Artist Talk med Pipaluk Lake på Sophienholm

Venneforeningens østdanske arrangementsgruppe holdt den 10. januar er særomvisning (artist talk) med glaskunstneren Pipaluk Lake ved hendes retrospektive soloudstilling på Sophienholm i Lyngby ved København.

Pipaluk Lake på Sophienholm
Sophienholm har i flere omgange udstillet glaskunst, blandt andet på en stor udstilling i 2004 hvor Pipaluk Lake også var med. Og i slutningen af året 2012 hvor Pipaluk Lake både kunne holde sin 50års fødselsdag og sit 25års jubilæum, var Sophienholm aktuel med en omfattende udstilling af værker fra det fascinerende og særegne glasunivers Pipaluk Lake gennem årene har skabt.

”Pipaluk Lake har markeret sig stærkt både på den danske og den internationale kunstscene hvor moderne GLAS er blevet en mere og mere insisterende del af de kunstneriske udtryksformer,” skriver Sophienholm blandt andet på sin hjemmeside.

I forbindelse med udstillingen er der lavet et gennemillustreret katalog med tekster af kunsthistoriker Louise Mazanti. I forbindelse med udstillingen er der også blevet lavet en film hvor PipaLuk Lake fortæller og demonstrerer sin teknikker. Udstillingen fandt sted fra den 16. november 2012 til den 13. januar 2013.

Artist Talk
T
orsdag den 10. januar kl. 18-20 deltog tyve glaselskere ved Pipaluk Lakes artist talk hvor hun på vej rundt i udstillingen slog ned på en række kunstneriske begivenheder i sit virke. Fra elevarbejderne på håndarbejdsskolen (nu Designskolen i Kolding) til det seneste ophold på Statens Værksteder for Kunst hvor hun skabte nogle af udstillingens nye, store værker.

Arrangementet sluttede med en let servering hvorunder Pipaluk Lake svarede på spørgsmål fra deltagerne - og signerede bogen om udstillingen. Deltagerbetalingen var 150 kroner plus entré til udstillingen.


  Glasmuseets Venner · Strandvejen 8 · 8400 Ebeltoft