En lørdag på Amager med glaskunst

Lørdag den 6. oktober kl. 10-14 besøgte 16 østdanskere – flest GMV-medlemmer og nogle lokale - først Luftkraft Glasstudie og derefter Glasseriet ved Rikke Bruzelius.

Luftkraft Glasstudie på Islands Brygge er et fælles værksted for fem unge, talentfulde og allerede ret erfarne glaskunstnere. Deres omfattende cv’er forekommer nærmest omvendt proportionale med deres alder. Vi fik først vist værkstedet frem. Det består af fem atelier-arbejdspladser og nogle rum med ovne og andre faciliteter til støbning, slumpning og efterbehandling af glas. Den varme ovn har de for nylig solgt, således at de nu skal ud i verden og finde et sted at blæse glas når det er det der skal til. Det var meget interessant at høre om både dette og andre overvejelser de har gjort sig om driften af et kunstnerisk fællesværksted.

Derefter fortalte ’beboerne’ hver for sig om deres uddannelse og kunstneriske udvikling, om deres teknikker og udvalgte værker. Flere af dem havde værker ude af huset på udstillinger i Bredgade i København, på Bornholm og andre steder i ind- og udland. Der var dog stadig meget at kigge på og røre ved – og resten blev vist på den hvide væg sammen med historiske billeder fra uddannelser, afgangsprojekter, udstillinger og installationer. Deres præsentationer afslørede engagement, dedikation, faglig stolthed og humør, og der blev beredvilligt svaret på både kloge og ’dumme’ spørgsmål. Alt sammen til gæsternes udbredte tilfredshed.

De fem Luftkraft-glaskunstnere er Stine Bidstrup, Pernille Braun, Tillie Burden, Stine Diness og Christina Rivett. Stine Diness var dog fraværende på grund af barsel. Tillie Burden deltog selv om hun havde orlov på grund af et års kursusophold på Riksglasskolan Orrefors i Sverige. I tilgift lærte vi så hendes ’vikar’, svenske Kajsa Båckström, at kende. Tillie og Kajsa har været på afgangshold sammen fra Bornholm.

Vi fortsatte kl. 13 på Østamager hos øens glaspuster Rikke Bruzelius i hendes farverige glasseri og galleri. Hun havde gang i den varme ovn, og efter at have fortalt en kort version af sin livshistorie demonstrerede hun fremstillingen af udvalgte glas i sit aktuelle sortiment medens der i øvrigt var ’fri leg’ i butikken. Her nød selskabet også sin frokost – medbragt eller bestilt.

Arrangementet kostede 110 kroner – med frokost 160 kroner.

Morten Ledet

GMV Østdanmark-gruppen


  Glasmuseets Venner · Strandvejen 8 · 8400 Ebeltoft