Glas og kultur i Göteborg

Glas og kultur i Göteborg 19. - 22. september 2013

Af Jan Kock 

Man forbinder normalt ikke Göteborg med glas. Men faktisk har byen en gammel tradition for glas, og i de senere år er der opstået en række nye studieglasværksteder, som gør det interessant at besøge byen, der på mange måder er Sveriges port mod vest og ud til verden.

På denne tur skal vi om fredagen besøge en række glasværksteder i og omkring Göteborg, foruden at vi skal besøge et par gallerier, derudover er Kunstindustrimuseet med en glassamling og måske en forretning eller to, hvor der handles med bl.a. svensk kunstglas, på tegnebrættet. Vi går rundt i den centrale del af byen og har ellers en bus til rådighed noget af dagen.

Lørdag skal vi deltage i åbningen af Kjell Engmans udstilling dybt nede i grundfjeldet ude ved Stenungsund vest for Göteborg. Engman er kendt for sine fantastiske installationer, som man kun kan se frem til, og som kun er mulige takket være det meget dygtige hold af glasmagere, han har til rådighed på Kosta Boda. Udstillingen har fået navnet Angels City. Det store klipperum er fyldt med glaskunst, indsat i en ramme af lys og lyd til en totaloplevelse. Efter åbningen viser Kjell Engman rundt. Senere på eftermiddagen er det planen at besøge en privatsamling af moderne glaskunst i nærheden. Derpå skal vi en tur ud i den smukke Skærgård, hvor vi skal spise aftensmad.

Søndag når vi de dele, som vi ikke klarede fredag og skal ellers se på byen inden hjemturen påbegyndes. En lille sejltur er også med i overvejelserne. Men mere om det i det endelige program, som udsendes til deltagerne.

Turen er tilrettelagt i samarbejde med vore svenske venner i Göteborg Eva Wickström og Majvor Attefors.

Vi skal bo fast på hotel Scandic Europa, som ligger meget centralt i Göteborg lige ved Centralstationen (hovedbanegården), Nordstan og den gamle bydel.

Prisen omfatter:

  • Overnatning i dobbeltværelse inkl. morgenmad (tillæg for enkeltværelse)
  • Bustransport fredag og lørdag
  • Frokost og middag torsdag og fredag
  • For jyske deltagere er færgebilletten Frederikshavn-Göteborg inkluderet i prisen.

 

 


  Glasmuseets Venner · Strandvejen 8 · 8400 Ebeltoft