig særligt bemærket.

Hempels Glasmuseum på Annebjerg i Odsherred arrangerer en udstilling med værker af Karin Mørch-Bentzen, og udstillingen åbnes med at Karin får overrakt prisen. Yderligere følger.

Ti fade

Som tidligere omtalt i Glastip har Grønbechs Gård i Hasle nu åbnet sæsonen med et sæt forårsudstillinger løbende frem til den 29. maj. Blandt udstillerne er Baltic Sea Glass, og Maibritt Jønsson og Pete Hunner fortæller at de har brugt vinteren på at realisere en drøm de har haft i længere tid, om at skabe ti fade der fortolker deres inspirationskilder. Fadene har fast form og størrelse lige som en kunstmaler har sin ramme og sit lærred at skabe sit værk indenfor. Deres ’canvas’ er en oval på 107 centimeter i længden.

Maibritts og Petes inspirationskilder har været den bornholmske natur og fænomener som fjer, havet, pileflet, biodiversitet, majs, padderokke, bikuber, snefnug og løvfald.

Lene Bødker, Trine Drivsholm og Tobias Møhl i Japan

Ti danske kunsthåndværkere, heriblandt glasfolkene Lene Bødker, Trine Drivsholm og Tobias Møhl samt keramikerne Ulla Hansen, Kim Holm, Bodil Manz og Kirsten Sloth udstiller i april på Ishikawa Museum i Japan.

Vetro by Nina Nørgaard

Efter en vinterpause genåbner glaskunstner Nina Nørgaard fredag den 5. april kl. 13-18 sit glasgalleri Vetro på Trepkasgade 2, København Ø. Læs mere på galleri-hjemmesiden og se en præsentation af Nina Nørgaard hos svenske Johansfors.

Galleriet har åbent kl. 13-18 cirka tre dage om ugen, for det meste mandag, onsdag og fredag, men det kan veksle, og man kan også prøve at lave en aftale på 61 65 75 25 eller nina@vetrobynina.dk. Kunstnerne repræsenteret i galleriet skifter og kan foruden Nina Nørgaard selv blandt andre omfatte de danske glaskunstnere Sally Xenia Christensen og Lene Højlund, svenskerne Robert Maksinen, Nina Christensen og Kajsa Bäckström samt kunstnere fra Johansfors.

Nina Nørgaard har brugt vinteren på at designe et kaffe-serveringssæt til Restaurant Noma. Sættet består af kaffeglas og kaffekande i klart glas. Det er designet eksklusivt til Noma og bliver derfor ikke solgt andre steder. Det er udviklet i samarbejde med sommelier (vintjener) Mads Kleppe fra Noma.

Rostislav Materka – Sklo*

Butik for Borddækning har i april-maj besøg af Rostislav Materka, glaspuster og designer fra det nordlige Tjekkiet hvor der er en stærk tradition for glashåndværk. Rostislav Materka er repræsenteret i butikken i Møntergade 6 i København med de tre brugskunstserier Dimple (skåle), Raya (fade) og Eleffa (sæt af glas og kander) – hver for sig meget forskellige og med et tvist af humor.

Udstillingen åbner med fernisering fredag den 5. april kl. 16-19, og sidste dag er lørdag den 11. maj. Butikken har åbent mandag-fredag kl. 11-18 og lørdag kl. 11-16.

* sklo betyder glas på tjekkisk.

Stor installation på Hempel Glasmuseum

Hempel Glasmuseum åbner sæsonen torsdag den 25. april, og dette års store udstilling bliver med nutidig international glaskunst samlet under titlen Inspireret af naturen. I forlængelse af sidste års bornholmske biennale – European Glass Context 2012 – har museet i samarbejde med biennalens kurator, glaskunstner Susanne Jøker Johnsen sammensat en udstilling med syv af deltagerne i biennalen.

De udvalgte kunstnere benytter et bredt spekter af teknikker og udtryksformer, men fællesnævneren er at de har natur som inspirationskilde. Udstillingen i sig selv er et eksperiment fordi Hempel Glasmuseum her viser glaskunst i stort format samlet i én rumlig installation.

De udvalgte glaskunstnere er danske Lene Bødker, slovakiske Tanja Pak, esterne Mare Saare og Maret Sarapu, norske Ingrid Nord, islændingene Sigrun og Ólöf Einarsdottir samt irske Eva Walsh.

I tilknytning til udstillingen arrangeres foredrag, omvisninger og andre aktiviteter.

Tredje og sidste GLASSS

Den 25. maj til den 8. september præsenterer Holstebro Kunstmuseum ”de bedste danske kunstnere der bruger glas som kunstnerisk materiale” på udstillingen GLASSS. Museets ambition med udstillingen er ”at vise unikaglas af den højeste kvalitet. Ellers er der ingen begrænsninger. Værkerne skal ikke være funktionelle eller have reminiscenser af funktionalitet. Der vises både rent skulpturelle udtryk, glasinstallationer og mere traditionelle udtryk af såvel etablerede som yngre kunstnere.”

Det er den sidste af i alt tre udstillinger af sin slags. Den første GLASSS blev vist i 2004 på Holstebro Kunstmuseum og senere på Sophienholm, GLASSS-2 blev vist i 2007 på Holstebro Kunstmuseum og senere på Designmuseum Danmark (Kunstindustrimuseet). GLASSS-3 går i 2014 videre til Sophienholm. Udstillingerne er lavet i samarbejde med kuratoren og billedkunstneren Atila.

De deltagende kunstnere er – fra den ældste til den yngste – Karen Lise Krabbe (1955), Lene Bødker (1958), Stig Persson (1960), Steffen Dam (1961), Pipaluk Lake (1962), Lotte Thorsøe (1964), Susanne Jøker Johnsen (1966), Tobias Møhl (1970), Trine Drivsholm (1970), Christina Rivett (1975), Pernille Braun (1978), Marie Retpen (1978), Jeannet Iskandar (1980), Maria Koshenkova (1981) og Tillie Burden (1982).

Der holdes fernisering lørdag den 25. maj kl. 15 hvor man regner med at de fleste af udstillerne vil være til stede.





  Glasmuseets Venner · Strandvejen 8 · 8400 Ebeltoft