Glastip August 2016

Glastip 10. august 2016 – Glas i Nordjylland og Nordsjælland

Åbent hus hos Lama Glas

I anledning af glasværkstedets 14års dag holder glaspuster Laura Madsen åbent hus i sit værksted Lama Glas i weekenden den 13.-14. august kl. 10-16. Med i værkstedet har hun glaspuster Sara Nolla Borghøj, og de vil sammen demonstrere forskellige teknikker og lave glas-happenings. På hylderne er der Laura Madsens faste sortiment, og man vil også kunne købe forskellige designprøver og eksperimenter.

Lama Glas finder man på adressen Holløselund Strandvej 51, 3210 Vejby i Nordsjælland.

Åbent hus hos Lama Glas ved en tidligere lejlighed med Laura Madsen og glaskunstner Tillie Burden som assistent.

Lotte Thorsøe på Dronninglund Kunstcenter

Kunstcentret i Dronninglund ferniserer søndag den 14. august kl.11 tre udstillinger, heriblandt en udstilling med kunstnergruppen ArtComa med malerier, tegninger, akvareller, gobeliner og skulpturelt glas og beton af glaskunster Lotte Thorsøe.

Kunstcentret finder man på Thorup Hedevej 1, 9330 Dronninglund i Nordjylland, og der er åbent tirsdag-fredag kl. 13-17 og weekend kl. 11-17.

Møllesten af Lotte Thorsøe.

Krukker med glaslåg fra Lange Kunsthåndværk

Medens Lange Kunsthåndværk afvikler deres eftersommerkoncerter kan man også studere de fire indehaveres nyeste produkter, herunder nogle lågkrukker hvor Louise Lange kombinerer glas og keramik.

Lange Kunsthåndværk finder man på adressen Hjelmerstald 15 i Aalborg.

Glassmedjens og Egeværks vikingeskibe gengivet i ny bog

 

Glassmedjen i Hundested med glaspusterne Nanna Backhaus og Andrew Brown og deres naboer møbelsnedkeriet Egeværk med Mette Bentzen og Lasse Kristensen har netop udgivet en fotobog med beskrivelse af deres nye, fælles produkt – de stiliserede vikingeskibe i blæst glas på egetræsstativ lavet af Andrew og Lasse.

 

Glassmedjen finder man på Nordre Beddingsvej 26 i Hundested Havn hvor man kan købe bogen – og skibene.

Se mere om skibene i Glastip den 6. og den 29. april i år.

 

Glastip 15. august 2016 – Glasset gror

Birgitte Bentzen og Amlets Hævn

Medlemmer af Kronborg Gallerierne viser fra den 19. august til den 25. september deres fortolkning af sagnet Amlets hævn på udstillingen Amlet alias Amlet Biblioteket på Kulturværftet på havnen i Helsingør – på 2. og 3. etage i åbningstiden.

Blandt de elleve kunstnere, kunsthåndværkere og designere finder vi glasdesigner Birgitte Bentzen som arbejder med fusing/slumping.

GRO – glas og natur i Roskilde

 

Som tidligere omtalt afholder Roskilde Kunstforening i år deres glasbiennale i dagene fra den 20. august til den 11. september. Det foregår i Kunsthuset Palæfløjen i Bispegården nedenfor domkirken i det centrale Roskilde. Deltagerne er denne gang glaskunstnerne Micha Karlslund og Trine Drivsholm fra Ebeltoft og Karen Lise Krabbe fra Aarhus. Udstillingens titel er GRO – med henvisning til glaskunstnernes fælles inspirationskilde i naturen og dens farver. Kunstforeningen beskriver de tre glasfolk på denne måde:

 

Micha Karlslund har en gedigen kunsthåndværkeruddannelse bag sig. 1990 åbnede hun og hendes mand, Steffen Dam, glasværksted sammen. I perioder har Micha Karlslund holdt pause fra glaskunsten og beskæftiget sig med andre medier som maleriet – og det har igen smittet af på hendes glaskunst. Om sine værker på udstillingen siger Micha Karlslund: Jeg tænker over hvordan vi registrerer naturen som fx naturvidenskabelige tavler eller romantisk blomstermaleri. For mig er naturen magisk, urørlig, og det forsøger jeg at bringe ind i mine værker.

 

Trine Drivsholm er den kvindelige del af glasværkstedet Møhl & Drivsholm, tæt ved Glasmuseet i Ebeltoft. Hun har en uddannelse fra Danmarks Designskole i bagagen. I sit arbejde med glasset er det primært form, overflade og samspillet mellem objekter som interesserer Trine Drivsholm. Hun arbejder skulpturelt med det blæste glas som hun bearbejder til organiske former.”

 

Karen Lise Krabbe er nået til glaskunsten fra en noget anden side. Hun er uddannet cand. mag. og underviste en årrække inden interessen for glasset tog over. Omkring årtusindskiftet arbejdede hun blandt andet som assistent i Micha Karlslunds og Steffen Dams glasværksted. I 2004 blev hun selvstændig glasmager og åbnede i 2013 eget galleri i Aarhus. Om sit arbejde siger hun: Jeg bedriver en slags uorganiseret grundforskning inden for glas og silikater… Jeg bygger i pulver og mindre elementer, bygger fra flade til rum til form, føjer lag på lag… En stærk interesse for planter, alger og svampe har i de seneste år føjet biomaterialer til mit arbejde. De første resultater kan ses på udstillingen GRO. Karen Lise Krabbe vandt i 2014 prisen for nutidig glaskunst i Coburg, Tyskland.”

 

Der er ferniseringen på udstillingen lørdag den 20. august kl. 12-16. Åbningen forestås af glasdesigner Torben Jørgensen. Der er åbent alle dage undtagen mandag kl. 12-16. Gratis adgang.

 

 

Karen Lise Krabbe, Micha Karlslund og Trine Drivsholm fotograferet for få dage siden da de var på vej til Roskilde med en kassevogn med udstillingsgodset (Facebook).

Karin Mørch på Charlottenborg

For fjerde gang afholder en række ”ledende” gallerier en kunstmesse i Kunsthal Charlottenborg på Kongens Nytorv i København. Det sker i weekenden 26.-28. august – fredag kl. 16-20, lørdag kl. 12-18 og søndag kl. 12-17. Entré 105/55 kroner.

Glaskunstner Karin Mørch er blandt de udvalgte deltagere.

Chart Art Fair kaldes messen. Hvad mon det hedder på dansk – Hitliste-Kunst-Messe?

Åbne Atelierdøre på Stevns

Glaskunstner Mette Enøe med Glaspatch Galleriet har åbent den 27. og 28. august kl. 10-17 i forbindelse med Åbne Atelierdøre med et halvt hundrede kunstnere i Stevns-Faxe-området.

Young Glass for fjerde gang

Glasmuseet Ebeltoft afholder i 2017 den fjerde Young Glass-konkurrence, og man kan søge om deltagelse hvis man er ung og født 1. januar 1982 eller senere. Konkurrencen er åben for studerende, kunstnere, designere og kunsthåndværkere der bruger glas som et hovedelement i deres arbejde. Sidste frist for ansøgning er den 1. december i år.

Opfølgning

For et par måneder siden (Glastip 7. juni) beskrev vi hvordan glaslinjen på Designskolens bornholmerafdeling var ramt af nye regler om at de studerende skulle kunne tale dansk. Vi kan nu – med nogen forsinkelse – fortælle at skolen kort tid efter fik den længe ønskede tilladelse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet til at udbyde sin glaslinje som en engelsksproget uddannelse.

Rettelse

 

I seneste Glastip var der en beskrivelse af de skibe som Glassmedjen og møbelsnedkeriet Egeværk i Hundested i fællesskab laver. Der er ikke kun tale om et egetræsstativ, men om at skibenes køl og stavne – fremtrædende elementer i værkerne – er lavet i egetræ. Se foto i Glastip ovenfor.

 

Glastip 16. august 2016 – Mød glaskunstnerne

GRO – med kunstnermøde

 

Som netop omtalt afholder Roskilde Kunstforening fra den 20. august til den 11. september glasbiennale med udstillingen GRO. Der er ferniseringen på udstillingen lørdag den 20. august kl. 12-16.

 

Nu har kunstforeningen meddelt at man samme dag fra kl. 10.30 kan møde glaskunstnerne Trine Drivsholm, Micha Karlslund og Karen Lise Krabbe som vil fortælle om deres kunst og deres teknikker. Hvor udstilling og fernisering ellers er gratis, er kunstnermødet kun gratis for foreningens medlemmer, for andre koster det 40 kroner at deltage.

 

Christina Ryttersø på Dannermarked

 

Lørdag den 20. august kl. 11-16 er der Dannermarked ved Kulturhuset Rejsestalden i det centrale Jægerspris. Blandt en snes andre kunsthåndværkere finder man traditionen tro glaskunstner Christina Ryttersø.

 

 

Glastip 22. august 2016 – Glas i Rundetårn

Erika Richter

SILICA VISIONS – afgangsudstilling fra KADK Bornholm 2016

Årets afgangsudstilling fra Designskolen på Bornholm – Silica Visions – vises fra den 27. august til den 25. september i Bibliotekssalen i Rundetårn i København.

Jean Thebault

Udstillingen har været vist sommeren over på Bornholms Kunstmuseum. Efter Rundetårn vises keramikdelen på Clay Keramikmuseum i Middelfart og glasdelen på Ebeltoft Glasmuseum (5. november – 8. januar).

Kirsten Vikingstad Storesund

 

Blandt årets 25 afgængere er der ti fra glaslinjen – Jean Thebault (Frankrig), Erika Richter (Sverige), Kirsten Vikingstad Storesund (Norge), Karina Malling (Danmark), Thibaut Varry (Frankrig), Rafael Alejandro Zarazúa Rosales (Guatemala), Rick Gerner (Holland), Alex Krissberg (USA/Sverige), Bianca Réka Rácz (Ungarn) og Salomée Ebibi (Frankrig).

 

Rafael Alejandro Zarazúa Rosales

Alle fotos – Ida Buss

Der er fernisering på udstillingen fredag den 26. august kl. 15. Udstillingen er åben alle dage kl. 10-20, entré 25 kroner. Se udstillingskataloget.


  Glasmuseets Venner · Strandvejen 8 · 8400 Ebeltoft