Foreningen

Glasmuseets Venner er en selvstændig forening, der har som opgave at øge kendskabet til Glasmuseet i Ebeltoft - samt at udbrede interessen for glaskunst generelt. Desuden understøttes Glasmuseet driftsmæssigt og økonomisk.
Foreningen


Venneforeningens aktiviteter er mangfoldige: udgivelse af kvartalsskriftet "Glasposten", publikationer, arrangere kulturelle arrangementer som foredrag og temadage, besøg på glasværksteder og gallerier og derudover studieture i ind- og udland.

Herudover yder venneforeningen - som én af Glasmuseets sponsorer – økonomisk bistand til konkrete opgaver, praktisk hjælp til udstillinger og arrangementer, samt frivillig hjælp til museets reception og salgsaktiviteter i glasbutik og galleri.
 
Glasmuseets Venner har i 2019 godt 900 medlemmer fra såvel Danmark som udlandet. Glasmuseets Venner er stiftet den 26. januar 1984 som støtteforening til glaskunstneren Finn Lynggaards livsdrøm om etablering af et museum for moderne glaskunst. Museet blev en realitet i 1985 og fik til huse i den gamle Toldbod i Ebeltoft.
 
I 2006 blev lokalerne udvidet med en moderne tilbygning. Museet er en privat, selvejende institution med navnet "Fonden for Samlingen af Moderne International Glaskunst". Siden museets etablering har Hendes Majestæt Dronning Margrethe den 2. været protektor for stedet.
 
Ønsker du yderligere information om Glasmuseets Venner, kan du læse mere her på hjemmesiden eller kontakte os ved at ringe eller sende en mail til
 
Formand Birgit Ensig
birgit@engsig.be
Telefon 2144 3425
 
Sekretær Jørn Bech
jbech@privat.dk
Telefon 4050 7074
 
 

  Glasmuseets Venner · Strandvejen 8 · 8400 Ebeltoft