Arrangementer 2020

Her kan du finde omtale af nogle af de arrangementer, som vi har gennemført / påtænker at gennemføre i venneforeningen i 2020.
 

Glas, vin & kultur i Alsace
15.-20. september 2020

Arrangør Jan Kock
 
Når man taler Alsace, tænker mange nok i første omgang på god hvidvin i de karakteristiske langhalsede grønne flasker og drikkeglas. Alsace har mange andre kvaliteter, som smuk natur, kulturmindesmærker i form af kirker, borge og smukke byer samt ikke mindst glas i alle dets afskygninger.
 
Her ligger nogle af de glasværker, der har betydet særligt meget for Art Nouveau og Jugendstilen omkring år 1900 samt Art Deco, der var i fokus i 1920’erne og 1930. En del af disse glasværker St. Louis, Lalique, Daum, Meisenthal og Baccarat er stadig aktive og producerer nutidigt kunstglas. Andre er lukkede, men lever videre som museer. I de seneste år er der kommet en del nye glasværker til foruden nogle studioglashytter. Vi skal besøge nogle af dem. Turen gennemføres som en bustur, hvilket gør at man har gode muligheder for at hjembringe både glas og vin.
 
Overnatning sker på trestjernede hoteller. Programmet for turen kommer så nogenlunde til at se således ud:
 
15. SEPTEMBER
07.00 Afgang Ebeltoft, parkeringspladsen foran Glasmuseet.
08.00 Opsamling Aarhus, Valdemarsgade ved Musikhuset.
09.00 Opsamling Fredericia, Banegården.
10.30 Opsamling Grænsen ved motorvejen.
Kørsel sydpå med passende ophold for frokost eller medbragt madpakke og anden aktivitet. Hvis tiden tillader det også et glassted. Overnatning uden for byen Wertheim. Hotel Best Wetern Brunnenhof i Weibersbrunn. Aftensmad.

16. SEPTEMBER
Byen Wertheim, hvor vi skal se glasmuseet samt et eller to glasstudio’er. Frokost på egen regning i byen. Derpå køres videre mod Alsace til Haguenau. Overnatning Hotel Campanile Haguenau i udkanten af byen. Her skal vi bo to nætter. Aftensmad.

17. SEPTEMBER
Denne dag skal vi besøge glasværkerne eller glasmuserne i bl.a. Meisenthal, Lalique i Wingen-Sur-Moder, Cristallerie de Hartzviller samt Saint Louis foruden nogle mindre steder, der har karakter af studieværksteder, alt efter hvad tiden tillader. Der er bestilt frokost til os samt aftensmad. Overnatning hotel Campanile Haguenau. Aftensmad.

18. SEPTEMBER
Afgang mod Nancy. Dagen byder på intet ringere end Emil Gallé museet og andre Gallé steder. Byen er i det hele taget stærkt præget af Art Nouveau tiden. Det betydelige glasværk Daum har et værksted samt galleri i byen. Frokost i byen efter eget valg og på egen regning. Overnatning Hotel Nancy Centre Gare. Aftensmad.

19. SEPTEMBER
Vi kører mod nord til Metz, hvor vi skal se domkirken med bl.a. glasmosaikker af Chagall. Bestilt frokost. Derpå køres op langs Mosel floden ind i Tyskland. Overnatning Hotel Sewing, Müden. Der vil være middag. Der gøres stop hos små vinsteder.

20. SEPTEMBER
Vi følger Mosel et godt stykke og gør holdt ved en vingård. Derpå går det nordpå mod Danmark. Vi forventer at være retur, så man kan nå et tog fra Fredericia til landets østlige dele.

TURENS PRIS OG TILMELDING
Turens pris er 5.950 kr. inklusive de nævnte 3 frokoster og 5 middage (drikkevarer er på egen regning). Tillæg for enkeltværelse 1.150 kr.
Tilmelding senest den 25. april. Først til mølle-princippet er gældende. Turen gennemføres ved 30 deltagere. Max. antal deltagere alt efter hvor mange værelser vi kan skaffe. Turens tekniske arrangør er Hanstholm Rejser.
Tilmelding og betaling er bindende dvs. ingen tilbagebetaling.
Husk at tegne en afbestillings- og rejseforsikring.
 
Man tilmelder sig ved at gøre følgende to ting:

1. Sende nedenstående oplysninger til
    Jan Kock
    Vilhelm Kyhns Alle 2
    8270 Højbjerg
  eller mail til: kock_jan@hotmail.com

2. Indbetale et depositum på 1.000 kr. pr. person til Glasmuseets Venner på konto i Sparekassen Kronjylland reg. nr. 9360 konto nr. 3085606904. 
Restbeløbet kr. 4.950,- + evt. tillæg for enkeltværelse kr. 1.150,- betales senest den 1. august 2020.
HUSK at anføre deltagernavn/navne (som de står i passet) og “Alsace” på både tilmelding og indbetaling.

OPLYSNINGER TIL JAN KOCK
Glas, vin & kultur i Alsace 15.-20. september 2020

Navn 1
Navn 2
Gade og nr.
Postnr. By
E-mail-adresse
Mobilnr.

ØNSKER AT STIGE PÅ I: 
Ebeltoft kl. 7.00
Aarhus kl. 8.00
Fredericia kl. 9.00
Ved grænsen kl. 10.30

OVERNATNING: 
Ønsker enkeltværelse (mod tillæg på kr. 1.150,-)
Ønsker delt dobbeltværelse, evt. sammen med:AFLYSNING
Glastur til Fyn-Jylland den 18. april

Den 15. marts 2020
Desværre er vi nødt til at aflyse denne ekskursion grundet Corona epidemien. Ærgerligt for det var et alsidigt program der ventede os. Forhåbentlig bliver tiderne igen til fælles arrangementer om nogle måneder.
 
Alle som har meldt sig til turen og har indbetalt depositum kan få pengene retur ved at henvende sig til vor kasserer Lisbeth Lund på mail: lisbethlund@ymail.com for at få udbetalt beløbet. Man bedes oplyse hvorledes man vil have beløbet retur:
enten via MobilPay (Oplys Lisbeth om relevant telefonnummer)
eller via bankoverførsel (oplys Lisbeth om dit kontonummer i form af din banks reg. nr. og dit kontonummer)
 
Med venlig hilsen
Jørn Bech, Jan Kock og Lisbeth Lund
 
Glastur Fyn-Jylland 18. april

På denne tur skal vi besøge et par utraditionelle glassteder og slutte af med et som holder traditionerne i hævd.

Turens program ser således ud:
 
07.00 Afgang fra Glasmuseet i Ebeltoft.
 
08.00 Opsamling ved Musikhuset i Aarhus, Valdemarsgade.
 
10.00 Opsamling ved Odense Banegård, hvor deltagere fra øst kan stige på bussen.
 
10.15 Odense Glasværk, hvor stedets glaspustere vil fortælle og demonstrere. Det store traditionsrige Fyens Glasværk lukkede i 1989. Heldigvis var der en gruppe glasmagere og andre, som ønskede det anderledes. Så nu er der igen et glasværk i byen - Odense Glasværk. Det har været en turbulent opstart, men kører nu som en socialøkonomisk og almennyttig virksomhed, der tror på fremtiden. Se hjemmesiden: www.odenseglasvaerk.dk
 
Herefter er sulten nok ved at melde sig. Der er bestilt frokost på ”Restaurant CarlsLund” ved Fruens Bøge i byens udkant.
 
Styrket går turen til det smukt beliggende og store Galleri Søhuset, som ikke ligger langt fra Engelsholm Slot. Stedet emmer af glas og kunst såvel ude som inde. Man har fokus på glasfusing.
www.gallerisoehuset.dk

Sidste stop på turen er Hedegaard ved Ejstrupholm, hvor Aksel Østergaard har sin glashytte. Her blæses og støbes både brugsting såvel som egentlige kunstværker.
 
Der bliver forventeligt lejlighed til at besøge to keramikere nemlig Nina Lund og Jean-Francois Thierion, der har værksted kun 200 m fra glashytten. www.keramik.dk

Derpå går turen mod Horsens, hvor deltagerne fra øst vil blive sat af ca. kl. 18. Ankomst i Ebeltoft forventes at være kl. 20.

NB: Deltagerne fra øst skal altså stige på turen i Odense, men tage toget retur fra Horsens


Tilmelding og betaling.

Pris inkl. bus, frokost med øl/vand 700 kr. pr. person.

Med venlig hilsen
Jan Kock og Jørn Bech

  Glasmuseets Venner · Strandvejen 8 · 8400 Ebeltoft