Glastip marts 2012

Glastip 9. marts 2012 – Udland, Amager, Silkeborg, Eventyrland og Sydfyn

Peter Layton – Silent Auction

Peter Layton Celebrating fejrer 35-årsdagen for sit London Glassblowing Studio med en retrospektiv Silent Auction – kig engang.

Schantz Galleri – News Winter 2012

Det amerikanske galleri har udsendt sit seneste katalog – kig engang.

Jan Klein i Glasseriet: I am the greatest

Rikke Bruzelius ferniserer lørdag den 10. marts kl. 12-14 i sit glaspusteri og galleri en udstilling med maleren, livskunstneren og provokatøren Jan Klein – som Rikke portræterer således: ”Jan Klein har megameget attitude. Det afspejler sig i hans værker, som læner sig grundigt op ad street art, som udfordrer fantasien og skærper indlevelsen.” Mød kunstneren og hør om tankerne bag hans værker til ferniseringen i Glasseriet på Jenagade 27 på Amager. Kl. 12-13 arbejder Rikke foran glasovnen. Udstillingen slutter den 5. maj.

Arkitektonisk Stuegang

Nyhedsbrevet kunsten.nu omtaler udstillingen Arkitektonisk Stuegang på Kunstcentret Silkeborg Bad – en samtidskunstudstilling med deltagelse af glaskunstner Lene Bødker og seks andre billedkunstnere og kunsthåndværkere som med en række nye værker udfolder en fysisk og mental undersøgelse af forestillinger om rum. Til omtalen hører en fotoserie med tre fotos af Lene Bødkers værker på udstillingen. Og i øvrigt er der en anden af de deltagende kunstnere – Ruth Campau – der bruger glas i sin installation. Arkitektonisk Stuegang kan opleves på i Silkeborg frem til den 28. maj og vises på Designmuseum Danmark i 2013.

Alice og Marie i Eventyrland

I Lewis Carrolls fortælling Alice in Wonderland dratter Alice som bekendt gennem et kaninhul og lander i en fantasiverden beboet af talende dyr og væsener. I Danske Kunsthåndværkeres projektrum, Officinet, skaber glasformgiver Marie Retpen en forunderlig og surrealistisk stemning i en række installationer inspireret af Lewis Carrolls noveller Alice i Eventyrland og Bag Spejlet. Hver installation repræsenterer en scene fortalt gennem skulpturer og objekter i blæst glas, kombineret med fundne og skabte artefakter. Udtrykket er teatralsk og inspireret af Jonathan Millers filmiske sort-hvide fortolkning af fortællingerne. Fra den 24. marts til den 22. april i Officinet, Bredgade 66, København.

Åbne værksteder på Sydfyn

En flok kreative folk fra Kværndrup og Stenstrup på Fyn har nu i ti år holdt salgsudstilling hos Heidi Pedersen i HP Glas Design på Assensvej 290 i Stenstrup. Søndag den 25. marts kl. 10-16 holder gruppen åbent hus i deres respektive værksteder:

På Assensvej 297 i Stenstrup har glaskunstner Heidi Pedersen besøg af Maja Nielsen (flettede tasker), Karen Bech (ting i gummi), Dorthe Munk (lerfigurer) og Susanne Bakdal (maleri). På Svendborgvej 27 i Kværndrup laver Jesper Sell smykker, på Assensvej 290 i Stenstrup finder man De Kreative Piger der syr patchwork, på Assensvej 260 i Stenstrup maler Christa Frederiksen olie og akryl billeder, og Eva Cramer broderer motivpuder, og på Assensvej 221 i Stenstrup arbejder Johnny Andersen med træ

 

Glastip 18. marts 2012 – Kontor, magasin, officin, context og arkiv

Richardt Gøttrup på Kunstkontoret

Et udvalg af glaskunstner Richardt Gøttrups glasskåle udstilles for tiden i galleri Kunstkontoret, det lille galleri i den gamle kuskebolig på Søndervej 54 i Virum nord for København. Åbent onsdag kl. 14-19, samt efter aftale 20 32 26 13. Til og med 25. april.

 

Nye kompositioner i Langes Magasin i Frederikssund

16 medlemmer fra Kunstnerkælderen Ølstykke afholder sin årlige udstilling i Langes Magasin i Frederikssund. Deltagerne gør det i malerier, glasfade, smykker, grafik, stentøj m.m. Der er ferniseringen tirsdag den 20. marts kl. 19-21, og udstillingen kan ses frem til den 29. marts kl. 11-17.

i alices eventyrland

Marie Retpens tidligere omtalte udstilling i Officinet i Bredgade i København med scenografiske installationer af glas – som løber fra 24. marts til 22. april – ferniseres fredag den 23. marts kl. 16-20.

”Udstillingen repræsenterer den, på en gang, forunderlige og tiltrækkende. dobbelttydige og frastødende stemning i Alices surrealistiske drømmeverden. Der er langt til Disneyland...”

Marie Retpen

  

European Glass Context 2012 – Newsletter 3

I seneste nyhedsbrev fra Susanne Jøker Johnsen kan man på engelsk læse om hvor langt man er kommet med planlægningen af aktiviteter, forelæsninger og workshops m.m. som Context-deltagerne og særligt interesserede kan deltage i under efterårets europæiske Glass Context på Bornholm.

  

GMV-tur til European Glass Context 14.-17. september

Glasmuseets Venner arrangerer tur til Bornholm for at se på lokal og international glaskunst m.m. Det foreløbige program omfatter fredag åbningen af en udstilling med udvalgte studerende fra de sidste 12 år på Glasskolen i Neksø og ferniseringen på Gudhjem Museum af en udstilling med bornholmske glaskunstnere. Lørdag deltager man i de officielle åbninger af European Glas Context på Bornholms Kunstmuseum med de etablerede glaskunstnere og på Grønbechs Gård i Hasle med de nye og yngre glaskunstnere. Om aftenen er der middag arrangeret af bornholmske kokke og med bornholmske råvarer samt koncert med det svenske band Skilla som spiller alternativ rock i Musikhuset i Rønne. Søndag er der blandt andet besøg hos glasstøber Svend Holst-Pedersen i Rø Station, hos glasblæser og smykkekunstner Elsebeth Belgsting i Listed og hos Baltic Sea Glas i Melsted hos Maibritt og Pete Hunner. Her bliver der måske glascirkus med Cirkus i Glasriket. Mandag er der blandt andet besøg hos glaskunstnerne Pernille Bülow i Glasblæseriet, Svaneke, og Else Leth Nissen, Udmarkshøj ved Aakirkeby.

Den del af turen som omfatter fly til og fra Bornholm samt hotelovernatning, er fuldt booket, men er man interesseret i at deltage i arrangementerne, kan man kontakte Jørn Bech fra Venneforeningens bestyrelse på 86 37 70 10 eller 40 50 70 74 eller jbech@privat.dk.

Glastip i arkiv

Nu kan man finde Glastip på Glasmuseets Venners hjemmeside. Glastippene gemmes som de er, og de bliver i sagens natur efterhånden mindre aktuelle. Men de faktuelle oplysninger kan findes igen, dog må der tages forbehold for at linkningen kan svigte i det omfang de pågældende hjemmesider ændres eller forsvinder.

 

Glastip 23. marts 2012 – Vasens væsen og rejser i glas + diverse

Påskemarked i Perlemekka

Torsdag og fredag den 29. og 30. marts kl 16-19 og lørdag den 31. kl. 10-15 holder Connie Bloch påskemarked i sit perlemekka-værksted på Bistrupvej 70 i Birkerød med nyt til påskebordet – og mulighed for at prøve at lave egne perler på brænderen eller skære glas til et lille fad.

Lene Bødker og Pipaluk Lake i Frankrig

De to danske glaskunstnere deltager i gruppeudstillingen Perturbations på Musée Fabre i Montpellier i Frankrig den 30. marts til 16. september.

Vasens væsen

23 kunsthåndværkere giver fredag den 30. marts til søndag den 22. april deres bud på udformning af en vase som både støtter et blomsterarrangement og i sig selv er et interessant og æstetisk bud på vasens væsen. Hver kunsthåndværker kommer med ti bud på vasens udformning. Bag udstillingen står Danske Kunsthåndværkere Syd og Danske Blomsterhandlere, Sydøstjysk Afdeling.

Sidstenævnte sørger for at vaserne i hver af udstillingen tre uger fyldes med friske blomster. Første gang vises kunsthåndværkernes eget bud på blomsterdekoration med fernisering fredag den 30. marts kl. 16-18, anden gang udformer dekoratørskoleelever blomsterarrangementerne som vises lørdag den 7. april kl. 14-16, og tredje gang er det blomsterbutikkerne i Kolding der arrangerer blomsterne, og dem kan man se ved den tredje fernisering fredag den 13. april kl 16-18.

Deltagerne er Malene Sandal - Lotte Kohl - Susan Lange - Sten Børsting - Jette Löwén Dall - Karen-Lisbeth Rasmussen - Tove Skov Larsen - Dorthe Merete Lykke Jensen - Heike Jacobsen - Janni Godtliebsen - Ulla Sonne - Louise Mathiesen - Lisbeth Voigt Durand - Anette Kaas - Lova Nyblom - Lene Broe - Rikke Lunnemann - Philip Streich - Bibi Hansen - Nina Lund - Pia Nissen - Ane Fabricius Christiansen - Lene Kersting

Det foregår i Nicolai Kunst og Design på Skolegade 2 i Kolding tirsdag-fredag kl. 13-17, lørdag, søndag og helligdag kl. 11-15. Fri entré.

Six Voyages med Therman Statom på Glasmuseet

”I en verden, der forandrer sig meget og hurtigt, er det vigtigt at give mennesker rum og tid til at drømme, sanse og fornemme.” Therman Statom

Med denne udstilling, som opbygges på stedet i stueetagen i glasmuseets gamle fløj, undersøger den amerikanske kunstner, Therman Statom, forskellige emner på rejser gennem udstillingsrummene. Der er lyd, lys, digitale elementer, farverige vægmalerier og glas – masser af glas. Inspirationen er de lokale opgivelser og Danmarks historie sat i forbindelse med globale og almenmenneskelige fortællinger.

Ét rum er et tempel, et andet et gravkammer, et tredje indeholder lyd, et fjerde svævende skyer af blæst glas, og et femte vil være belagt med spejlglas med en bro henover. Undervejs møder man blandt andet en lang slange lavet af flere tusind stykker spejlglas.

Udstillingen varer fra den 31. marts til den 18. november, og der er fernisering fredag den 30. marts kl. 17.

   Therman Statom i arbejde på museet

Fremstillingen af værkerne og opbygningen af udstillingen foregår i disse dage hvor Therman Statom får hjælp af den større gruppe ’venner’. Læs mere på museets hjemmeside – hvor man nederst på siden kan se den første video af hvordan Therman Statom og hjælperne bogstaveligt talt er i gang med at skære udstillingen til. Og i ugerne efter åbningen vil man kunne følge Therman Statom når han arbejder videre med et større skulpturelt værk i Glashaven.

Kunsthåndværkermarked i Roskilde

Roskilde Kongrescenter holder lørdag-søndag den 31. marts kl. 11-17 og 1. april kl. 10-16 tre messer – Kreativ Hobby Messe i Hal C, Kunsthåndværkermarked m.m. i Hal A og Krom, Lak og Læder i Hal B. Kunsthåndværkermarkedet byder på skulptur, malerkunst, keramik, glaskunst, smykker, tekstiler, mode, boligindretning m.m. Entre 80 kr.

 

 

Påsken på Glasmuseet

I påsken er Glasmuseet Ebeltoft åbent hver dag med aktiviteter for hele familien, og påskeharerne springer ud ... af glasovnen. Det er Theis Strange og Pernille Knudsen der hver dag i museets værksted forvandler det 1000 grader varme glas til påskefigurer – harer, lam, kyllinger og påskeæg.*

Onsdag den 4. april har publikum mulighed for at støbe en lille glasfigur i værkstedet. Der laves et aftryk i en sandkasse, der fyldes varmt glas i, og figuren kan afhentes næste dag. 75 kroner (+ entré) , ingen tilmelding.

Er man mere til koldt glas kan børn mandag den 2. april tage voksne med til glasmaling i biblioteket.*

Søndag 1. april kl. 14 er der rundvisning for gæster i alle aldre.*

2. påskedag lægger Glasmuseet igen have til et eksklusivt salg af specielle rosensorter fra Rosenplanteskolen i Løve: Historiske roser, klatreroser, engelske roser, Ghita Nørbys rose, Alberic Barbier...*

*Aktiviteten er gratis når entréen til museet er betalt. Ingen tilmelding.

Kunstrunden Sydvestjylland

91 kunstnere, kunsthåndværkere, gallerier og museer åbner deres døre i påsken fredag den 6. til søndag den 8. april kl. 11-17. Blandt dem med åbne døre er glaspuster Erna Møller, Hans Tavsens Hus, Torvet 17 i Ribe.

Påskeudstilling i Atelieret i Hou

Atelieret udstiller smykker, glaskunst (Birgit Krogsgaard), billedkunst, keramik, lerskulpturer, strik og filtning fra fem kreative kvinder. Atelieret holder til i Hugdrupgaard Kunst- og Kulturhus sammen med Galleri Hou på Nørregade 19 i Hou (Hals). Udstillingen varer torsdag 5. til mandag den 9. april kl. 11-17. Fri entré.

 

Glastip 30. marts 2012 – Bornholm, Hundested, Anneberg og andre eksotiske verdener

ACAB på Grønbechs Gård

De 60-70 bornholmske kunsthåndværkere i Arts and Crafts Association Bornholm, ACAB viser nye arbejder på Bornholms Center for Kunsthåndværk, Grønbechs Gård i Hasle fra 1. april til 10. september. Derudover er der flere særudstillinger som også åbner 1. april.

Der er åben fernisering på alle udstillingerne lørdag den 31. marts kl. 16, og som sædvanlig introducerer kunstnerne deres udstillinger.

Glaskunstnerne i ACAB er Pernille Bastrup, Elsebeth Belgsting, Pernille Bülow, Svend Holst-Pedersen, Maibritt Jönsson & Pete Hunner, Else Leth Nissen og Mai Ørsted.

Stine Diness på Grønbechs Gård

En af særudstillingerne på Grønbechs Gård er Lys og Glas af Stine Diness fra værkstedsfællesskabet Luftkraft Glasstudie på Amager. Hendes udstilling af lys og glas i Det Sorte Rum på Grønbechs Gård er åben frem til 23. maj. Fernisering som ovenfor beskrevet lørdag den 31. marts kl.16. Se invitation.

På udstillingsstedets hjemmeside hedder det:
For Stine Diness bliver processen ofte en medspiller i det endelige produkt/objekt. Da glas som materiale er utroligt krævende, betyder det at hun i sin arbejdsproces er fuldstændigt tilstede. Derved opstår der en samhørighed og dialog mellem tilblivelsesfasen og det færdige objekt.
Bedst dækkende for Stine Diness er titlen som kontemporær skulptør, da hendes arbejde er en ligelig deling af at tage afsæt i et specifikt materiale og have en historie/et indhold at formidle.

Zoologisk sensation

”Påskeharen måtte have kejsersnit i år - for at kunne levere gigantæggene til vores påskeudstilling,” skriver Pete og Maibritt fra Baltic Sea Glass i deres nyhedsbrev. ”Nu ligger de på deres plads i udstillingsvinduet og venter på at byde velkommen til påskens besøg. Hvilken race og krydsning skal vi lade være op til vore kunder at bedømme.”

De har åbent i alle påskedagene mandag-fredag kl. 10-17 og lørdag-søndag kl. 10-16 og har foruden de store æg m.m. påsketilbud på frasorteret unika.
Tirsdag den 3. april kl. 14-15 viser og fortæller Pete Hunner om glassets mange forskellige egenskaber – et arrangement særligt for børn og barnlige sjæle.Torsdag den 5. april kl. 13-16 arbejder Maibritt Jönsson og Pete Hunner med større unika.

Mød Marie i eventyrland

Marie Retpens scenografiske glasudstilling alice i eventyrland i Officinet i Bredgade i København åbnede den 23. marts. Der er åbent tirsdag-søndag kl. 12-16. Marie Retpen vil selv passe udstillingen i påskedagene den 5. til 8. og weekenden den 14. og 15. april.

Mød Jan i katalogland

Lektor Jan Kock holder onsdag den 11. april kl. 19.30 foredrag på Holbæk Bibliotek. Emnet er: Glaskatalogernes uendelige verden – et indblik i hvad man i den digitaliserede verden kan få adgang til af relevant katalogmateriale. Arrangør er Glashistorisk Selskab Holbæk i samarbejde med Holbæk Folkeuniversitetet. Kontakt Brita Gottschalck, 59 43 21 39, bgottschalck@mail – eller mød op. Entré.

Hempels Glaspris til Stine Bidstrup

I år går Hempels Glaspris til Stine Bidstrup med Studies in Search of Order and Chaos. Stine Bidstrup udstiller på Hempels Glasmuseum (Anneberg) i Odsherred fra den 23. maj til sæsonafslutningen den 30. september. Overrækkelsen af glasprisen foregår den 21. juni, og den 26. august kan man møde hende i udstillingen hvor hun fortæller om sine værker og arbejdsmetoder. Stine Bidstrup holder også til i værkstedsfællesskabet Luftkraft Glasstudie på Amager.

Glasblæsning og ølsmagning i Hundested

I anledning af Hundested Havns 150-års jubilæum inviterer Glasmuseets Venner i samarbejde med Dansk Ingeniørforenings Kulturforum til et glas- og ølarrangement i Glassmedjen og på Halsnæs Bryghus med foredrag, glasblæsning og ølsmagning.

Tirsdag den 29. maj kl. 17-21 i Glassmedjen og Halsnæs Bryghus, Nordre Beddingvej, Hundested Havn.

 • Programmet begynder kl. 17 i Glassmedjen hos Andrew Brown og Nanna Backhaus Brown
  Men kommer man tidligere, kan man se deres udstilling af moderne glaskunst
 • 17-18 Danske Ølglas i 1800-tallet
  Foredrag ved lektor mag.art. Jan Kock
  For at foredraget ikke skal blive for tørt, bydes på et glas øl fra bryghuset.
 • 18-18.50 Glasblæsning
  Andrew Brown demonstrerer glasblæsning af ølglas fra 1800-tallet
 • 18.50 Afgang til Halsnæs Bryghus 200 meter derfra
 • 19-21 Ølsmagning og buffet
  Brygger Peter Sonne byder på ølsmagning og historier om øllet gennem årene
  Bryghuset byder på buffet med ølbraiseret oksesteg
  Havnefoged Søren Brink causerer om havnens historie

Arrangementet er både for Glasmuseets Venner og andre interesserede. Prisen for medlemmer er 490 kroner, for ikke-medlemmer 550 kroner. Der er et begrænset antal pladser. Seneste tilmelding den 7. maj på venneforeningens hjemmeside.

Arrangementet er en dublering af et tilsvarende som Glassmedjen og Bryghuset holder mandag den 23. april.

 


  Glasmuseets Venner · Strandvejen 8 · 8400 Ebeltoft