Arrangementer 2022

Her kan du finde omtale af arrangementer, som Glasmuseets Venner har gennemført / påtænker at gennemføre i 2022.
 

AFLYST Besøg hos glashytterne i Ebeltoft / Tour de Ebeltoft

 
 
 
 

AFLYST

Besøg hos glashytterne i Ebeltoft
Tour de Ebeltoft 
Fredag den 28. og lørdag den 29. oktober 2022

Arrangør Preben Fisker
 
Glasmuseets Venner arrangerer den 28.-29. oktober 2022 et besøg i Ebeltoft, hvor byens dygtige glaskunstnere kan opleves. Der vil være besøg hos glasværkstederne Møhl Glas, Nyholm Cantrell Glas, Ebeltoft Glas ved Tchai Munch, Pust Glasværksted og Dam & Karlslund Glas. Herudover vil der være en guidet rundvisning på Glasmuseet Ebeltoft og Maltfabrikken, byens nyeste kulturhus.

Besøget var oprindeligt primært arrangeret for vores medlemmer øst for Storebælt, MEN ALLE ER VELKOMNE til at deltage i arrangementet.

Der er arrangeret bustransport fra Valby Station med opsamling ved Blommenslyst rasteplads (Odense). Deltagere fra Jylland støder til i Ebeltoft.

Ring til arrangøren Preben Fisker på 51 50 19 60 for yderligere oplysninger.

Samlet pris for hele turen inkl. bus, overnatning, bespisning minus drikkevarer og guidede ture på Glasmuseet og Maltfabrikken er 2.400 kr. pr. person. Der vil blive en reduktion i priser for deltagere, som ikke skal med bussen. På nuværende tidspunkt er den endelige reduktion ikke fastsat.

Deltagerantallet er min. 15 og maks. 25.

Tilmeldingsfristen er udskudt til den 11. oktober 2022. 
  
 
Sjællandstur med Holmegaard Værk som højdepunktet
18. – 19. marts 2022
 
Arrangør Pavla Rossini

Fredag den 18. marts

Først besøger vi Brink Nordic lige uden for Ringsted. Alt småt glaspynt blæst i glas, forsølvet og bemalet er formgivet af Helge Brink. Figurerne, ofte udformet som fugle eller andre dyr, er fremstillet i Tjekkiet, Polen eller Tyskland og kan anvendes fx som dekoration til den kommende Påske.

Herfra kører vi til Holmegaard Værket. Det ombyggede fabriksanlæg åbnede i 2020 og rummer mange forskellige aktiviteter samt en række udstillinger. Vi får en rundvisning med gennemgang af highlights fra glasværkets historie op til nutiden med moderne design.

Glasprøvesamlingen med 35.000 objekter indbyder til timers fordybelse, men vi kaster kun et kort blik og iler videre til Kählerudstillingen med et stort udvalg af keramik. Ligeledes spændende er Per Hebsgaards samling af glaskunst, som blev produceret for kendte kunstnere på hans værksted.

På studieværkstedet får vi en demonstration af glasblæsning, forhåbentlig af hyttemesteren Bjørn Friborg med håndværksmæssig kunnen af højeste karat. Han og Jonas Noël Niedermann danner ofte makkerpar. Afslutningsvis kan vi se de nyeste glaskunstværker både af Jonas og Bjørn. Der reserveres plads på Holmegaard restaurant (mad bestilles og betales individuelt).

Overnatning vil ske på Smålandshavet i Karrebæksminde, hvor der også reserveres plads til middag på restauranten (bestilles og betales individuelt). Morgen buffet inkluderet i prisen.

Lørdag den 19. marts
Efter morgenmad kører vi mod København, hvor Luftkraft Studio, grundlagt i 2007, ligger op Amager, et kreativt værksted ejet i fællesskab og drevet som et stort, åbent atelier med værkstedslokaler dedikeret til de forskellige tekniske aspekter ved at arbejde med glas. Udover grundlægger Stine Bidstrup, udvikler og skaber Anett Biliczki, Pernille Braun, Ida Dybdal, Lise Eggers og Karin Mørk deres værker her. De vil fortælle om deres individuelle kunstneriske bestræbelser, lige fra produktdesign over glasobjekter til skulpturelle installationer.
 
Efter frokost på Snekken ved Roskilde havn (plads reserveres, bestilles og betales individuelt) skal vi på kunstnerbesøg i det gamle Gasværk. Skak Snitker er en af de første, som herhjemme begyndte at bruge glasmediet ikke kun til brugsglas, men også til at skabe kunstglas. Bagefter møder vi den internationalt kendte glaskunstner Lene Bødker, som på sit værksted vil fortælle lidt om sine støbte glasskulpturer og vise os nogle af hendes værker fra gennemførte udstillinger.
 
Hermed slutter turen og bussen kører mod Jylland via Fredericia, Aarhus og til Ebeltoft, hvor bussen forventes at ankomme kl. ca. 20:00. Deltagerne fra Sjælland kører hjem på egen hånd fra Roskilde.
 
Transport. Bussen kører fra Ebeltoft kl. 7:00 fredag morgen (afgang ved Glasmuseet) og samler deltagere op i Århus kl. 8:00 (Musikhuset) og i Fredericia kl. 9:00 (gammel indgang i nærheden af p-pladsen). Deltagerne fra Sjælland stiger på i Ringsted kl.: 10.30 (ved togstationen).
 
Deltagerpriser. Turen koster 1.400 kr. pr. person t/r Jylland i delt dobbeltværelse eller 1.100 kr. pr. person t/r Sjælland i delt dobbeltværelse. Tillæg for enkeltværelse 200 kr.
 
Priserne inkluderer bustransport, overnatning med morgenbuffet, entré for omvisning på Holmegaard Værk.

Tilmelding sendes senest den 1. marts 2022 til Pavla Rossini, Nørregade 30, 1165 København K. eller e-mail: pavlarossini@gmail.com
 
Endelig tilmelding registreres ved indbetaling af turens fulde pris til Glasmuseets Venner's konto i Sparekassen Kronjylland reg. nr. 9360 konto nr. 3085606904.
 
Husk at anføre deltagernavn/navne, mailadresse og ”Sjællandstur” på både tilmelding og indbetaling samt angive, hvor I ønsker at stige på bussen. Først til mølle-princippet er gældende.
 
Deltagerantal: min. 25, max. 30.
 
 
Glas, vin, kultur i Alsace -igen
21.-26. september 2022

Arrangør Jan Kock

Corona snød os, men nu prøver vi igen!!!!
Programmet er det samme, men lidt andre hoteller.
 
Når man taler Alsace tænker mange nok i første omgang på god hvidvin i de karakteristiske langhalsede grønne flasker og drikkeglas. Alsace har mange andre kvaliteter, som smuk natur, kulturmindesmærker i form af kirker, borge og smukke byer samt ikke mindst glas i alle dets afskygninger.
 
Her ligger nogle af de glasværker, der har betydet særligt meget for Art Nouveau og Jugendstilen for omkring år 1900 samt Art Deco, der var i fokus i 1920’erne og 1930. En del af disse glasværker St. Louis, Lalique, Daum, Meiesenthal og Baccrat er stadig aktive og producerer nutidig kunstglas. Andre er lukkede men lever videre som museer. I de seneste år er der kommet en del nye glasværker til foruden nogle studioglashytter.
 
Vi skal besøge nogle af dem.
 
Turen gennemføres som en bustur, hvilket gør at man har gode muligheder for at hjembringe både glas og vin. Overnatning sker på trestjernede hoteller.

Programmet for turen kommer så nogenlunde til at se således:

21. september
07.00 Afgang Ebeltoft, parkeringspladsen foran Glasmuseet
08.00 Opsamling Aarhus, Valdemarsgade ved Musikhuset
09.00 Opsamling Fredericia, Banegården
10.30 Opsamling Grænsen ved motorvejen
Kørsel sydpå med passende ophold for frokost på egen regning eller medbragt madpakker og anden aktivitet. Hvis tiden tillader det også et glassted.
Overnatning nær Würzburg på Ringhotel Wittelsbacher Höh. Aftensmad på hotellet.

22. september
Byen Wertheim, hvor vi skal se glasmuseet samt et eller to glasstudio’er. Frokost på egen regning i byen. Derpå køres videre mod Alsace og Haguenau.
Overnatning Hotel Lion D’or La Petit Pierre i den lille by La Petit Pierre. Her skal vi bo to nætter. Aftensmad på hotellet.

23. september
Denne dag skal vi besøge glasværkerne eller glasmuserne i bl.a. Meisenthal, Lalique i Wingen-Sur-Moder, Cristallerie de Hartzviller samt Saint Louis foruden nogle mindre steder, der har karakter af studieværksteder, alt efter hvad tiden tillader. Der er bestilt frokost et passende sted.
Overnatning Hotel Lion D’or in La Petit Pierre. Aftensmad på hotellet.

24. september
Afgang mod Nancy. Dagen byder på intet ringere end Emil Gallé museet og andre Gallé ting. Byen er i det hele taget stærkt præget af Art Nouveau tiden. Det betydelige glasværk Daum har et værksted samt galleri i byen. Der er bestilt frokost i byen. Overnatning Hotel Novotel Suites, Nancy.
Aftensmad på lokal restaurant ved hotellet.

25. september
Vi kører mod nord til Metz, hvor vi skal se domkirken med bl.a. glasmosaikker af Chagall.
Der er bestilt frokost på lokal restaurant samt besøg i en vinkælder i Grevenmacher.
Derpå køres op langs Mosel floden ind til Tyskland, hvor der undervejs gøres stop ved små vinsteder. Overnatning Hotel Sewenig, Müden. Der vil være arrangeret middag.

26. september
Vi følger Mosel et godt stykke og gør holdt ved en vingård.
Derpå går det nordpå mod Danmark. Vi forventer at være retur, så man kan nå et tog fra Fredericia til landets østlige dele.

Turens tekniske arrangør er Gislev Rejser.
Husk at tegne afbestillings- og rejseforsikring.

Turens pris og tilmelding
Turens pris er 7.800 kr. inklusive entreer, de nævnte 3 frokoster, 5 middage (drikkevarer er på egen regning), samt besøg i vinkælder med vinsmagning.
Tillæg for enkeltværelse 1.295 kr. pr. person
 
Tilmelding senest 15. april. Først til mølle princippet er gældende.
 
Turen gennemføres ved 30 deltagere. Max. antal deltagere alt efter hvor mange værelser vi kan skaffe. Der er et begrænset antal enkeltværelser.
 
 

  Glasmuseets Venner · Strandvejen 8 · 8400 Ebeltoft