Glastip December 2018

Glastip 4. december 2018 – Pakker pakker

Julehilsen fra Glasmagerne på Tåsinge:

Vi har gang i ovnen og blæser alt vi kan og har lært😚😚
Pakker pakker og sender derudaf👍🏻
Så nu er det Jul i hytten!!!
🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲
Åbningstider i December
Mandag-Fredag 10-17
Lørdag og Søndag 12-16
Velkommen❤️

Fra Lena Ljungar og Jesper Sødrings aktuelle produktion.

Pust er flyttet

Da Glastip annoncerede årets julemarked den 1. december i Pust Glasværksted i Ebeltoft med Christina Hellevik og Leif Møller Nielsen, var der nok nogle der bemærkede en ny adresse. De er flyttet fra adressen på Strandvejen vis a vis Glasmuseet til en mere strøgagtig beliggenhed i Adelgade 29 E, inde i gården. Og de har haft travlt med at indrette det ny sted og ikke mindst med at pakke varerne i den gamle butik ned så de kunne sætte op i den ny. Link til to videoer herom.

Sådan så den ny butik ud på åbningsdagen og dagen for julesalget lørdag den 1. december.

Flytningen har betydet at Pust-folkenes traditionelle julekugle, Årets Julekugle 2018, først bliver færdig midt i december. Som det ses, er der tale om et begrænset udbud – 60 styk – og vi skal ikke kunne sige om alle er solgt. Prisen er 375 kroner.

Iskrystallerne på årets julekugle er lavet med en teknik der kaldes glue chipping. Efter kuglen er blæst og nedkølet, sandblæses den og smøres med et lag benlim. Derefter opvarmes kuglen til 50 grader, så limen hærder og trækker noget af overfladen af glasset – og iskrystallerne opstår.

Jul på Kronborg

Fredag-lørdag-søndag 7.-8.-9. december kl. 10-17 er der juletog, eventyrteater, koncerter, børneværksteder, madmarked og julegaveshopping på Kronborg Slot – entré 75 kroner for alle fra fire år og opefter. Der er over hundrede boder i slottets sale med designvarer, tøj, smykker, legetøj, boligartikler, brugskunst, delikatesser, juledekorationer og meget mere. Se mere på kongeligeslotte.dk.

Laura Madsen arbejder.

I ’glasafdelingen’ finder man glaskunstner Laura Madsen fra LaMa Glas i Holløselund i Nordsjælland – stand B47, Nielgaard.dk ved Karin og Daniel Nielsen som sælger ovnformet glas-julepynt – stand B07, og Julekugle.dk som gør det i gravering på tyske glasjulekugler – stand B38.

En nissefolk af Laura Madsen. Ja, hun har meget andet glas, men årstiden bestemte at det var nisserne der skulle med. LaMa-Glas-butikken på Holløselund Strandvej 51, 3210 Vejby har åbent søndage kl. 11-14, og ellers er der åbent efter aftale – ring 20 41 54 30.

Julemarked i Filosoffen

Årets julemarked i Kunstbygningen Filosoffen, Filosofgangen 30 i Odense er med 25 stande med brugskunst og design, heriblandt glaskunstner Tove Nielsen, Tørring, som deltager med ovnformet glas. Markedet er åbent fredag den 7. december kl. 13-18 og lørdag den 8. og søndag den 9. december kl. 11-17.

Skæv jul med Ida Wieth

Ida Wieth-Knudsen holder weekenden den 8.-9. december kl. 11-17 Crooked Xmas på spor 3 på Godsbanen, indgang 3H, Skovgårdsgade 3, Aarhus. Der er tale om en workshop med en unik og skæv indgang til julepynt – plus selvfølgelig alt i hendes mundblæste glas samt fund i unika og 2. sortering.

Mette Enøe i Kultunariet

På det gamle seminarium – Kultunariet – på Søndergade 12 i Haslev holder Haslev Kulturgruppen søndag den 16. december kl. 13-17 julemarked med musik, papirklip, gløgg, æbleskiver osv. I boderne er der illustrationer, træ, smykker, keramik, beton og glas. Det sidste repræsenteret ved stedlige Mette Enøe og hendes glaspatch kunstmosaik.


  Glasmuseets Venner · Strandvejen 8 · 8400 Ebeltoft