Arrangementer 2020

Her kan du finde omtale af nogle af de arrangementer, som vi har gennemført / påtænker at gennemføre i venneforeningen i 2020.
 
 
Glastur Fyn-Jylland 18. april

På denne tur skal vi besøge et par utraditionelle glassteder og slutte af med et som holder traditionerne i hævd.

Turens program ser således ud:
 
07.00 Afgang fra Glasmuseet i Ebeltoft.
 
08.00 Opsamling ved Musikhuset i Aarhus, Valdemarsgade.
 
10.00 Opsamling ved Odense Banegård, hvor deltagere fra øst kan stige på bussen.
 
10.15 Odense Glasværk, hvor stedets glaspustere vil fortælle og demonstrere. Det store traditionsrige Fyens Glasværk lukkede i 1989. Heldigvis var der en gruppe glasmagere og andre, som ønskede det anderledes. Så nu er der igen et glasværk i byen - Odense Glasværk. Det har været en turbulent opstart, men kører nu som en socialøkonomisk og almennyttig virksomhed, der tror på fremtiden. Se hjemmesiden: www.odenseglasvaerk.dk
 
Herefter er sulten nok ved at melde sig. Der er bestilt frokost på ”Restaurant CarlsLund” ved Fruens Bøge i byens udkant.
 
Styrket går turen til det smukt beliggende og store Galleri Søhuset, som ikke ligger langt fra Engelsholm Slot. Stedet emmer af glas og kunst såvel ude som inde. Man har fokus på glasfusing.
www.gallerisoehuset.dk

Sidste stop på turen er Hedegaard ved Ejstrupholm, hvor Aksel Østergaard har sin glashytte. Her blæses og støbes både brugsting såvel som egentlige kunstværker.
 
Der bliver forventeligt lejlighed til at besøge to keramikere nemlig Nina Lund og Jean-Francois Thierion, der har værksted kun 200 m fra glashytten. www.keramik.dk

Derpå går turen mod Horsens, hvor deltagerne fra øst vil blive sat af ca. kl. 18. Ankomst i Ebeltoft forventes at være kl. 20.

NB: Deltagerne fra øst skal altså stige på turen i Odense, men tage toget retur fra Horsens


Tilmelding og betaling.

Pris inkl. bus, frokost med øl/vand 700 kr. pr. person.

Da der er begrænset antal pladser i bussen, sker tilmeldingen efter først til mølle-princippet. Turen gennemføres ved min. 25 deltagere.
 
Tilmeldingen sker ved at sende mail til jbech@privat.dk med angivelse af navn, adresse, email, telefon samt hvor påstigning ønskes. Samtidig indbetales et depositum på 200 kr. pr. person til Glasmuseets Venners konto i Sparekassen Kronjylland reg. 9360 konto nr. 308 560 6904. HUSK at anføre navn/navne.
 
Tilmelding først gældende, når betaling er sket. Når din betaling er registreret, vil du få tilsendt kvittering.
 
SLUTBETALING: 500 KR. SENEST 20. MARTS 2020.
 
Er der spørgsmål til turen, kan man kontakte Jan Kock 2093 0468 eller Jørn Bech 4050 7074.

Med venlig hilsen
Jan Kock og Jørn Bech

  Glasmuseets Venner · Strandvejen 8 · 8400 Ebeltoft