Glastip august 2011

Glastip 29. august 2011 - Introduktion

Vi lægger ud med en aflysning

Christian Edwards, Nyhavns Glaspusteri, skulle have deltaget i en udstilling sammen med tre "hjemstavnsmalere" i AtelierSalens Galleri, Landerslev ved Jægerspris med fernisering lørdag den 3. september.

     String Bowl af Christian Edwards

Christian Edwards skulle have udstillet under temaet ”En skål for den mø...”, men udstillingen er aflyst på grund af vandskader. Atelieret lover at Christian Edwards kommer igen til maj næste år. 

Mere om "hjemstavnsmalerne" på galleriets hjemmeside.

Holmegaard Designglas

Der er stadig ledige pladser på turen Tre gange Holmegaard designglas - Prøvesamlingen, 80 års design og en glasdesigner.

  • Næstved Museum udstiller for tiden en del af Holmegaard Glasværks prøvesamling museet for fået foræret af glasværkets nuværende ejere Rosendahl Design Group
  • På det genetablerede Holmegaard Park har Glashistorisk Selskab Holbæk for tiden en udstilling af 950 stykker Holmegaard designglas fra de sidste 80 år
  • Glaskunstner Torben Jørgensen har været Holmegaard-designer gennem årene – og han bor i Fensmark

Glasmuseets Venner, Østdanmark-gruppen, arrangerer lørdag den 3. september 2011 for venneforeningens medlemmer og andre interesserede en besøgsrunde til de to helt aktuelle og særlige muligheder for at se Holmegaard-glas med kompetente guider samt besøg hos en af glasværkets vægtige designere.

Mere om tilmelding, deltagerbetaling m.m. på Venneforeningens hjemmeside.

 

Glastip 31. august 2011

Per Hebsgaard-udstilling på Kastrupgård

Kastrupgårdsamlingen viser indtil den 2. oktober glaskunst fra Per Hebsgaards værksted. Det er delvis samme udstilling som Glasmuseet Ebeltoft har vist fra oktober sidste år til maj i år.

Der er tale om en 25 års jubilæumsudstilling det viser Per Hebsgaards store betydning for moderne glas og glasudsmykning. Per Hebsgaard har i samarbejde med en række betydende kunstnere fra ind- og udland udført et imponerende antal kunstværker og udsmykninger.

På udstillingen kan man blandt andet opleve Erik A. Frandsens 5,5 m høje boksehandske iklædt Stars & Stripes udført i glasmosaik, en stor mobile af Vignir Jóhansson, en farvestrålende lysekrone af Peter Stuhr, en række af Peter Brandes' forarbejder til kirkeruder samt Tróndur Paturssons berømte kosmiske rum.

Kastrupgårdsamlingens Venneforening har den 7. september en omvisning ved Per Hebsgaard - men den er overtegnet.

Men AOF-Amager har tirsdag den 13. september kl. 17.30-19 et tilsvarende arrangement - hvortil der i skrivende stund stadig er ledige pladser. Det koster 60 kroner, og der er tilmelding via hjemmesiden: http://www.aof-amager.dk/kurser/Oplev+din+by/Rundvisninger/111210/

 

Stakladen på Kastrupgård - i forgrunden ses mobilen Time Reflektion fra 2010 af Vignir Jóhannsson, Island.

  Glasmuseets Venner · Strandvejen 8 · 8400 Ebeltoft