Glastip August 2013

 

Glastip 3. august 2013 – Skovalbum, glastoner, havfruer, togskinner med mere

Skovalbum med Bess Kristoffersen

Bess Kristoffersen har billedgjort den skov hun bor i, og resultatet kan ses den 9.-22. august på udstillingen Skovalbum i Officinet i Bredgade 66 i København. Gennem eksperimenter med materialer og teknikker har hun nærmet sig skovens væsen og æstetik – træerne, barken, veddet, bladene, silhuetterne, årets cyklus og tidens gang – og på udstillingen vises fem serie: Bark pertentligt broderet hvidt på hvidt, præpareret og svedet fyrretræ, kirsebærgrene i tre stadier af blomstring gnubbet af på lyserødt papir, cellemønstre i blade som udgangspunkt for glitrende mønstre slebet i aluminium og enkelt- eller dobbeltsidede sandblæste træsilhuetter på otte mm tykt vinduesglas. Arrangøren Danske Kunsthåndværkere omtaler arbejderne som ”en inklination for arkitekter og industri”.

 

Der er fernisering torsdag den 8. august kl. 17 med åbningstale af designer Louise Campbell. Udstillingen har åbent mandag-lørdag kl. 12-17.

 

Bess Kristoffersen er designer, uddannet fra Skolen for Brugskunst, Tekstillinjen, og fra Institut for Ædelmetal. Tjek Bess Kristoffersens hjemmeside og se hendes arbejder med blandt andet sandblæst glas. 

Glastoner tegner den lille havfrue

Fredag den 9. august kl. 16-19 har Tchai Munch i Ebeltoft Glas (Nedergade 23) et arrangement med glas og musik – Den Lille Havfrue. Tchai præsenterer her med musikalsk ledsagelse nogle bowler og vaser med havfruen som motiv. Designet står hun selv for, Tobias Møhl har blæst. Musikken leveres af Hanna og Edward Broadbridge.

Det er Glasmuseets udstilling OCEAN der har inspireret Tchai Munch. Vandet er et betagende element, og det er glasset også, og nu har hun hentet havfruen over i glasset – læs mere i Tchais seneste nyhedsbrev. Og se billeder af hvordan havfrueværkerne blev til. 

Glas i UGE33

Der er tre glaskunstnere med blandt 36 kunsthåndværkere når UGE33 i Det Røde Pakhus, Søndre Kajgade 12 i Hobro åbner med fernisering lørdag den 10. august kl. 11. UGE33 er en årligt tilbagevendende udstilling af hovedsageligt lokalt kunsthåndværk, og den finder selvfølgelig sted i uge 33. Første udstilling var i 2004, og dette års udstilling er altså den tiende. De tre glasfolk er Randi Saaby Bang, Ayoe Sofia Fuglsang og Karin Graungaard.

– Jeg har lavet ti forskellige værker med udgangspunkt i tiårsjubilæet med togskinner som tema, fortæller Randi Saaby Bang, Glastinget. – Togskinner fører alle vegne, nye veje, baner vejen frem, det kan sammenlignes med kunst! Jeg har desuden skrevet et digt til hvert værk!

Der er fri entré – se åbningstider i denne præsentation af udstillingen og de deltagende kunsthåndværkere.

30 gange Frue Plads

Nordens største og smukkeste kunsthåndværkermarked med nogle af landets bedste kunsthåndværkere (ifølge arrangøren Danske Kunsthåndværkere) fejrer i år 30-års jubilæum på Frue Plads i København med 130 professionelle udøvere og stadeholdere inden for glas, keramik, tekstil, smykker med mere.

Markedet åbner torsdag den 15. august kl. 12 hvor kulturminister Marianne Jelved taler, kl. 15 overrækkes markedsprisen Håndfuglen til bedste nye produkt og til bedste nye unika, og kl. 19 er det slut for den dag. Fredag er der åbent kl. 10-19 og lørdag kl. 10-16.

De deltagende glaskunstnere er Anders Raad fra Travbanen i Charlottenlund og formand for Frue Plads-udvalget, Bettina Schori fra Designer Zoo og kendt for sine flaskekreationer, Christina Hellevik fra PUST Glasværksted i Ebeltoft og som gør det både i varmt glas og lampeglas, Christoffer Olling Back som holder til på Sjællands Odde og blandt andet laver glas med svaner som stilk, Ditte Haahr Hvas som holder til i Thy, har fået årets Finn Lynggaard-legat og arbejder med pâte de verre-teknik, Line Gottfred Petersen fra Søhøjlandet, Hempels Glaspris 2006 og med dots&laces som nebengeschäft, Maj Winther, københavnsk produktdesigner i glas og keramik med glas som yndlingsmateriale, Marion Fortat fra Designer Zoo i København med værker som gerne er lidt skæve, Sally Xenia Christensen, glasdesigner fra Designskolen sidste år, og Sia Mai, glasdesignere fra Keramik- og Glasværkstedet i Kronprinsessegade i København og i stand sammen med Ole Victor.

Læs mere om markedet og deltagerne med henvisning til hjemmesider og deres profil hos Danske Kunsthåndværkere.

Enestående, intakt glasring fra 1000-tallet fundet i Odense

Arkæologerne graver i Odenses middelalderby forud for det store projekt Fra Gade til By der skal genskabe en sammenhængende bymidte efter 1960ernes store gadegennembrud Thomas B. Thriges Gade. Udgravningerne giver mange spændende fund, og nu har man fundet en intakt fingerring af glas fra den helt tidlige middelalder i 1000-1100 årene. Ringen er sandsynligvis bragt til landet af vendiske krigere under en af deres talrige invasioner her for cirka 1000 år siden.

I Tyskland er gjort flere lignende fund, i Danmark hidtil bare et enkelt fund fra Ribe hvor man dog kun fandt den ene halvdel af ringen. Det er derfor et enestående fund Odense Museum har gjort.

Nyt forsøg på at puste liv i glasværket i Holmegaard

Under denne fiffige overskrift skrev Sjællandske Medier (Næstved Tidende) i den forgangne uge (29.7.) at Museum Sydøstdanmark, hvorunder Næstved Museum hører, gerne vil lave en afdeling på det gamle Holmegaard Glasværk med museum for Prøvesamlingen med mere. – Inden for den næste måneds tid regner vi med at have et projekt klar til præsentation, siger Keld Møller Hansen, administrerende direktør for Museum Sydøstdanmark.

Projektleder på registreringen af Prøvesamlingen, Susanne Outzen har denne kommentar på sin seneste blog: ”I denne uge har man kunnet læse i avisen at museet gerne vil rykke ud på glasværket med Prøvesamlingen. Det er en rigtig god idé, men finansieringen er slet ikke på plads, og det varer nok en rum tid før alt er afklaret, så vi må vente og se hvad der sker. Nu skal vi lige registrere samlingen først inden den kan udstilles! Vi klør på.”

Herfra ønsker vi god arbejdslyst og held og lykke med idéen.

 

Glastip 8. august 2013 – Fra blæksprutter til julepynt
LaMa Glas 11 år

Laura Madsen har nu været på gården på Holløselund Strandvej 51 i elleve år, og det fejrer hun med åbent hus i weekenden den 10.-11. august kl. 10-17. Udover det faste sortiment af Lauras brugskunst og unika kan man disse dage finde diverse designprøver og eksperimenter. Der vil desuden være demonstrationer af forskellige glasteknikker. Til hjælp får Laura Madsen begge dage besøg af Christian Nørgaard Christensen og noget af tiden af Sara Nolla Borghøj. Laura arbejder ofte sammen med de to yngre glaskunstnere, og senest har hun hjulpet Sara med at fremstille et nyt glasdesign.Laura Madsen lægger i øvrigt sit forretningskoncept om, således at der fremover kun vil være åbent i værkstedet efter aftale. Samtidig vil hun koncentrere sit værkstedsarbejde i perioder.

Line Gottfred Petersen – Strukturer i Glas

Fra 13. august til 15. september udstiller Line Gottfred Petersen i Skanderborg Kulturhus unikaglas under titlen Strukturer i Glas. Det sker i selskab med billedkunstner Pernille Reitz. Samtidig udstiller Line et udvalg af sin smykkeserie dots&laces i biblioteket der ligger i forlængelse af kulturhuset. Åbningstiderne er hverdage kl. 10-21, søndage kl. 12-21. Gratis adgang. Adressen er Parkvej 10. 

Nyt fra Jenagade

Efter sommerferien har Rikke Bruzelius tændt glasovnen igen og er i fuld gang med at blæse julegaver virksomheder har bestilt til deres medarbejdere. I galleriet har hun hængt den næste udstilling op. Det er John Vestergaard der udstiller 30 års tegneglæde i form af såkaldte Akkuratesser.

Glasseriet på Jenagade 27 på Amager har åbent tirsdag-fredag kl. 10-16 og lørdag kl. 10-14. Der er fernisering lørdag den 17. august kl. 12-14, og den første time vil der blive arbejdet foran glasovnen.

Polsk glaspynt

Støtteforeningen Munkeruphus (Munkeruphus Strandvej 78, Dronningmølle i Nordsjælland) holder Søndag i Parken den 18. august med diverse aktiviteter (spisning, foredrag m.m.) inspireret af den aktuelle udstilling med ungt polsk design. I udstillingens åbningstid kl. 11-17 er der i parken et antal boder med kunsthåndværk, smykker, legetøj og delikatesser – heriblandt Miriam Østerfelt med firmaet Beautiful Poland som blandt andet fører polsk glaspynt.

Se Raven Skydriver lave blæksprutter

Med udgangspunkt i udstillingen Ocean på Glasmuseet Ebeltoft hvor et dusin internationale kunstnere for tiden udstiller deres inspirationer fra oceanernes dyb, kunne man i slutningen af juli opleve en af udstillerne, Raven Skydriver demonstrere sin glaskunst i museets værksted.

En af tilskuerne, Poul Nyholm – far og svigerfar til glaskunstnerparret Karen Nyholm & Ned Cantrell – har taget to serier af billeder fra Raven Skydrivers demo på museet. Billederne kan ses med link til Dropbox.com – én serie fra førstedagen og én fra en senere dag.

 

Glastip 12. august 2013 – Madkunst og glaskunst

Besøg på Michael Bang mindeudstillingen og glasmagasinet (stadig ledige pladser)

Glasmuseets Venners østdanske gruppe arrangerer lørdag den 24. august en rundvisning på Michael Bang mindeudstillingen på Næstved Museum efterfulgt af en enestående mulighed for at besøge museets glasmagasin med Prøvesamlingen fra Holmegaard. Museumsinspektør Susanne Outzen er den gennemgående guide i både udstilling og glasmagasin, og derudover deltager Torben Jørgensen – en af Michael Bangs nære kolleger på Holmegaard – og supplerer med sin omfattende viden om både personer og glas. Se det samlede program.

Det koster 150 kroner at deltage – inkl. frokost. Tilmelding til glastip@mail.tele.dk med oplysning om navn/kontaktperson, antal deltagere, mailadresse og telefon. Deltagergebyr(er) indbetales til Glasmuseets Venners konto i Sparekassen Kronjylland reg.nr. 9360, konto.nr. 3085606904 med angivelse af navn/kontaktperson og mærket Michael Bang.

Madmagi i Søndermarken på glasservice af Nina Nørgaard

Madfestivalen Copenhagen Cooking sætter i år fokus på byens skjulte skatte. Ved en af festivalens store begivenheder indtager to kulinariske topfigurer og danske og svenske glaskunstnere græsset i Søndermarken på Frederiksberg og det nedenunder liggende udstillingssted Cisternerne med arrangementet Skov Sten Glas og skaber en unik madiscenesættelse.

Det begynder over jorden hvor Mads Refslund, der i øjeblikket kokkererer på den anmelderroste restaurant ACME i New York, sætter smag på sommeraftenen med en menu baseret på grøntsager, fisk og skaldyr. Til lejligheden har glaskunstner Nina Nørgaard skabt en serie tallerkener og glas til netop den mad Mads Refslunds skaber i sit midlertidige køkken under Søndermarkens trækroner.

Glasset binder aftenen sammen når arrangementet fortsætter under jorden i Cisternerne. Her flyder det varme glas fra en til lejligheden installeret glasovn betjent af nogle svenske glasfolk. Mette Martinussen, der især har gjort sig bemærket med sin restaurant 1. th. og det navnkundige Madeleines Madteater, forener under jorden mad- og glaskunst i et spil mellem kulde, varme, lys og mørke. Herefter vender middagsgæsterne tilbage fra underverdenen til en sød afslutning i skumringen.

Arrangementet med den ambitiøse satsning på at kombinere glas- og madkunst er udviklet af Joachim Hjerl fra eventbureauet Konvers.

Der er to muligheder for at opleve sammensmeltningen af glas og gastronomi. Dels den ovenfor beskrevne begivenhed Skov Sten Glas – madfortælling i tre dele som foregår over fire aftener kl. 19 den 29.-31. august. Pris 600 kroner. Billetter købes på Billetto. Der udbydes kun få billetter til aftenarrangementet, men der er også mulighed for at opleve noget af det samme ved syv frokostarrangementer fra den 24. til den 31. august.

Her kan man kl. 11-17 smage Mads Refslunds kreationer baseret på havets fristelser, opleve Søndermarken og Cisternerne i Mette Martinussens iscenesættelse og blive en del af eventyret om mad og glas. I Cisternerne kan man opleve det levende glasværksted og det blæste glas af Nina Nørgaard. Arrangementet indbefatter et par lette anretninger og et glas bobler. Pris 100 hhv. 50 kroner for voksne og børn. Billetter købes på Billetto og ved indgangen.

Nina Nørgaard (foto) har med forkærlighed beskæftiget sig med den finere gastronomi og designet glas til restauranterne noma og Søren K, og hun har i sommer arbejdet på glasværkstedet Johansfors i Glasriket i Småland hvor hun har lavet alt servicet til Copenhagen Cocking-begivenheden – tallerkener og fade i flere varianter, drikkeglas med mere.

Efter den sidste servering den 31. august sælges alle delene, og her er der forkøbsret for de der har købt billet til et af arrangementerne. Se nærmere på Nina Nørgaards hjemmeside.

Nina Nørgaard er i øvrigt repræsenteret på en netop åbnet udstilling hos Gallery Hegnhøj & Blyme i Gothersgade 97 i København. Udstillingen varer til den 4. september, og der åbent onsdag-fredag kl. 13-18 og lørdag kl. 12-16.

Kunsthåndværkerprisen af 1879 – Vinderværker 2013

Københavns ErhvervsAkademi, KEA, udstiller fra den 26. august til den 13. september vinderværkerne ved dette års uddeling af Kunsthåndværkerprisen af 1879. Årets prisvindere er væver Bodil Neergaard, glaskunstner Tillie Burden, guldsmed Mareike Kanafani, guldsmed og studerende på Institut for Ædelmetal Olga Raben og designer og glaskunstner Sally Xenia Christensen.

Der er fernisering fredag den 23. august kl. 16-18 (bemærk datoen), og man skal tilmelde sig senest den 18. august til Louise Juncker på louj@kea.dk eller 61 45 03 19. Udstillingen finder man i Kopenhagen Internationale Center for Kreativitet, KICK, i Fredericiagade 21 (hjørnet af Bredgade) i det centrale København. Udstillingen er åben mandag-fredag kl. 13-17.

Bredgade Kunsthandel præsenterer: SUBSTANS 13

For tredje år i træk arrangerer Annegrethe Davis i Bredgade Kunsthandel fra den 29. august til den 5. oktober en udstilling af aktuelt studieglas. Udstillingen viser værker af 11 kunstnere tilhørerende eliten inden for dansk glas – flere internationalt kendte og modtagere af fornemme priser som Hempels Glaspris og repræsentation på European Glass Context. Bredgade Kunsthandel er et af de få steder i landet hvor der udstilles skulpturelt glas.

De deltagende kunstnere er Karen Nyholm, Karin Mørch-Bentzen, Maria Bang Espersen, Marie Retpen, Per René Larsen, Pipaluk Lake, Stig Persson, Stine Bidstrup, Stine Diness, Tillie Burden og Trine Drivsholm. Udstillingen er kurateret af ATILA. Til udstillingen udarbejdes et katalog med tekst af ph.d. Pavla Rossini, og fra udstillingens start kan fotografier af værkerne ses på kunsthandelens hjemmeside.

Der er fernisering torsdag den 29. august kl. 17-20. OBS har tidligere fejlagtigt været annonceret til dagen før her i Glastip. Åbningstider tirsdag-fredag kl. 13-18 og lørdag kl. 11-15. 

Karen Nyholm: SKY, 2013

Karin Mørch-Bentzen; Grey Movables, 2013

Maria Bang Espersen; Lean, 2013

Stig Persson: Red Frame Times Three, 2013

Stine Bidstrup: Folds, 2012-13

Tillie Burden: Bags, 2013

Trine Drivsholm: Spin Collection, 2012

Rundvisning ved Glasmuseets Venner

Lørdag den 31. august kl. 13-15 afholdes en rundvisning i udstillingen som forestås af Pavla Rossini sammen med nogle af de udstillende kunstnere, blandt andre Karin Mørch, årets modtager af Hempels Glaspris.

Arrangør er den østdanske arrangementsgruppe i Glasmuseets Venner. Ved arrangementet serveres en forfriskning som koster tyve kroner, og som betales på stedet. Deltagelse er ellers gratis, men tilmelding er nødvendig. Sendes til glastip@mail.tele.dk med oplysning om navne på deltagerne. Rundvisningen foregår i kunsthandelens åbningstid.

 

Glastip 21. august 2013 – Fra jord til bord

Kanazawa-sølv til Steffen Dam

Stort tillykke til Steffen Dam som netop er blevet præmieret med sølvprisen ved den prestigefyldte, japanske Kanazawa-udstilling. Steffen – som er den eneste europæiske kunstner blandt prismodtagerne – fik prisen for værket My Parallel Biology. Det skriver Glasmuseet Ebeltoft i sit nyhedsbrev,

Kanazawa-udstillingen afholdes i Kanazawa og Notojima i oktober-januar. Er der for langt til Japan, kan man frem til 3. november opleve Steffen Dams værk Mit ocean – dit ocean i Glasmuseets internationale gruppeudstilling Ocean.

Særåbent hos Bess Kristoffersen

Fredag den 23. august kl. 17-21 er der åbent på Bess Kristoffersens udstilling Skovalbum i Officinet i Bredgade i København som led i Gallery Night og Copenhagen Art Week arrangeret af Kunsten.nu.

Søndag eftermiddag med Glasss 

Holstebro Kunstmuseum inviterer til omvisning på museets store udstilling GLASSS med 14 danske glaskunstnere søndag den 25. august kl. 14. Her viser museets kunstformidler Peter Haarby om i udstillingen og fortæller om kunstnerne og deres værker. Omvisningen varer en god time, og det er gratis at deltage når der er betalt entré til museet.

Peter Haarby nævner i pressemeddelelsen Lene Bødker der arbejder med samme teknikker som en bronzestøberstøber, Tobias Møhl der arbejder med udgangspunkt i gamle venetianske teknikker, Pipaluk Lake der har sin helt egen måde at arbejde med glas på, og Pernille Brauns hvis særegne vægobjekter som Statens Kunstfonds udvalg for kunsthåndværk og design har præmieret.

Fra jord til bord – en vandring i keramikkens og glassets historie i København

Butik for Borddækning i Møntergade 6 i København arrangerer fredag den 30. august kl. 16 en vandring i det indre København mellem syv nuværende og historiske værksteder og gallerier. Guide er historiker Jan Janssen der har specialiseret sin i temature i det centrale og historiske København.

Arrangementet begynder i butikken i Møntergade med en mindre servering. Her betales også deltagergebyret på 80 kroner per person. Turen går herefter til

  • Glas-og Keramikværkstedet, Kronprinsessegade 51
  • Ann Linnemann studie og galleri, Kronprinsessegade 51
  • Ipsens Enke, Bredgade 31
  • Strandstræde Keramik, Lille Strandstræde 14
  • Nyhavns Glaspusteri, Toldbodgade 4
  • Royal Copenhagen, Amagertorv

Jan Janssen er pensioneret universitetsdocent og gymnasielektor og bor midt i middelalderbyen. Han har specialiseret sig i Københavns historie og har i mange år ført grupper rundt og fortalt om byens historie – med et repertoire på et par snese tematiske ture. Og nu har Butik for Borddækning fået ham til at sætte endnu et tema op – keramik og glas.

Tilmelding senest 23. august til mail@butikforborddaekning.dk.

Rundvisning ved Glasmuseets Venner

Lørdag den 31. august kl. 13-15 afholdes en rundvisning i udstillingen som forestås af Pavla Rossini sammen med nogle af de udstillende kunstnere, blandt andre Karin Mørch, årets modtager af Hempels Glaspris.

Arrangør er den østdanske arrangementsgruppe i Glasmuseets Venner. Ved arrangementet serveres en forfriskning som koster tyve kroner, og som betales på stedet. Deltagelse er ellers gratis, men tilmelding er nødvendig. Sendes til glastip@mail.tele.dk med oplysning om navne på deltagerne.

Danish Crafts’ ny kollektion

Den nye Danish Crafts Collection CC17 er nummer 17 i rækken og lanceres på designmessen Maison & Objet i Paris den 6.-10. september (stand B86 i Hal 8). CC17-kollektionen, der er kurateret af designer Nina Tolstrup, præsenterer nyt dansk kunsthåndværk af 27 kunsthåndværkere og designere over for internationale designindkøbere, producenter, gallerister og journalister.

"Vi lever i en tid hvor produkter og objekter der er skabt af en person med unikke færdigheder, og som har en indbygget historie i sig, er blevet stadig mere eftertragtede. Og her bliver kunsthåndværket med sit fokus på kvalitet, historie og kulturel arv stadig mere relevant. Samtidig kan de danske kunsthåndværkeres særlige kompetencer inspirere til bedre og helt nye designprodukter – blandt andet i form af deres konstante nysgerrighed og udforskning af materialer," siger Nina Tolstrup i en pressemeddelelse fra Danish Crafts.

De udvalgte kunsthåndværkere og designere er:

  • Glas: Anne Flohr, Mai-Britt Zelmer Olsen, Marion Fortat og Sia Mai & Ole Victor
  • Keramik: Ane-Katrine von Bülow, Gurli Elbækgaard, Helene Stockmarr Gerdorf, Claydies, Monamore, Mette Duedahl og Meyer-Lavigne
  • Tekstil: Karin Carlander, Kokolores, Fabelab og Sen-Sen
  • Møbel & objekt: Akiko Kuwahata, AnonymDesign, Foersom & Hiort-Lorenzen, Jonas Klein, Maria Bruun, Povl Kjer og Vibeke Fonnesberg Schmidt.

Læs historien om Danish Crafts Collection.

Team Anla Glas 25 år

Glas-materielforhandler og -kursusudbyder Anla Glas i Silkeborg fejrer 25 års jubilæum den 14. september kl. 9-16 med åbent hus med blandt andet leverandørudstillinger, konkurrence og lotteri, udstillinger, udsalg og traktement.

Blandt udstillerne er Ditte Haahr Hvas – vinder af årets Finn Lyngaard-legat. Ditte Haahr arbejder med pâte de verre-teknikken, og i 2014 holder hun kursus hos Anla Glas i denne teknik.

 

Glastip 28. august 2013 – Fra fondslegat til åbent hus

Fondslegat til Jeannet Iskandar

Jeannet Iskandar er netop blevet tildelt et legat på 25.000 kroner fra Holger Kvists Fond for sit ”meget fine arbejde inden for glaskunst”. Fonden støtter og giver anerkendelse til blandt andet personer der fremmer dansk kunst og design, herunder i særlig grad inden for møbel-verdenen, men også andre områder kommer på tale. Der uddeles hvert andet år et par legater, de første to i 2011 da legatet blev indstiftet. Fonden er ikke meget ældre, den blev stiftet efter møbelhandler Holger Kvist som frem sin død i 2008 drev designmøbelforretningen Nyt i Bo i Store Kongensgade i København.

Det var Jeannet Iskandar der sidste år stod for Årets Studioglas i regi af venneforeningen ved Glasmuseet Ebeltoft (hvor hun selvfølgelig er repræsenteret i samlingerne), og samme år var hun udvalgt til European Glass Context på Bornholm. Aktuelt er hun med i den løbende GLASSS-udstilling Holstebro-Sophienholm.

Holger Kvists Fond har denne karakteristik af Jeannet Iskandars arbejder: ”Enkelthed og alligevel så righoldig med de mange forskelligt bearbejdede små glaselementer. Neddæmpede i klare eller grå nuancer. Ved sammensætningerne, der danner en ellipseform eller en kugle, opnås en stramhed i udtrykket der får de individuelle glasstykker til at indordne sig og give liv og rytme.”

Nyt fra Karen & Ned

Ned Cantrell deltager med sine ’plastikkrus på stilk og fod’ på udstillingen Im Dialog mit dem Barock Galerie Handwerk, Neuen Schloss Schleissheim i München. Der er fernisering søndag den 1. september kl. 11, og der er åbent 3. september til 13. oktober.

Ned Cantrell - Papercup Goblets

Den 15. september kl. 11-17 er Karen Nyholm og Ned Cantrell med på et lille havemarked hos keramiker Mette Maya Christensen kendt for sine pupper og bølger (link 1 og 2). Adressen er Alléen 22 i Sminge ved Silkeborg. 

Ned arbejder for tiden koncentreret i værkstedet i Klostergade i Århus på sin udstilling Obstruction til The Study på Glasmuseet Ebeltoft. Der er fernisering den 16. november, og udstillingen står til den 16. marts.

I samme periode får Ned i øvrigt selskab af Bertil Wallien, pioner i svensk glaskunst, som glasmuseet afholder en retrospektiv udstilling med.

Nyholm-Cantrell-parret har som noget nyt lavet julegavepakker som kan bestilles allerede nu: En karaffel og fire glas i gaveæske til 1.400 kroner, og to vinglas og en flaske vin i gaveæske til 600 kroner.

Stine Bistrup i Huset i Asnæs

Der er soloudstilling med Stine Bistrup i X-rummet i Huset i Asnæs den 7. til 29. september. Huset ligger på Storegade 31, og der er åbent tirsdag-søndag kl. 13-17. Der er fernisering lørdag den 7. september kl. 14.

Maria Bang Espersen hos Galleri Rasch i Rønne

Med start under den bornholmske kulturuge præsenterer Galleri Rasch fra den 11. september til den 2. oktober udstillingen The Fine Line med værker af billedkunstner Caroline Pradal og glaskunstner Maria Bang Espersen. Pradals værker kan ses på væggene, mens Espersen optager hele rummet med sine installationer og skulpturer. Galleri Rasch ligger på Nørregade 11-19, der gratis adgang og åbent mandag-fredag kl. 12-16, weekend kl. 10-14. Der er fernisering lørdag den 14. september kl. 14.

Lene Tangen holder åbent hus

Under den bornholmske kulturuge 13. til 22. september holder Lene Charlotte Tangen åbent hus hjemme i værkstedet på Søndre Landevej 21 i Nexø. Og Lene Tangen er stadig aktuel på Grønbechs Gård i Hasle med sin serie Unique inspireret af Svalbards islandskaber.

Steffen Tast på SKULPTUR4

Billedhugger Hans Lembrecht Madsen holder 14. september til 10. oktober en ren skulpturudstilling på BaneGården i Aabenraa i anledning af sin 70-års fødselsdag. Med til at udstille har han inviteret tre gode venner: billedhuggerne Ole Videbæk og Lars Waldemar og glaskunstner Steffen Tast. Der er fernisering lørdag den 14. september kl. 11. Kunst- og kulturhuset i den gamle banegård på Jernbanegade 2 har åbent tirsdag-søndag kl. 11.17.


  Glasmuseets Venner · Strandvejen 8 · 8400 Ebeltoft