England maj 2015

En oplevelse af de store - en tur til International Glass Festival i Stourbridges 27.- 31. maj 2015

Af Jan Kock  

10.12.2014
International Festival of Glass i Stourbridge, England 2015.
Alle de mange inspirerende billeder fra festivalen 2012 kan ses på www.ifg.org.uk.

Ekskursion 27. til 31. Maj 2015

I det midtengelske område med byen Stourbridge som centrum, ligger og lå en væsentlig del af den engelske glasindustri, hvor en længere række af de kendte glasværker havde til huse. I byen har der været glasproduktion i op imod 400 år, og studioglasbevægelsen har været aktiv de seneste 50 år.
Byen er den dag i dag en ægte industriby, med hvad det indebærer og et godt eksempel på, hvorledes man er i fuld gang med at forny og bevare byen som et glascentrum.
 
Festivalen er blevet afholdt i 2010 og 2012, og vil nu for tredje gang blive afholdt her i slutningen af maj måned 2015. Vi skal deltage tre fulde dage i arrangementet og bo midt i centrum af det hele nemlig i selve Stourbridge by på The Talbot Hotel. Der forventes mere end 20.000 besøgende.
 
Festivalen har virkeligt et stort omfang og viser mange facetter af glasverdenen. Der vil være mere end 80 udstillinger, workshops, foredrag og andre begivenheder som fx den offentlige festival. Ud over alle særarrangementerne er der en række steder, som fokuserer på glas i området: Ruskin Glass Centre & Glasshouse Arts Centre; Red House Glass Cone; Dial Glass Works, Broadfield House Glass Museum, Bonded Warehouse, som ligger lige ved en af de karakteristiske kanaler, hvor varer blev fragtet til og fra glasværkerne på lange både. Vi skal ud at sejle med en af disse både.
 
Det vil være muligt at deltage i et fastlagt program, eller man kan vælge selv at tage rundt, for der går i dagtimerne shuttlebusser mellem stederne.
 
Turens pris indbefatter fly København-Birmingham t/r transport til og fra Stourbridge, overnatning på hotel Talbot inkl. god morgenmad i dobbeltværelse eller enkeltværelse (mod tillæg), sejltur, Glass Festival Pass, som giver adgang til de fleste arrangementer, to middage og en frokost.
 
Programmet for Festivalen i detaljer foreligger endnu ikke i færdig form, men man kan få en rigtig god fornemmelse af, hvad der vil ske ved at se på Festivalens hjemmeside www.ifg.org.uk Her kan man også se programmet for 2012. Der kan forventes en tur fuld af oplevelser. Senere udsendes et detaljeret program. 
 
Priser
Turens pris er 6.750 kr.
Tillæg for enkeltværelse 1.755 kr.
 
Med venlig hilsen
Jan Kock
  

  Glasmuseets Venner · Strandvejen 8 · 8400 Ebeltoft